Nyt legemiljø på vej til Rynkeby

Fredag 13. januar 2017 kl. 10:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Nyt legemiljø på vej til Rynkeby
Heidi Hass Madsen på plænen bag Plejecenter Dalsbo hvor legemiljøet får sin plads Foto: RMJ


Det hele startede med en kritik af kommunens legemiljøer, hvoraf mange var i forfald. Tilsidesætningen af et nyt rådhus gjorde at der pludselig blev lidt luft i anlægsøkonomien, og i april 2016 mødtes politikere og interessenter i Mesinge til et møde om kommunens legemiljøer. Nu er der forbedringer på vej:

På denne uges Miljø- og Teknikudvalgsmøde blev det besluttet at imødekomme ansøgninger om tilskud til forbedring og oprettelse af nye legemiljøer i Mesinge, Kølstrup og Rynkeby, hvor de tre fremsendte projekter blev godkendt til en finansiering på 50% af udgifterne.

I Rynkeby kan lokalrådsformand Heidi Hass Madsen ikke skjule sin glæde:

- Jeg fik da en klump i halsen da jeg modtog brevet om at vi havde fået godkendt vores legemiljøsprojekt. Hun vedkender også, at hun har svært ved at få armene ned. Projektet er et samarbejde mellem lokalrådet og Dalsbo Plejehjem.

- Vi har kæmpet for det så længe, og brugt så meget energi på det, så det er supergodt endelig at få en godkendelse, og så endda med flere penge end vi havde regnet med.

- Jeg havde håbet på at få omkring 75.000 kr. fra kommunen. Men de er villige til at give 144.000 kr. svarende til halvdelen af de forudsete anlægsudgifter, fortæller Heidi Hass Madsen og fortsætter: - Det er jo helt vildt!

Resten af pengene skal findes ved fundraising og indsamlinger.

Lokalgruppen i Rynkebys projekt omfatter en rampe fra plejecentrets terrasser og ned til området, så legepladsen/fællesarealet bliver kørestolsegnet. Pladsen skal bære præg af legeområde for 0-10-årige, men skal samtidig indeholde overdækkede spisearealer, skur til opbevaring af legeredskaber, højbede og planter, gynger til både gamle og unge, bålsted, sandkasser, fuglekasser og insektbo samt mulighed for rolleleg hvor alle aldre kan inddrages. Temaet for legemiljøet skal være ”fællesrum”.

- På denne måde kan pladsen være et fællesområde med mulighed for en masse samskabelse og glæde på tværs af generationer, meddeler Heidi Hass Madsen. - Når vi har fået etableret legemiljøet, så vil næste projekt være at skabe noget for de lidt større børn, der hvor legepladsen ligger i dag. Det kunne fx være parkour-redskaber.

Placeringen af det nye legemiljø bliver bag Plejecenter Dalsbo, hvor kommunen har et græsbelagt areal, hvortil der er tilgang fra bygaden overfor sportspladsen. Den gamle legeplads ved sportspladsen forventes nedlagt, og man beregner at flytte de stadigt brugbare legeredskaber med. Projektet forventes at stå færdigt i sommeren 2018.

Projektet i Kølstrup består af flere redskaber til de allerede eksisterende ved sportspladsen, og i Mesinge skal nuværende legeplads renoveres.


RMJ


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt legemiljø på vej til Rynkeby
- Traditionelt julemarked på Dalsbo
- En uge kun med lokale råvarer
- To verdener i Rynkeby
- Bål til de mindste
- Lange udsigter til fortov på Rynkeby Bygade
- Rynkeby Friskole med nyt image
- Lastbil i skolegården
- Byen, der ikke vil dø
- En snert af X-factor
- Æggejagt i Rynkeby
- Rynkeby vil gerne være det største landsbydistrikt
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 511



Powered by Kjerteminde Avis :-]