Det blev der bl.a. sagt

Fredag 19. august 2016 kl. 12:43

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Det blev der bl.a. sagt
Selvom gårsdagens borgermøde handlede om alt andet og mere end lige rådhusbyggeriet, var dette grunden til mange af de deltagendes fremmøde

Jesper Hauritz Sørensen, formand for Borgerlisten i Kerteminde Kommune, fortæller: - Efter beslutningen om at der skal bygges et rådhus i Kerteminde var vi nogle stykker der satte os ned og sagde, at det simpelthen ikke kan passe at der er 13 borgere der kan bestemme det. Så vi ville se om ikke vi kunne gøre noget, og det mundede ud i facebookgruppen Stop nyt rådhus i Kerteminde Kommune, som nu har 1300 medlemmer.

- Jeg har tidligere været ude og støtte op om byggeriet af et rådhus i fx Langeskov, men det er ikke længere udgangspunktet. Sådan som økonomien ser ud i kommunen er der ikke råd til at bygge rådhus, de planer må på hylden. Så må vi se om der bliver råd senere.

Borgerlisten er som sådan ikke imod et nyt rådhus, det skal bare ikke være lige nu. De havde på aftenen forskellige spørgsmål til sparekataloget, og de kan ikke forstå hvorfor der skal spares så drastisk når man vil bruge så mange penge på et nyt rådhus. Generelt vil vi bare gerne passe på kommunens økonomi.

- Det vi vil have ud af det er at skabe debat og mobilisere folk til at give deres mening til kende. Indtil videre er der kun 13 byrådsmedlemmer (og deres politiske foreninger red.) der synes dette er en god idé. Man hører ikke om en stor folkemængde der synes det er en god idé. Og måske kan vi mobilisere vælgerne til næste års valg.

Nils Høj, debattør, sagde: - De tror nok desværre at det de gør er det bedste. Men så lytter de jo ikke til den massive modstand der er for et rådhus. Og jeg mener ikke, at blot fordi vi har valgt dem, så har de frit spil. De er ansvarlige overfor os stadigvæk, og det vi ønsker med byen, det har de at gennemføre, og gør de ikke det, så må vi have nogle andre til. I øjeblikket svigter de os fuldstændig.

Nils Høj kan acceptere boliger på havnen, i et begrænset omfang.
- Det er en provokation at foreslå 190 boliger på havnearealet. Vores lille bys fremtid er afhængig af turister, der stadig synes det er hyggeligt at komme her. De er lige nu ved at trække tæppet væk under os.

Ulrik Wehner, medlem af de Radikale, bosat i Munkebo: - Det ville være dejligt at kunne trække flere skatteborgere til kommunen, men hvordan kan et nyt rådhus trække nye borgere til kommunen. Jeg kunne forestille mig, at det i stedet var vores institutioner og cykelstier, der kunne trække flere borgere til. Og det var du selv inde på. Men hvordan skal et nyt rådhus trække borgere til kommunen.

RMJ


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 143Powered by Kjerteminde Avis :-]