Ugens mest læste uge 22

Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt

Søndag 5. juni 2016 kl. 11:45

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
Rådhusbyggeriet løser mange opgaver i ét hug, skriver borgmester Hans Luunbjerg. Foto: Emil Andresen

Af Hans Luunbjerg (V), borgmester i Kerteminde

Et flertal har besluttet at udskifte 4 gamle administrationsbygninger med 1 nyt. Finansieringen sker ved salg af kommunalt ejede bygninger og grunde. Kommunekassen skal intet levere. Bibliotek og turistbureau har brug for nye og mere velegnede lokaler. Kerteminde By har brug for flere boliger og byfornyelse.

Biblioteket har haft til huse i det gamle rådhus, som allerede ved indflytningen i 1974 blev betegnet som utidssvarende. Jeg syntes det er på tide at også disse kommunale medarbejdere samt bibliotekets mange brugere for tilsvarende forhold.

VisitKerteminde har de senere år haft en helt igennem fremragende udvikling og har stigende pladsproblemer. Flere kunder i butikken og et stadig stigende antal medlemmer i Turismens venner. En udvikling jeg mener Kerteminde Kommune bør understøtte på bedste vis, både i form af praktisk, finansiel men også lokalehjælp. Jeg syntes de har fortjent bedre og større rammer.

Kombinerer man ovenstående med et stadigt stigende behov for lejeboliger i Kerteminde centrum giver det god mening at Strandkilen får en endnu mere central rolle i den byfornyelse som Kerteminde Bys fremtid bl.a. skal baseres på.

Vi har mulighed for at løse flere problemer på samme tid: Byfornyelse, rådhussamling og rådhusforskønnelse samt finansiering via salg af kommunale bygninger uden kassetræk. En unik mulighed, som meget få andre kommuner har mulighed for.

Derfor er rådhusbyggeri sund fornuft. Vi løser mange opgaver i et hug. Uden kassetræk.

© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Kære Hans Luunbjerg
Det er vist kun dig og dine få støtter, der synes, at det er en god ide at bruge så mange penge på et nyt rådhus. Det bliver heller ingen overraskelse for os skatteborgere, når det viser sig af prisen bliver meget højere end de 82 mill., det nu er blevet til. Jeg formoder, at et byggeri af den størrelse skal i EU-udbud, og så går det først galt. Det er der talrige eksempler på i det offentlige byggeri, og det værste af det hele er, at ingen drages til ansvar. Det undrer mig også, at partiet Venstre går med på din ide, for de roser da altid sig selv som et økonomisk ansvarlig parti, men det kan vi så konstatere, at det ikke er tilfældet længere. Jeg har ikke mødt en eneste en, der synes, at et nyt rådhus er en god ide, og man kan da kun håbe, at processen tager så lang tid, at et nyt flertal i byrådet får mulighed for at ændre denne famøse beslutning.
venlig hilsen
Preben Ernst

Preben Ernst, 31-05-2016 20:59:38


Kære Hans Luunbjerg

Det er godt nok interessant, at du nu deltager i den offentlige debat.

Men jeg tror, at det er kommet så vidt, at det er meget småt med tiltroen til de fine fremtidsudsigter, du beskriver.

Vi har alle kunnet følge et forløb, hvor den politiske og administrative ledelse har bragt kommunens økonomi i frit fald.

Nu skal der så bankes et nyt rådhus igennem, og det vil selvfølgelig gøre økonomien endnu værre.

Det virker som et klodset forsøg på en magtdemonstration.

Og en ting er jo helt sikker: Det skal gå ud over Kerteminde by. Her er borgerne ifølge din egen vurdering jo nærmest umulige at arbejde sammen med.

Det er vi uenige i, og modtanden mod den kurs, som et spinkelt flertal i byrådet nu forsøger at stikke ud, er stor i hele kommunen.

Venlig hilsen
Bodil Rohde


Bodil Rohde, 31-05-2016 19:49:50

Jeg er helt og aldeles uenig med dig Hans. Vi har et rådhus som uden de større investeringer vil kunne anvendes de 4-8 år vi er selvstændig kommune. Et nyt rådhus vil være en fejlinvestering af dimensioner.
Nils Høj, 31-05-2016 18:59:33

Jeg er helt enig med dig Hans og glæder mig til et nyt tidsvarrende rådhus.
Niels Hørby, 31-05-2016 18:39:12

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 147Powered by Kjerteminde Avis :-]