Det blev der sagt

Det startede så godt

Fredag 24. februar 2017 kl. 14:08

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Det blev der sagt: Det startede så godt
Foto: Emil Andresen

Det var en tydeligt skuffet Jutta Nielsen der for Enhedslistens vedkommende takkede nej til Havneplan 2017:

Borgerne blev indkaldt til syv møder i alt, men blev de hørt? For de har hele tiden sagt nej til privat boligbyggeri på Ndr. Havnekaj. Og hvad ved borgerne egentligt om hvordan man holder en økonomi kørende og hvordan en by skal udvikle sig, og har de da ikke valgt Byrådet til at forvalte både by og penge for sig?
Det er muligt, men faktum er, at man blev kaldt ind for at blive hørt. Og det er man så ikke alligevel, mener Enhedslisten.

- Borgerinddragelsen har været totalt fraværende i indeværende plan, udtalte hun. - Der er mange ting vi gerne ville være med til, men vi vil ikke være med til tilplastring af haven med private boliger der ligner kun at skulle tiltrække velhavende borgere. Og derfor har vii fremlagt vores egen plan.

I stikker os blår i øjnene
- Vi siger ja til forskønnelse af området, ferieboliger, havnepromenade, sigtelinjer og grønne områder og bæredygtighedspricip - også selvom det kun fylder tre linjer. Vi kan også kun være for en udnyttelse af rådhusets tagetage - det har vi hele tiden været.

- I kan ikke bilde os ind, at alt det I nævner kan kunne komme til at ske på Ndr. Havnekaj, i tråd med hvad Konservative også sagde. I stikker os blår i øjnene! For man har kun afsat 800.000 til de ting som borgene har ønsket skulle være på havnekajen.

Enhedslisten gav udtryk for frygten for boligejerens ret, når almindelige borgere færdes på Ndr. Havnekaj.

- Masterplanen undlader at fremlægge hvor både Turistkontor og Bibliotek skal ligge. Dertil ønsker vi et maritimt hus, der kan tiltrække uddannelser og unge mennesker. Og biblioteket ser vi gerne blive på posthuset, og turisten hvor de er i dag. Busstationen ligeså, for at flytte den vil give ekstra trafik og ekstra køretid. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Mange ubekendte
Ligesom Konservative ønskede Enhedslisten at sætte fokus på de ubekendte der ikke er nævnt i masterplanen for havnen: - Hvor er p-pladserne, hvor er cykelparkeringen til busstationen, hvad med siloen, og hvor er pengene til nedrivning, skal der kun være et supermarked på strandkilen, hvad er det samlede bebyggede areal, hvad mener i med bæredygtighed, og vil I indskrive klausuler om samme, hvordan forsås faserne, når de beskrives som om at de skal følges ad, det har jeg svært ved at forstå Og sidst men ikke mindst, hvornår dukker rådhuset op igen?! For ifølge ja-partierne, så kunne man jo ikke leve uden et nyt rådhus - den debat er nu forstummet, sagde Jutta Nielsen, der afstod fra at stemme ja til planen.

Hun beskyldte derudover administrationen for at have sat det oprindelige antal boliger så højt, at man ved at skære de 70 af, som man i perioden har gjort, kunne vinde borgernes accept. - Planen burde også have været sendt i fornyet høring, men det bliver det vel så når det når ned på lokalplansniveau.

- Vi risikerer med byplanen at begå de samme fejl som andre kystbyer - jeg håber man fremover vil inddrage både borgere og museer, hvilket det heldigvis ser ud til.

Trods det at man ikke må ytre sig som borger i byrådssalen udenfor spørgetiden modtog Jutta Nielsens oplæg alligevel klapsalver.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 182



Powered by Kjerteminde Avis :-]