Mindeord for Bodil Rohde

Mandag 1. maj 2017 kl. 14:30

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Af redaktør Rikke Mohr Jørgensen

Torsdag den 27. april 2017 brændte Bodil Rohdes flamme ud. Det gjorde den alt for tidligt, og Kjerteminde Avis har med tabet af Bodil Rohde mistet sin mest flittige debattør. Bodil Rohdes opmærksomme pen, der nu ikke længere er i blandt os, vil efterlade et stort tomrum, især på Kjerteminde Avis' debatfelt.

Bodil kommenterede på sager her på avisen, næsten som var det hendes egen. Med et "tak for din kommentar" tog hun stort ejerskab og var altid saglig i sine kommentarer, og ikke mindst oplysende. For hun havde styr på tingenes gang - det var helt tydeligt - og hun brændte for Kerteminde og for retfærdigheden når borgerne efter hendes mening blev fanget i politiske spindelvæv. I problematikkerne omkring byudviklingen og i den seneste tid omkring slusen, var hun ivrig modstander af hvad hun mente var en gidseltagning af borgerne. Kjerteminde Avis og dens læsere har mistet sin vagthund, og vi kommer til at mangle Bodil Rohdes indsigt og ildsjæl.

Jeg havde tit og ofte kontakt til Bodil Rohde, der ikke var sen til at rose Kjerteminde Avis, som hun mente spillede en vigtig rolle i forhold til demokratiet i Kerteminde Kommune. Hun gav ofte udtryk for at hun kunne lide det hun læste, og hendes opbakning omkring mit arbejde i den spæde start var uvurderlig for mig. Så meget, at jeg valgte at gemme mange af hendes kommentarer i min inbox. Det er jeg glad for i dag.
Hun var ikke sen til at invitere mig hjem til sig da jeg var helt ny på posten som redaktør. Det takkede jeg selvfølgelig ja til, og Bodils hjem bar præg af at hun var journalist ind til benet. Ofte skrev hun til mig personligt omkring egne holdninger og det var en fornøjelse at udveksle meninger og debattere med Bodil over telefonen, hvilket hændte af og til.

Nu er Bodil her ikke mere - hun var unik, en one of a kind, og jeg savner hende allerede. Æret være Bodils minde.

Rikke Mohr Jørgensen


Læs herunder nogle af Bodil Rohdes bidrag til avisen, der omfatter en artikel om is, en om mad i 1700-tallet og en om vikinger.

Istid og parmesan-is

Vikingernes farver

Sommermiddag fra 1700-tallet

© Copyright 2020 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- I morgen får avisen sin nye hjemmeside
- Tak for jeres tid
- Sig goddag til avisens nye redaktør
- Imens vi venter på Turismeprisen
- Se din by fra vandtårnets top!
- Fart på Kerteminderevyen
- Praktikant på Kjerteminde Avis i juni måned
- Kjerteminde Avis søger chefredaktør
- Mindeord for Bodil Rohde
- Glemte steder
- Interessant journalistisk vinkel
- Den redaktionelle produktionsstøtte er nu endeligt fordelt

Kommentarer til artiklen:
Tak Rikke!

Vi er mange der kommer til at savne Bodil. Hun var altid parat med gode råd og fulgte vores mærkelige kommune tæt.
En god ven og fortrolig er ikke mere.
Nils Høj, 02-05-2017 13:14:57

Kære Rikke
Hvor er det godt og rigtigt skrevet.
Sanne Stemann Knudsen, 01-05-2017 17:56:10

 - Toppen af siden
© Copyright 2020 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 19Powered by Kjerteminde Avis :-]