Det blev der sagt

Noget af et kinderæg

Fredag 24. februar 2017 kl. 13:42

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Det blev der sagt: Noget af et kinderæg
Lars Ole Valsøe og Konservative er langt fra overbevist om den plan de har set og satte spørgsmålstegn ved flere ubehandlede elementer:

- Vi trækker os grundlæggende fordi vi mener planen er overvurderet i forhold til hvad der kan foregå på det forholdsvist lille område som planen indeholder - Det var enten eller, men vi havde gerne set at vi havde kunnet deltage i udvikingen af havnen trods uenigheder.

Et kinderæg kalder han beskrivelsen af hvordan Ndr. Havnekaj skal tage sig ud. Lutter smukke ord med 60 boliger. - Svanen havde 18 lejligheder, og det mener Konservative er hvad området kan bære.

- Vi siger ja til ferieboliger og den nye vej ved tankstationen. Nej til flytning af busstation, for hvordan kan man tale om små gyder og stræder, og så anlægge en busstation, ville Lars Ole Valsøe gene vide.
- Det vil kollidere med boligerne. Vores forslag er at lade busstationen ligge og udvide biblioteket, gerne med 1. sal til byrådssal.

- Turistbureauet kunne ligge på havnen i et sejlervandrerhjem, som vi gerne så på marinaen.

I forhold til P-pladser i planen skyder Konservative også denne til jorden: - Det er laveste fællesnævner når man henviser til parkering nord for Minigolfen. Alternativt rundt i byens gader, og det er hverken borger eller turistvenligt.

- Tankerne om marinaen er spændende, og så længe at sejlerne kan se sig i det kan vi godt være med, også med lånoptagelse.

I forhold til en ny dagligvarebutiks køben sig ind på området står man fra Konservatives side måbende. For hvorfor må Superbrugsen, der er en lokal spiller med socialt ansvar, ikke eje den jord den ligger på? Det er konkurrenceforvridende. Derfor foreslog Lars Ole Valsøe at man snarest muligt indleder forhandlinger om salg til SuperBrugsen af jorden, og det blev godt modtaget af borgmester Hans Luunbjerg.

Hvad med ekstra institutionspladser?
Konservative ville i alt dette gerne i´vide hvad man har gjort sig af tanker omkring både daginstitutioner og plejehjem når nu man bygger boliger, der skal tiltrække flere skatteborgere, der jo naturligt nok vil komme til at bruge byens institutioner. - Det kommer nok, konstaterede han.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 228



Powered by Kjerteminde Avis :-]