200 var til åben landsby

Mandag 6. juni 2016 kl. 19:45

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

200 var til åben landsby
Til Åben Landsby i Kølstrup Sogn - åbningstale ved borgmester Hans Luunbjerg. Foto: Marlene Lilienhoff.

Søndag afholdt Kølstrup Sogn Åben Landsby. Et arrangement, der blev gæstet af ca. 200 mennesker. De fleste var lokale, men ca. 20 personer kom fra andre steder på Fyn. Det betød hermed også besøgende til de salgsklare huse i området.
Søndag fik lokale virksomheder, foreninger og private fra Kølstrup og omegn mulighed for at vise sognets ansigt udadtil. Det blev til en række overraskelser – også for de lokale. Det er nemlig langt fra alle, der har været klar over, hvor mange lokale erhvervsdrivende, lokalområdet egentlig rummer.

Åben Landsby blev afholdt i fuld sol, under en skyfri himmel. Arrangementet blev indledt med en kort åbningstale af borgmester Hans Luunbjerg, der bl.a. understregede vigtigheden af at bevare den konstruktive dialog mellem landsbyråd, borgere og politikere:

- Hvor man kan protestere, når man fx mener, at politikerne ikke har forstand på at drive skole, som hans Luunbjerg meget aktuelt formulerede det med henvisning til de plakater, der varslede forældredemonstration tirsdag foran Langeskov Rådhus.

Hans Luunbjerg satte i sin åbningstale yderligere fokus på kommunens bosætningsstrategi, som i fremtiden – forhåbentlig – vil klinge godt i kommunekassen. Netop med udsigt over Kertinge Nor var det oplagt at trække frem, at ca. 70% af kommunens tilflyttere kommer hertil pga. Kertemindes smukke natur. Herudover fremhævede Hans Luunbjerg, at også det aktive landsbyliv, det, at der er noget at byde ind med i de små samfund, vægter højt, når det drejer sig om at tiltrække tilflyttere fra andre kommuner.

Ifølge Torben Larsen, som er en af arrangørerne bag Åben Landsby, har særligt kunstudstillingen i Kølstrup forsamlingshus været godt besøgt. Samme gør sig gældende for Helles pop-up Café og Deli, hvor personalet til tider har haft svært ved at følge med bestillingerne. Og også kajakkerne blev flittigt brugt op ad dagen efter en lidt træg formiddag.

- Vi kunne have ønsket, at der havde været lidt flere gæster udefra, understreger Torben Larsen. - Arrangementet har dog helt sikkert givet noget godt til det lokale sammenhold, så i den relation har dagen været en stor succes.

Arrangementets samlede budget endte på 17.500 kroner, hvoraf alle penge er gået til markedsføring i Kerteminde og Odenseområdet.

Ifølge Torben Larsen har der ikke været fastlagt succeskriterier for dagen. Efter dagens afslutning afholder styregruppen en evaluering af arrangementet, hvor der bl.a. bliver taget stilling til, om dagen fortjener at bliver gentaget næste år.


RH


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Høstgudstjeneste i Kølstrup Kirke
- Fredagshygge kommer til Kølstrup
- Sensommermarked i Kertinge
- Overvældende fremmøde ved lokal dyst
- Rundboldarrangement skaber sammenhold i Kølstrup og Kertinge
- Loppemarked, sang og traktorfremvisning i Ladby
- Kølstrup Skytteforening fik ja til 10-årig lejekontrakt
- Stor aktivitet og stabilitet i sogneforening
- Plads til leg og motion i Kølstrup
- Gratis kirkekoncert i Kølstrup
- Stor sejr til Kølstrup –og så gik der kage i det
- Tid til Soroptimisternes årlige loppemarked igen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 118Powered by Kjerteminde Avis :-]