FODBOLD - ALBANISERIEN

Træt af at tabe

Tirsdag 25. april 2017 kl. 22:26

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Thomas Abildtrup scorede sit første mål i foråret og kunne have lavet ét mere. (Foto: Steen Sørensen)

Langeskov havde momentum, da den svære udekamp i Otterup skulle afgøres i 2. halvleg. Men både heldet og marginalerne var som sædvanlig ikke med, og i stedet var det hjemmeholdet, der løb med alle tre point.

Otterup – Langeskov 4-1 (2-1)

Kampfacts: 5.min: 1-0 Jonas Villemoes 12.min: 1-1 Thomas Abildtrup 25.min: 2-1 Jonas Villemoes 72.min: gult kort Claus Høyer, Langeskov 85.min: 3-1 Mark Tubæk 90.min: 4-1 Jeppe Davidsen
Kampens spiller: Claus Høyer

De berømte og nogle gange også berygtede små marginaler afgør tit fodboldkampe. Og som oftest er det bundholdene, der har dem imod sig. Sådan var det også tirsdag aften på Nordfyns Bank Arena i Otterup. Langeskov manglede igen heldet i de afgørende situationer, hvorimod hjemmeholdet havde marginalerne med sig.

Afgørende frispark
Det blev tydeligt demonstreret i slutminutterne, hvor Langeskov pressede på for en udligning og dermed et overraskende point mod Otterups storfavoritter. Langeskov fik et frispark lige uden for feltet, og det bankede Rasmus Andreasen på overliggeren. Minuttet efter var det Otterups tur til at få en mulighed på frispark, og det sparkede Mike Tubæk i mål. 3-1 i stedet for 2-2.

Det var en gevaldig mavepuster for Langeskov, der faktisk havde siddet på begivenhederne i 2. halvleg. Efter 3-1 målet gik ”de grønne” mere eller mindre i sort, og så fik hjemmeholdet lov til at score endnu engang til allersidst.

Foræringer
Tirsdagens opgør fik den værst tænkelige start for Langeskov. På forhånd var man opsatte på at forsøge at stække hjemmeholdets stærke offensiv, men der gik ikke mere end fem minutter, før det gik galt, da en af rækkens farligste måltyve Jonas Villemoes bragte Otterup foran. Det var imidlertid en ren foræring. Jon Thrane, der måtte spille i midterforsvaret, fordi Anders Rasmussen var blevet syg, var ikke opmærksom, og så fik et langt udspark fra hjemmeholdets målmand fik lov at køre hele vejen og bringe målscoreren alene igennem.

Det tog imidlertid ikke lang tid for Langeskov at overvinde chokket. 12 minutter var der spillet, da Thomas Abildtrup sørgede for balance i regnskabet. Det var Abildtrups første mål i 2017 og hans femte i sæsonen. Og det mest glædelige var, at ”de grønne” endelig fik hul på bylden efter tre kampe uden scoringer.

Glæden over målet holdt imidlertid ikke så længe. Først misbrugte Thomas Abildtrup en gylden mulighed, da han brændte en friløber, og midt i halvlegen forærede man så igen hjemmeholdet et mål. Denne gang var det Mads Rasmussen, der var i det gavmilde hjørne, og så slog Otterups målmaskine til for anden gang.

Efter sidebyttet var Langeskov i teten. De fightede forbilledligt og også rent spillemæssigt var de fint med. Chancen for udligning kom med Thomas Abildtrups frispark, men så var det, at marginalerne kom i vejen

Hård skæbne
Det var for snart 117. gang en barsk skæbne for Langeskovs hårdt prøvede fynsseriemandskab. På ny kunne de konstatere, at de spillede lige op med et af topholdene. De kunne have fortjent at få point med hjem, men i de afgørende situationer manglede de heldet – og måske også dygtigheden. Hvor det ellers har været offensiven, der har manglet kvalitet, så var det forsvaret, der kiksede i Otterup.

Cheftræner Claus Udengaard erkendte, at han er godt og grundigt frustreret over de manglende resultater. Han var ikke tilfreds med, at hans spillere ikke spillede færdigt i slutfasen og tillod hjemmeholdet at få en sejr, der var for stor. Men alligevel havde han ros til holdet.

- Jeg har altså ondt af spillerne. Jeg kan ikke sætte en finger på deres indsats. Så længe vi bliver ved med at spille så godt og fighte, så tror jeg på, det nok skal vende. Men jeg vil godt indrømme, at jeg er træt af at tabe, lød analysen fra træneren.

Der er ikke lang tid til at komme til kræfter oven på tirsdagens skuffelse. Lørdag venter en ny kamp, når OB kommer på besøg. En vigtig kamp. OB ligger lige over nedrykningsstregen, og det kunne være rart for Langeskov at få mindsket afstanden til lige netop den.