Det blev der sagt

Kampen om byen

Fredag 24. februar 2017 kl. 11:10

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Det blev der sagt: Kampen om byen
Hans Luunbjerg nåede at få gennemført første skridt til fremtidig udvikling af Kerteminde - om han kan fuldføre efter kommende valg vides ikke

Borgmester Hans Luunbjerg (V), der har stået i spidsen for forhandlingerne, og nok også i spidsen for initiativet til Havnemasterplanen, lagde ud på torsdagens byrådsmøde, og fremlagde sin vision for en udvikling af Kerteminde:

Hans Luunbjerg er gennem sin tid som borgmester blevet klandret for ikke så lidt. Asbesten måtte han undskylde for, han har måttet stå på mål for om en bonde dog egnede sig til at være borgmester, og på det seneste bliver han undersøgt for inhabilitet i forbindelse med køb af jord af en anden bonde i Ladby fra en grund, der grænser op til hans egen jord. I alt dette har han offentligt formået at tage det hele oppe fra og ned med sin karakteristiske humoristiske sans og en stoisk ro. Der er ingen tvivl om, at borgmester Hans Luunbjerg er overbevidst om, at en udvikling af byen er det eneste rigtige, og den eneste udvej for at bringe kommunens økonomi på ret køl igen.
- Når vi bygger nye attraktive boliger, så får byens butiks- og erhvervsliv flere kunder. Vi skal skabe vækst, udvikling og et godt skattegrundlag, vi skal udvikle Kerteminde som by - binde by og havn sammen.

Klar til at tage kontakt til investorer
- Rammeplanen kan nu bruges til at tage kontakt til fremtidige investorer, og vi kan begynde at sætte grundene til salg. Og her er det vigtigt at vi får stillet de rette betingelser for, at byens arkitektur og kulturarv bliver respekteret, lagde han ud.
- Vi har gennemgået og lyttet til de 43 høringssvar der vidner om borgernes engagement og store følelser for området. Alle kan ikke få deres vilje, men det er vores opgave som byråd at finde ud af hvad der er størst konsensus for. Men jeg kan nævne, at man i forhold til høringssvarene har valgt at reducere antallet og højden af boliger, man holder den nordligste og sydligste del af Strandkilen fri for byggeri, og vi holder den yderste del af Ndr. Havnekaj fri så man til stadighed kan køre havnen rundt. Også vores brug af bådopbevaringspladsen har vi reduceret.
- Der er balance i de regneark jeg har set, og vi skal ingen penge have op af kommunekassen.

Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde
- Enhver by udvikler sig, det skal Kerteminde også gøre, fortsatte Hans Luunbjerg. - Byggeriet skal give et arkitektonisk udtryk for den tid vi lever i, så vores efterkommere kan se hvordan man bar sig ad i 2010'erne.
Man skal i følge borgmesteren også levere et bidrag fra denne tid, man kan kun håbe på, at bidraget bliver skønnere end Hans Schacksvej, der borer sig gennem Langegade, og rådhuset, bygget i 70'erne, og busstationen, bygget til busser. Det er ikke alle tiders byggerier der har været lige heldige, og kerteminderne må krydse fingre for, at lovninger om respekt for byens arkitektur bliver overholdt.

- Vi har for første gang en samlet plan for hele havneområdet, proklamerede han. Dette blev efterfølgende dementeret af Sonja Rasmussen, der noterede sig at både Else Møller og Palle Hannesborg i tidligere tider hver især har haft en havneplan på bordet - planer der efterfølgende blev skyllet ud med badevandet.

Og hvorvidt Havneplanen anno 2017 endegyldigt bliver til noget kan man kun gisne om, da et forestående kommunalvalg truer, og partier som Radikale Venstre og om muligt andre vil gå til valg på, at havneplanen skal gå om i borgernes navn.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 621



Powered by Kjerteminde Avis :-]