Plads til leg og motion i Kølstrup

Lørdag 29. oktober 2016 kl. 08:15

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Plads til leg og motion i Kølstrup
Helle Christiansen og Birgitte Søtofte Povlsen prøver de nye motionsredskaber af. Foto: KJ
En aktiv gruppe borgere har længe arbejdet for at omdanne en lidt kedelig bold- og legeplads ved forsamlingshuset til et indbydende samlingssted for store og små. En donation fra Landsbyrådet bragte idéerne et pænt skridt videre.


På en kold, blæsende eftermiddag i oktober virker bold- og legepladsen i Kølstrup ikke specielt indbydende, med den ligger smukt med udsigt til Ulriksholm og Kertinge Nor.

– Det kan blive Danmarks smukkeste legeplads smiler Birgitte Søtofte Povlsen, der er en af de aktive i gruppen, der vil noget nyt med pladsen.

Hun og Helle Christiansen står ved fire motionsredskaber, der skal friste borgerne til at få pulsen op på en fornøjelig vis. Redskaber er indkøbt for 50.000 kroner, som er doneret af Kerteminde Landsbyråd.

– Det er rigtig flot af landbyrådet, siger de to, der har kæmpet med skitsering af idéerne, indhentning af tilbud og ansøgninger til en masse fonde.

Farlig legeplads ved siden af vejen
–Egentlig opstod vores idéer af, at vi lagde mærke til, at børnene brugte parkeringspladsen over for forsamlingshuset til at øve sig på rulleskøjter og cykel. Lige ved siden af har vi Kertinge Bygade, hvor bilerne bestemt ikke altid overholder fartgrænsen på 50 kilometer. Det kan give farlige situationer, og derfor begyndte vi at lege med tanken om at gøre den grønne plads mere indbydende.

Planerne omfatter, at en del af pladsen asfalteres, så den kan bruges til rulleskøjter og lignende. Samtidig vil vi meget gerne have en sti rundt på pladsen, hvo r de små kan øve sig på cykel, forklarer Helle Christiansen..

Pladsen skal imidlertid være for alle, og Tuborg Fonden har allerede bevilget penge til en stribe borde og bænkesæt, der er handicapvenlige.

– Måske begyndte vi på et uheldigt tidspunkt, hvor rigtigt mange søgte penge til skaterbaner, funderer Helle Christiansen. – Det var også det, vi i første omgang, kaldte vores projekt, men vi blev rådet til at gå efter et projekt med en meget bred brugergruppe. Vi ser jo også pladsen som et led i indsatsen for at gøre området attraktivt for tilflyttere. Det skal være et sted, hvor alle synes, at der er rart at være, og hvor man trygt kan lade sine børn tage hen.

Nye tager over
– Vi har desværre fået en masse afslag på vores ansøgninger, men heldigvis sagde Landsbyrådet ja til at hjælpe os og kommunen har afsat en pulje til udvikling af legepladser. Nu har andre taget over, og de vil søge, om de kan få tilskud fra legeplads-puljen, men vi trækker os nok lidt tilbage i en periode, siger Birgitte Povlsen og Helle Christiansen. – Vi vil lige trække vejret i en periode, men så kan det være, at vi får lyst til at gå i gang igen om nogen tid.Kim Jørstad


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Høstgudstjeneste i Kølstrup Kirke
- Fredagshygge kommer til Kølstrup
- Sensommermarked i Kertinge
- Overvældende fremmøde ved lokal dyst
- Rundboldarrangement skaber sammenhold i Kølstrup og Kertinge
- Loppemarked, sang og traktorfremvisning i Ladby
- Kølstrup Skytteforening fik ja til 10-årig lejekontrakt
- Stor aktivitet og stabilitet i sogneforening
- Plads til leg og motion i Kølstrup
- Gratis kirkekoncert i Kølstrup
- Stor sejr til Kølstrup –og så gik der kage i det
- Tid til Soroptimisternes årlige loppemarked igen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 161Powered by Kjerteminde Avis :-]