Ugens mest læste uge 33

Facebookgruppe er velkommen

Søndag 21. august 2016 kl. 09:45

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Ugens mest læste uge 33: Facebookgruppe er velkommen
Det kommer ikke bag på mig, og nu håber jeg bare, vi kan få debatten på et oplyst grundlag, siger borgmester Hans Luunbjerg (V)

At der, som vi oplyste lørdag, er kommet en facebookgruppe, hvis formål det er at stoppe rådhusbyggeriet i Kerteminde, kommer ikke bag på borgmesteren i Kerteminde, Hans Luunbjerg (V).
- Det er et frit land vi lever i, og facebook er jo et glimrende medie til at samle folk om sine synspunkter. Nu håber jeg bare, at vi får en debat på et oplyst grundlag. Jeg er stærk tilhænger af debatten, men den skal være baseret på fakta og på, at man har sat sig ind i alle hjørner af hele sagen, siger han.
Borgmesteren venter, at rådhussagen vil fylde meget, når der på torsdag på Kerteminde Skole holdes dialogmøde og borgermøde.
- Alt andet ville da undre mig. Og så kan jeg endnu en gang få lejlighed til at argumentere for, at det ikke alene handler om et nyt rådhus. Det handler i høj grad også om, at man kan byudvikle ved havnen og skaffe kommunen nogle skatteindtægter. Det har man jo gjort med stor succes i Nyborg, og det kan også blive vores model, omend at jeg ikke er helt enig i byggestilen i Nyborg, siger borgmester Hans Luunbjerg.

w-h

© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Kære Steen Ørsted
Jeg tror heller ikke at facebookgruppen ødelægger debatten her på Kjerteminde Avis. Tværtimod er den med til at mobilisere mange borgere, som også er frustrerede over at det politiske flertal overhovedet ikke lytter til deres vælgere i denne sag. Kjerteminde avis har trods alt en noget begrænset læserskare, hvorimod facebookgruppen nu nærmer sig 1400 medlemmer - og den har kun eksisteret en uge!
Jesper Hauritz Sørensen, 19-08-2016 10:26:00


Kære Steen Ørsted

Der er nok ingen fare for, at debatten bliver mindre på kjavis.dk.

I stedet kommer Facebook-gruppen og avisen forhåbentlig til at supplere hinanden - og styrke modstanden mod rådhusbyggeriet.


Venlig hilsen
Bodil Rohde


Bodil Rohde, 19-08-2016 10:11:19

Facebookgruppe er fint, men jeg synes, det er lidt ærgerligt, hvis noget af rådhusdebatten forsvinder fra dette forum, for så at fortsætte i et forum, der er lukket for dem af os, der ikke gider facecebook, eller for dem, der måske ikke har lyst til at melde sig ind i gruppen, fordi de gerne vil have et nyt rådhus (jeg ved, de findes et eller andet sted :-) Steen
Steern Ørsted, 19-08-2016 09:15:17

Kære Helsinghof.

Jeg er fuldstændig enig med dig i, at borgerne ikke skal stå til offentlig skue, når de møder op på rådhuset for at få hjælp.
Den problematik kan dog løses uden at bygge et nyt rådhus til 60 - 80 -100 mio (tallet svinger i en ustandselighed).
Firmaet Bascon rapport viser, at Munkebo og Kerteminde rådhuse kan renoveres for langt, langt færre midler. I rapporten er der tegnet små mødelokaler ind, hvor borgerne kan mødes uforstyrret med en sagsbehandler.
Lige så glad man var for Cowi og 5E Byg's temmelig lemfældige rapporter, ligeså let er man imidlertid gået hen over Bascons.
Jutta Lundqvist Nielsen, 19-08-2016 00:18:01

Det går stærkt med facebook-gruppen. I skrivende stund er der 1197 medlemmer. Mon ikke vi inden week-enden runder de 2000 medlemmer?
Kim Beck Danielsen, 16-08-2016 20:06:13


Usædvanlig ledelses-situation

Med den økonimiske situation, Kerteminde Kommune er i, er det uforståeligt, at 13 byrådsmedlemmer og den administrative ledelse bare fortsætter med egne ambitiøse projekter.

Vi oplever også en helt usædvanlig situation omkring ledelsen af kommunen.

Det er, at borgmesteren nu sidder i kommunens direktion - sammen med kommunaldirektøren og en ny direktør.

I ingen andre kommuner på f. eks. Fyn, er det tilfældet. At borgmesteren også sidder i kommunens direktion.

Det er en sammenblanding af politik og administration, som ikke burde finde sted.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 16-08-2016 18:57:08

Der er brug for et samlet nyt Rådhus, det kan ikke gå med de spredte kontor i hele Kommunen det er spil af resurse , ting tager for lang tid byggetilladelser og meget andet

Det er ikke rimeligt at Borger skal stå til offentlige beskuelse ved skranke i Borgseervise , og bede om hjælp til tænder eller briller , det kan man ikke byde borger og de andsatte

Derfor et nyt Rådhus , og for fremtiden der er mange opgaver
Helsinghof, 15-08-2016 22:13:17

Det er en rigtig god ide med den gruppe, imod nyt rådhus i kerteminde kommune, den vil jeg gerne støtte.
Poul Erik Eithz Pedersen, 15-08-2016 19:05:48


Kære Hans Luunbjerg

Det er ikke så svært at forholde sig til fakta i forbindelse med rådhusbyggeriet.

De går kort og godt på, at 13 af byrådets 25 medlemmer har vedtaget et rådhusbyggeri til 82 mill. kr. - trods stor borgermodstand i kommunen.

Mindst 3 af disse byrådsmedlemmer forlader byrådet ved kommunalvalget i 2017.

Med hensyn til at få en debat på et oplyst grundlag, så er det mildt sagt svært, når borgerne bliver snydt, så vandet driver.

Senest på to borgermøder i maj, hvor borgerne klart gav udtryk for, at der kun var ønsker om få boliger på havneområdet.

Efterfølgende viser det sig, at mødelederen, - som er en tidligere byplanlægger fra Odense Kommune, - allerede var hyret af kommunen til at udarbejde et plan for hele havneområdet.

En plan, som indebærer, at der bliver bygget 190 boliger - og 90 af dem i højhuse på Nordre Havnekaj, - og en underjordisk parkeringsplads under Nordre Havnekaj med 140 pladser.

Nu optræder du så som borgmester med endnu en ny ide om, hvordan havnen i Kerteminde skal udvikles til at se ud. Denne gang er modellen hentet på Nyborg Havn.

Jeg vil foreslå, at du melder sig ind i den nye Facebookgruppe, så du kan træffe dine beslutninger på et oplyst grundlag.

Venlig hilsen
Bodil Rohde

Bodil Rohde, 15-08-2016 18:34:26

Gruppen kan findes her og alle er velkommen til at melde sig ind
En saglig side hvor konkret viden søges
https://www.facebook.com/groups/1610399429259074/?fref=ts
Allan Thomsen, 15-08-2016 13:31:23

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 115Powered by Kjerteminde Avis :-]