Min barndoms jul

10. december

Lørdag 10. december 2016 kl. 08:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Min barndoms jul : 10. december
Min barndoms jul er Kjerteminde Avis' julekalender. Den vil bestå af juleopskrifter og fortællinger fra julens gemmer. I dagens låge og altså den tiende i kalenderen, skal vi høre om en skrækkelig jul. Lucy Bergström fortæller:

Mig som 9-årig - jeg var mig selv, men alligevel, det er længe siden!

Jeg fik altid samme svada i karakterbogen: “Hun lever ikke op til sit potentiale. Hun snakker for meget i timerne.” Bla bla bla.

Jeg var tynd og livlig, kunne være ondskabsfuld og overreagerede, hvis jeg blev sat på plads. I 3. klasse fik jeg ikke rollen som Pippi i skolekomedien, og løb grædende ud på toilettet, så læreren kom og prøvede at trøste mig. Hun var ellers ret streng.

I 4. klasse skulle alle klare en matematikprøve, som der blev taget tid på. Jeg kunne simpelthen ikke, men efterhånden havde jeg taget den så mange gange, at jeg huskede det meste. Der var små huller man skulle skrive tallene i, og man fik 10 minutter til det. Da jeg endelig klarede den, var det fusk, i mit hoved. Jeg vidste godt, jeg ikke kunne regne så mange stykker på 10 minutter, hvis de var nye stykker hver gang. Min mor havde spurgt til prøven, og jeg indrømmede ærligt, at jeg var en klovn til matematik.

Til jul fik jeg en matematikbog af farmor. Mine to søstre; Nancy og Anne, fik de sødeste dukker med lyse fletninger og folkedragter, de var vist fra Polen. Farmor var heldigvis ikke til stede da vi åbnede gaverne, fordi jeg kastede matematikbogen ind i væggen. Mor sagde med dirrende stemme:- Jeg skulle aldrig have fortalt hende, at du havde problemer med den der prøve.

Hvis jeg havde grædt over Pippi-nederlaget, græd jeg det 10-dobbelte nu. Jeg hulkede højlydt inde på mors og fars arbejdsværelse, hvor jeg var blevet rangeret for ikke at ødelægge julen for de andre. Al den skønne forventning man har op til julen, specielt når man er 9 år, var gået så grueligt i vasken. Selv om jeg havde fået andre gode gaver, kunne jeg ikke fatte, at farmor kunne være så kold og grusom mod mig. Jeg havde simpelthen så ondt af mig selv!

Men mor reddede julen. Et par dage senere kom hun med en dukke fra farmor og sagde, at farmor havde glemt, at jeg også skulle have en dukke, og matematikbogen var jo ikke min gave, bare en ekstra ting. Jeg blev så inderligt glad for den dukke, og Nancy, Anne og jeg lod dem spille alle mulige roller i vores fantasilege, lige fra Pippi, Tommy og Annika til Laura, Mary og Carrie fra Det Lille Hus på Prærien. For ikke at glemme Christopher Robin, Winnie the Pooh og Tigger fra A.A. Milne. Vores lillebror og lillesøster kunne også spille roller i vores lege med deres krammedyr. Den skrækkelige jul var nu næsten glemt.

Glædelig jul fra Lucy Bergström


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Eventyrernes konge
- 24. december
- 23. december
- 20. december
- 19. december
- 18. december
- 17. december
- 16. december
- 14. december
- 12.december
- 11. december
- 10. december
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 923



Powered by Kjerteminde Avis :-]