Fredagens mest læste uge 1

Selvkørende biler eller legeplads??

Søndag 8. januar 2017 kl. 11:37

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Fredagens mest læste uge 1: Selvkørende biler eller legeplads??
Hindsholm har tradition for velbesøgte borgermøder
Borgerne på Hindsholm har masser af idéer til, hvordan området kan udvikles. Nyt borgermøde 25/1.

Det seneste årstid er borgerne på Hindsholm kommet med masser af forslag til en lokal udviklingsplan for Hindsholm.

Arbejdet med udviklingsplanen er igangsat på foranledning af Kerteminde Landsbyråd og er en del af den landsbypolitik, som Kerteminde Kommune besluttet i begyndelse af 2015. Af denne fremgår det nemlig, at udvikling i landsbyerne skal ske på baggrund af lokalt udarbejde udviklingsplaner.

- Processen på Hindsholm begyndte med et borgermøde i slutningen af januar 2015', oplyser Steen Hjorth, som er en del af den styregruppe, der er ansvarlig for processen på Hindsholm.

- Første opgave var at få lavet en beskrivelse af Hindsholm - byerne, områderne, kulturen og mulighederne. For at få dette beskrevet blev der nedsat ikke mindre en 20 arbejdsgrupper - ca. 100 personer - var i sving og der ligger nu nogle rigtigt gode beskrivelser af hele området'.

Næste skridt blev taget på et borgermøde i starten af september måned. Her blev interesserede borgere bedt om at melde sig til grupper, som skulle komme med forslag til en række konkrete tema, f.eks. bosætning, erhverv, trusler/muligheder, branding og forskønnelse af området.

- Igen oplevede vi stor interesse for at være med i processen', siger Steen Hjorth. - Hele 14 arbejdsgrupper - 68 personer - mødtes hen over efteråret og har nu afleveret ikke færre end 90 forslag til, hvordan Hindsholm kan udvikle sig. Det har været rigtig godt at opleve den vilje og entusiasme, der har været!!'

Borgermøde den 25. januar
Forslagene er meget forskellige. En gruppe foreslår at Hindsholm skal være det første sted på Fyn med selvkørende biler, en anden gruppe foreslår, at man sætte mere fokus på outdoor-aktiviteter - både for fastboende og turister.

Andre grupper foreslår, at der bygges bofællesskaber, etableres netværk for erhvervsdrivende på Holmen eller bygges en stor legeplads. Andre igen foreslår en stor "Holmens Dag" som led i en øget branding af området.

'Der er nok at tage fat på', lyder det fra styregruppen, som derfor indkalder til processens 3. borgermøde onsdag den 25. januar kl. 19 på Hindsholmskolen. 'Formålet med dette møde er at præsentere en række af de mange forslag - og give borgerne på Hindsholm mulighed for at tilkendegive hvilke 10 forslag, de synes bedst kan udvikle Hindsholm'.

På borgermødet håber Styregruppen også, at der kan nedsættes arbejdsgrupper, som kan detailbearbejde disse 10 forslag, så de kan danne baggrund for udviklingsprocessens sidste borgermøde, der er planlagt til at blve afholdt i juni måned. Her skal vælges de 5 allerbedste forslag, som bliver Hindsholmernes forslag til, hvor de og kommunen i fællesskab kan udvikle den nordlige del af kommunen.


KJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Landsbypuljen sørger for fornyelse
- Bliv Førstehjælper
- Vellykket borgermøde på Materialgaarden
- Hvad kan udvikle Hindsholm
- 1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
- Teletaxaen er landsbyernes livsnerve
- Hindsholm får sin egen avis
- Landsbyer står stærkere, når de står sammen
- Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
- Opstart af hjertestarterforening - hjerteløbergrupper
- Stor interesse for hjertestartermøder
- Landsbyråd efterlyser akuthjælpere

Kommentarer til artiklen:
Styregruppen er det ikke et levn fra Amdi Petersens tid.

Jeg vil tage til Hindsholmskolen , 25 Januar
Helsinghof, 06-01-2017 16:18:25

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 404



Powered by Kjerteminde Avis :-]