Fredagens mest læste uge 21

1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus

Søndag 29. maj 2016 kl. 16:30

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Fredagens mest læste uge 21: 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
Hvis vi vil samskabe, så handler det om mere end ord, sagde Jutta Lundquist
Op til byrådsmødet den 26. maj præsenterede Jan Sandison og Lene Bækholm resultatet af en underskriftindsamling, der har resulteret i ikke mindre end 1200 underskrifter mod det nye rådhus.

Borgmester Hans Luunbjerg takkede høfligt for underskrifterne og indsatsen, men som bekendt besluttede byrådet alligevel, at der skal bygges et nyt rådhus.

Jutta Lundquist fra Enhedslisten gjorde ellers sit til at byrådskollegerne skulle lytte til budskabet fra underskriftindsamlingen og fra de mange andre borgerprotester.

– Hvis vi virkelig skal samskabe, sagde hun blandt andet med henvisning til en buzz-word om nødvendigheden af, at kommunen samarbejder med de borgerne.

– Hvis vi virkelig vil samskabe, så handler det da om andet end ord, og vi må tage de mange protester alvorligt og lade være med at bruge så mange penge på et nyt rådhus, mente hun.

Hverken underskrifterne eller Juttas Lundquists indlæg kunne imidlertid vælte planerne om et rådhus. 13 ud af 25 byrådsmedlemmer sagde ja tak til rådhuset.


Kim Jørstad


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Tilykke Kerteminde med den nye Rådshus ,Kommune trænger til mer plads ,der er støre krag nu en i 1972 , og så mangler der en pakeringshus, der er ikke grundarial nok til 500 - 800 Biler så den løsning har de brugt andere steder
Helsinghof, 27-05-2016 17:41:54


Til gengæld har denne og en tidligere underskriftsindsamling i høj grad været med til at skærpe interessen omkring rådhusbyggeriet.

Så selvom byggeriet er blevet vedtaget - med det mindst mulige flertal, - så forsvinder den store modstand mod det ikke. Den vil holde gennem den kommende kommunale valgkamp.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 27-05-2016 16:09:28

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 139Powered by Kjerteminde Avis :-]