Rynkeby Friskole med nyt image

Torsdag 9. juni 2016 kl. 13:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Rynkeby Friskole med nyt image
Friskolens nye leder, Rasmus Grauenkjær

- Vi har været igennem en mere pragmatisk drejning, hvor vi nu sammen med trivsel sætter stor focus på faglighed, siger skolens nye leder

Rynkeby Friskole i de smukke gamle bygninger lige over for landsbykirken har medvind. Skolen, dens 54 elever og seks lærere har i de sidste år været igennem en vellykket reformproces, hvor man har rystet det tidligere image som en skole med fokus på trivsel til et mere fagligt orienteret skolemiljø.
- Vi har været igennem en mere pragmatisk drejning og løftet os ud af fortiden. Nu har vi sammen´med trivsel stor fokus på fagligheden. Vi arbejder bevidst ud fra en struktur, der betyder, at vi kan løfte alle elever fagligt, siger skolen ny leder, Rasmus Grauenkjær. Han har, efter et vikariatet på bare en uge, overtaget ledelsen 1. maj, da den tidligere skoleleder Michael Borch fik et lederjob i Viborg.
Den nye skoleleder kendte dog Rynkeby Friskole særdeles godt fra de fire år, hvor han fungerede som almindelig lærer.
Skolens 54 elever er samlet i tre klasser, og friheden som friskole betyder, at det er skolen, der inden for lovgivningens rammer selv tilrettelægger undervisningen.
-Vi har ikke heldagsskole, som er det store debatemne i folkeskolen. Vi har samlæsning i grupper, hvor undervisningen er differentieret, og kan sætte to lærere på hver klasse. Det giver færre timer på skolen, hvor undervisningen som oftest slutter kl. 13 eller 14, fortæller den nye skoleleder.
Rynkeby Friskole ledes af en bestyrelse på fem medlemmer. Både i forhold til såvel bestyrelse som leder, lærer og elever er begrebet samarbejde et mantra.
- Vi er kun dem vi er, og vi er pinedød afhængige af hinanden. Vi gør meget ud af et godt samarbejde - også eleverne imellem. Ellers fungerer skolen ikke, fastslår Rasmus Grauenkjær.
Netop den lille skoles kvaliteter contra det store kommunale og i øjeblikket urolige skolevæsen har fået en række forældre til at kontakte skolen.
- Jeg havde en mor i telefonen så sent som i går. Hun ville vide noget mere om vores skole. Forældrene var i forvejen meget usikre, og med udsigt til nye besparelser i kommunens skoler, kunne den mor fortælle mig, at der hos mange har bredt sig en noget bekymret stemning. Og jeg, der selv har en fortid i folkeskolen, kan sagtens forstå den bekymring, fortæller friskolelederen.
- Det er på en trist baggrund, men jeg er da ikke utilfreds med, at vi nu måske kan få opfyldt målet om en friskole med plads til 60-65 elever. Men ikke for enhver pis. Vi optager eleverne i en selektiv optagelsesprocedure. Vi skal ikke have nogen ind, der kan vælte det hele. Men vi tager gerne mod elever, der i deres hidtidige skoleforløb har følt sig trykket og oversete, slutter Rasmus Grauenkjær.

w-h

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt legemiljø på vej til Rynkeby
- Traditionelt julemarked på Dalsbo
- En uge kun med lokale råvarer
- To verdener i Rynkeby
- Bål til de mindste
- Lange udsigter til fortov på Rynkeby Bygade
- Rynkeby Friskole med nyt image
- Lastbil i skolegården
- Byen, der ikke vil dø
- En snert af X-factor
- Æggejagt i Rynkeby
- Rynkeby vil gerne være det største landsbydistrikt
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 39



Powered by Kjerteminde Avis :-]