Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene

Mandag 15. august 2016 kl. 16:45

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

800 er med i gruppen på kun fire dage - og nu forbereder man sig Borgermødet på torsdagDen nye facebookgruppe "Stop nyt rådhusbyggeri" har med kun fire dage bag sig for alvor fået ind i sejlene. Ved en opgørelse mandag eftermiddag var der 800 meldt ind i gruppen, der startede med et møde i Langskov den 10. august. Det var en 16 mand stor forskelligartet og tværgående gruppe med forskellig baggrund, byrådsmedlemmer, private og foreningsrepræsentanter, der har sat sig et ene mål, at de med alle demokratiske midler vil hindre det 82,5 mill. kr. dyre byggeprojekt i Kerteminde.
- Gruppen er opstået som en protest mod, at tidligere underskriftindsamlinger - trods alt 1200 underskrifter- kommentarer på borgermøder og lignende totalt blev overhørt, og i stedet traf man den vidtrækkende beslutning med det snævreste mulige flertal. Der har været meget murren mere eller mindre offentligt og så opstod ideen med at samle de folk, der har været imod beslutningen. Nu er vi 16, og det er vores opgave at koordinere indsatserne og melde ud, hvad vi foretager os. Det blev til den nye facebookgruppe "Stop nyt rådhusbyggeri", fortæller en af initiativtagerne, Lene Bækholm, Langeskov, der siger, at det også handler om stor frustration blandt de almindelige borgerne.
- Man ønsker ganske ikke denne store anlægsinvestering, tilføjer hun.
"Stop nyt Rådhus"-gruppen ser det kommende borgermøde om budgettet som en god mulighed for at komme til orde.
- Det vil være svært at diskutere 2017-2020-budgettet uden at komme ind på det store og dyre byggeri. Jo, selvfølgelig kommer vi for at stille kritiske spørgsmål. Hele vores baggrund er jo, at vi ikke mener, at kommunen har råd til byggeriet, siger Lene Bækholm.
- Vi spørger: Har vi virkelig råd til et byggeri af den størrelse. Vi mener nej - med mindre borgmesteren kommer med helt nye tal - nu er vi jo kommet et stykke længere hen i året.
Lene Bækholm siger, at gruppen ikke har taget stilling til, hvad der skal ske, hvis rådhusplanerne ikke bliver til noget.
- Nu er det økonomien, vi har fokus på nu, slutter hun.

w-h

© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Har i dag været til møde på Kerteminde Rådhus. Jeg er klart imod at bygge nyt, men sjældent har jeg dog set så uinspirerende lokaler. Var til møde i et slidt lokale, hvide vægge med sømhuller, neonlys, et bord og 3 stole, og udsigt til verdens grimmeste superbrugs. Ordentligt arbejde leveres i gode og varme omgivelser. Så måske kunne man som borger tilbyde at levere en en indsats som maler, kunstner, eller hvad der kunne være brug for, så de medarbejdere, og os borgere, følte sig varmt og velkomment modtaget. Det er vel trods alt vores allesammens rådhus!Marianne, 08-11-2016 00:07:06


Kære Solgerd Ejdesgård

Forhåbentlig bliver der sat en stopper for de vilde planer i Kerteminde, som borgerne i hele kommunen kommer til at betale for.

Med hensyn til havneudviklingen, så er projektet så langt ude, at det burde have været skrottetvære, inden det overhovedet nåede fra den tidligere byplanlæggers skrivebord.

F. eks. er det helt uden beregning af, hvad vil koste kommunen at etablere bl. a. veje, forsyning og kloakering - for slet ikke at tale om etablering af 140 underjordiske parkeringspladser i sandbunden under Ndr. Havnekaj.

Venlig hilsen
Bodil Rohde

Bodil Rohde, 16-08-2016 11:17:10

Du skriver, at du er imod rådhusbyggeri. Rådhusbyggeriet er en del af Havneudviklingen og den nye Bydel i Kerteminde.
Skal hele projektet eller er det kun Rådhusbyggeriet man vil standse ?

Penge er der stort set ingen af, men vi må se hvor meget investorerne vil bruge på dette store projekt.


Solgerd Ejdesgaard, 16-08-2016 08:38:57

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 146Powered by Kjerteminde Avis :-]