Flagermusen flyver endnu

Torsdag 27. oktober 2016 kl. 09:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Flagermusen flyver endnu
Brugerne af Hans Tausencetret har gennem de sidste tre år kæmpet for at få lov til at bevare de efterhånden faldefærdige bygninger i Birkende

Omend med lidt stækkede vinger får ”Flagermusen” ved Hans Tausencentret lov til at leve lidt længere under forudsætning af, at opstår der skader på bygningen, kan aftalen med kommunen annulleres.

Birkende Borgerforening fik på oktobers Økonomiudvalgsmøde forlænget aftalen med brugsret og driftstilskud for perioden 01.01.2017 – 31.12.2017, med henblik på at få den fornødne tid til en endelig afklaring om den fremtidige finansiering og anvendelse af området.

- Vi blev i Økonomiudvalget enige om, at give Hans Tausencentret rådighedsret i 2017, udtalte borgmester Hans Luunbjerg efter mødet.

Flagermusen ved Hans Tausencentret i Birkende har igennem de sidste par år dannet rammerne omkring forskellige aktiviteter hos Birkende Borgerforening, herunder bl.a cykelklub og teaterforeningsaktiviteter. I samme periode har foreningen modtaget et årligt tilskud på 5.000 kr. til drift af bygningen, et beløb, der fremover kan søges hos kommunen.

Birkende Borgerforening har i perioden ønsket at udvikle aktiviteterne samt undersøge hvorvidt det var muligt at rejse fondsmidler til at overtage og forbedre bygningen. Det har dog ikke været muligt for foreningen at samle de fornødne ressourcer til at igangsætte fondsansøgninger. Foreningen har dog stadig ønsker om at bruge bygningen, og er begyndt at intensivere fondsansøgningen med henblik på at udvikle hele Hans Tausens Centret, hvori Flagermusen indgår.

Centret står til nedrivning i 2018, og desværre står det skidt til med bygningerne. Kommunens ejendomsadministration har gennemgået bygningen og fundet den i meget ringe stand. På 1. salen skal alt gennemrenoveres, og flugtvejsforholdene er ikke godkendt til personophold. Stueetagen er ligeledes meget slidt.

Tilkendegivelsen fra Økonomiudvalget kommer på en forudsætning af, at Birkende Borgerforening aflægger status på fondsansøgninger og udviklingsplaner til udvalgets møde i oktober 2017.

RMJ


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Visesangeren Erik Grip kommer til Birkende
- Hans Tausen fejres i Birkende
- Hans Tausens møde med Martin Luther
- Langeskov får besøg af svenske kunstnere
- Fællesspisning og en fængslende fortælling
- Flere dialogmøder om renovering af legemiljøer på vej
- Følelser op på væggen
- Supportstøtte til Birkende Borgerforening
- Syrisk kunst i Birkende
- Øl- og vinsmagning i Birkende
- Lokalråd inviterer til nabohjælpsarrangement
- X-sheriffen kommer til Birkende
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 569



Powered by Kjerteminde Avis :-]