Onsdagens mest læste uge 34

Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal

Søndag 28. august 2016 kl. 11:30

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
Onsdagens mest læste uge 34: Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
Foto: Emil Andresen

- Borgerlisten havde på Økonomiudvalgsmødet en mulighed for at sende signal om at de er imod et nyt rådhus, men undlod at gøre det, udtaler Sanne Stemann Knudsen (B)

På gårsdagens Økonomiudvalgsmøde havde Borgerlisten, der har to medlemmer i Økonomiudvalget, muligheden for at signalere at de er imod et rådhus ved at stemme imod Byudviklingsplanen. Sammen ville Borgerlisten, Enhedslisten, Konservative, Radikale og Dansk Folkeparti kunne have dannet et flertal uden om Venstre, SF og Socialdemokratiet. Men det gjorde de ikke, da de dermed også ville sende et signal om at stoppe hele Byudviklingsplanen, der forventes at blive sendt i høring 1. september.
- Hvis man vil stoppe byggeriet af et nyt rådhus bør man da gøre det, hvis man har muligheden for det, udtaler Sanne Stemann Knudsen.

- Havneudvikling er som sådan en god idé, fortsætter hun, men det skal ske med omtanke og respekt. Det største problem med den Byudviklingsplan, der forventes at blive sendt i høring er, udover rådhusbyggeriet, at de gode intentioner ikke stemmer overens med de konkrete planer. Vil man 190 boliger på Ndr. Havnekaj og Strandkilen, eller vil man at området skal være for alle borgere, slutter Sanne Stemann Knudsen.

RMJ

© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Hej Thomas
For os handler det hverken om hvem der skal løbe med depechen, hvem der får blomster eller hvem der skal være borgmester.
Det handler om én ting - det handler om at få stoppet planerne om et nyt rådhus.
Vi vil også gerne have gang i udviklingen på Kerteminde havn, men ikke når det inkluderer byggeriet af et nyt rådhus. Med Borgerlistens forbehold sender I et signal om at I ikke ønsker at rådhuset skal være en del af havneudviklingen. Så langt så godt.
Tilbage står dog at hvis I havde stemt nej til at sende den samlede havneudviklingsplan i høring så havde vi sammen nu bremset planerne om et nyt rådhus.
Ulrik Wehner, 26-08-2016 07:46:29

Hej Thomas Lindevang
BORGERLISTENS udmeldinger stritter i mange retninger. Det var BORGERLISTEN og Sonja Rasmussen der opfandt ideen om et nyt rådhus. Du vil stadigvæk ikke komme med et bud på, hvor et evt. nyt rådhus skal placeres, selvom du frejdigt slår fast, at det ikke skal ligge i Kerteminde.
Med hensyn til de borgernære områder stritter det også i mange retninger, hvis vi ser på historikken; fx var det med Sonja Rasmussen som borgmester, BORGERLISTENS førstedame, at I fremsatte forslaget om at lukke FJORDVANDSKOLEN på trods af mange borgerprotester.
Med hensyn til havneplanen handler det også om borgernære områder. BORGERLISTEN har sagt ja til, at sætte en plan i høring, som i den grad vil genere folk i området. Fx vil folk der bor på Strandvejen opleve byggeri på op til 4 etager, med nabokig og skyggegener. Er der fair politik? BORGERLISTEN har jo også en politik der siger, at medlemmerne står frit ved afstemninger, så det kan man jo håbe på også gælder på byrådsmødet på torsdag.
Men det er godt nok svært for vælgerne at vide, hvad I egentlig står for!
Kim Beck Danielsen, 25-08-2016 21:09:26

Hej Ulrik

Hvis rådhusbyggeriet havde været en prioritet, havde vi da sagt ja til det! Ja jeg kæmper heroisk for at få lukket rådhuset ned, og jeg kunne se fordele i at kæmpe sammen med andre som har samme interesse - nemlig at forkaste historiens dårligste beslutning i Kerteminde Kommune. I i det Radiale Venstre vil gerne løbe med depechen - fint for mig. Tag den og tag blomsterne og lad Sanne blive borgmester - bare vi kan blive fri for gentagne gange at blive sat i bås med de 13 som har sagt ja til et nyt rådhus, det hører ingen steder hjemme. Om vores måde at komme til resultatet er dårligere eller bedre end de radikales, bør hverken I eller vi slås om nu.
Thomas Lindevang, 25-08-2016 16:56:33


Kære Thomas Lindevang

Tak for dit svar.

Jeg har selvfølgelig læst Allan Thomsens indlæg vedrørende Liste Ps bemærkninger til indstillingen af havneplanen - og med den rådhusbyggeriet - til høring.

Jeg insinuerer ikke, at Borgerlisten stemmer for et rådhus. Der tager du helt fejl. Jeg ved selvfølgelig, at Borgerlisten ikke stemmer for et nyt rådhus.

Men vi er nok uenige om betydningen af at koble rådhuset og havnen sammen i èn høring.

Jeg mener, at det er en stor fejl, og at det vil begrænse borgernes muligheder for at få indflydelse på både rådhusbyggeriet og havneudviklingen yderligere.

Her i byen har vi meget dårlige erfaringer med den gruppe politikere, som vil have rådhusbyggeriet gennemført. Det skal ske for enhver pris og trods den store modstand blandt borgerne og på borgermøderne.

Der er ingen tvivl om, at både havneplanerne og rådhusbyggeriet skal presses igennem, og nu skal det så foregå i èn ombæring og med med èn høringsrunde.

Og høringssvar? Ja, de har ikke nogen let gang på jorden i Kerteminde Kommune.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 25-08-2016 15:54:22

Kære Thomas Lindevang.
Du kæmper heroisk for at overtale andre om at Borgerlisten kæmper imod et nyt rådhus. Men faktum er at Borgerlisten var med til at sende havneudviklingsplanen inklusiv nyt rådhus i udbud. Det kan godt være at I har taget forbehold for Strandkilen. Hvis det virkelig var en vigtig prioritet for jer at undgå et nyt rådhus var chancen her. Men det var tilsyneladende ikke vigtigt nok for jer.
Alt i politik handler om prioriteringer. Noget er vigtigere end andet. For Borgerlisten er det at få sat skub i havneudviklingen vigtigere end at droppe et nyt rådhus. Fair nok, men så sig det som det er.
Ulrik Wehner
Formand, De Radikale Kerteminde kommune
Ulrik Wehner, 25-08-2016 15:01:20

Hej igen Bodil.

Jeg kan godt blive i tvivl om hvad din mission rent faktisk er. Du vælger bevidst eller ubevidst at overhøre hvad der rent faktisk er sket.

Jeg har sakset lidt i Allan Thomsens svar, som du kan læse nedenfor, altså i samme tråd som du selv kommenterer på. Her står der:

Liste P anbefaler indstillingerne med følgende bemærkninger: Liste P tager forbehold for Strandkilen, ligesom liste P ønsker, at muligheden for en 3-faseopdeling af planen indgår i høringen.

Borgerlisten stemmer altså IKKE for et nyt rådhusbyggeri. Selvom du gentagne gange insinuerer det, bliver det altså ikke rigtigt. Vi har sagt ja til at sende havneudviklingsplanerne i høring UDEN byggeri af rådhus på Strandkilen.

Med venlig hilsen
Thomas Lindevang, 25-08-2016 13:59:22


Kære Jesper Hauritz Sørensen

Havneudviklingsplanen bliver sendt i høring med rådhusbyggeriet som en del af Strandkilen.

Jeg er godt klar over, at Borgerlisten ikke er en del af flertallet bag rådhusbyggeriet. Men et flertal for at sende havneudviklingsplanen i høring med et rådhusbyggeri betyder, at den bliver vedtaget med et rådhusbyggeri.

Med eller uden forbehold og høringssvar.

Det virker nærmest som ren panik, at havneudviklingsplanen, - som jævnfør borgermøderne og den offentlige debat er i strid modsætning til borgernes ønsker, - og rådhusbyggeriet nu kobles sammen.

Men det er vel ikke for sent at stille krav om, at havneplanen og rådhuset bliver skilt ad.


Venlig hilsen
Bodil RohdeBodil Rohde, 25-08-2016 12:00:02

Kære Bodil Rohde

Uanset hvor mange gange du siger det, så er Borgerlisten IKKE en del af flertallet bag rådhusbyggeriet. At vi vælger at stemme ja til at sende havneudviklingsplanen i høring, med de forbehold, at vi ikke ønsker at Strandkilen skal være en del af havneudviklingsplanen og at vi ønsker en faseopdeling af planen, betyder ikke, at vi stemmer for et rådhus. Det burde stå klart og tydeligt nu.

Vi har kun stemt ja til at sende havneudviklingsplanen i høring og det gjorde vi fordi det er borgerlistens overbevisning, at borgerne skal høres i sagen. Borgerlisten vil også selv bidrage med tanker om, hvordan vi forestiller os havnen skal udvikles.

Vi foreslår, at havnen udvikles stille og roligt i faser, så der bliver mulighed for at stoppe op og evaluere hvordan havneudviklingen påvirker resten af Kerteminde. Det synes vi er en god måde at skabe udvikling på.
Jesper Hauritz Sørensen, 25-08-2016 11:36:45


Kære Allan Thomsen

Ved at koble rådbyggeriet sammen med havneudviklingsplanen bliver der nu skabt et stort flertal for rådhusbyggeriet - med Borgerlistens stemmer.

Vi ved alle, at politiske aftaler og forbehold er noget, der kan sammenlignes med varm luft i Kertemindes Kommunes byråd.

De bliver ikke respekteret, og byrådsmedlemmerne
bliver snydt på lige fod med de borgere, der har deltaget i borgermøderne.

Det bedste ville være, hvis I trak jeres tilsagn til at sende havneplanen i høring tilbage, eller kræver at få skilt havneplanen og rådhusbyggeriet ad. Det kan ikke være rigtigt, at der ved en sammenkobling skaffes et nyt stort flertal for rådhusbyggeriet.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 25-08-2016 10:59:08

Borgerlistens holdning ligge vel ikke så langt fra de Radikales holdning, eller hvad
Beslutning

Økonomiudvalg, den 23. august 2016

Ikke til stede: Marianne Machon (V)Arbejdsgruppens forslag (jvf. indstillingspunkt 2) foreligger således, at det indgår i den endelige behandling af byomdannelsesplanen på de politiske møder i december.

Liste A og V anbefaler indstillingerne.

Liste F anbefaler indstillingerne, dog således at der tages forbehold for Strandkilen og at der arbejdes med en busløsning.

Liste P anbefaler indstillingerne med følgende bemærkninger: Liste P tager forbehold for Strandkilen, ligesom liste P ønsker, at muligheden for en 3-faseopdeling af planen indgår i høringen.Liste B, C, O og Ø stemmer imod og ønsker ikke at sende planen i offentlig høring.

allan Thomsen, 24-08-2016 21:57:05

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 148Powered by Kjerteminde Avis :-]