Ugens mest læste uge 21

Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Søndag 29. maj 2016 kl. 16:20

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Ugens mest læste uge 21: Beslutningen om nyt rådhus er truffet
Med et meget snævert flertal har Kerteminde Byråd her til aften besluttet, at der skal bygges et nyt rådhus, som ud over selve rådhuset også skal huse bibliotek og turistbureau.

De to udbrydere fra Borgerlisten – Solveig Gaarsmand og Jørgen Schou sikrede det snævre flertal 13-12, der betyder, at der skal bygges nyt rådhus i Kerteminde. Beslutningen blev truffet efter en lang debat og foran et stort publikum, der efter klapsalverne at dømme klart var på rådhus-modstandernes side.

Argumenterne var mange både for og imod. Til overraskelse for en del argumenterede både tilhængere og modstandere af rådhuset med kommunens dårlige økonomi. Den ene side fremhævede de driftsbesparelser, som man venter at opnå med et nyt rådhus, med Jørgen Schous ord ”mindst 3,7 mio kr.” Penge som vil frigøre midler til den almindelige drift eller med andre ord, til velfærd.

Modstanderne fremhævede derimod kommunens ringe økonomi og den faldende likviditet som en væsentlig årsag til at sige nej tak til rådhuset.

Fire partier på nej-fronten havde indgået en usædvanlig aftale om at gå mod rådhuset. Det var Enhedslisten, de Radikale, de Konservative samt Dansk Folkeparti. Samarbejdet byggede på en opfattelse af, at denne beslutning ikke handler om partipolitik, og at man derfor sagtens kunne finde sammen mod rådhusplanerne.

SF fremsatte et ændringsforslag, der først og fremmest handlede om, at et nyt rådhus skulle opføres ved Kulturhus Fjorden. Jesper Hempler fra SF sagde, at dette her og nu forhindres af strandbebyggelseslinjen, der imidlertid står for fald, hvis et folketingsflertal ønsker det, og han forestiller sig, at det netop på dette sted vil være relativt nemt at få en dispensation igennem.

Jesper Hempler lagde ikke skjul på, at en tanke med SF’s forslag også var, at det ikke ville gøre spor, hvis en beslutning om et nyt rådhus blev skubbet i tid, så man får en chance for at se om kommunens økonomi retter sig. Forslaget har tidligere været fremført af Dansk Folkeparti, der i denne situation ikke ønskede at støtte forslaget på grund af hensynet til kommunens likviditet. Kun SF stemte for dette forslag, Dansk Folkeparti undlod at stemme.

Socialdemokraterne har hele vejen igennem støttet forslaget om at samle administrationen. For Socialdemokraterne fremsatte Kasper Olesen et ændringsforslag, hvoraf det blandt andet fremgik, at ”Rådhuset omfatter et bibliotek med et bruttoareal på 450 m2 og et turistbureau med et bruttoareal på 200 m2. Rådhussalen indgår som en integreret del af den samlede bygning således, at der ikke afsættes særskilte midler til etablering af en byrådssal. Det samlede byggeri på 82,5 mio.kr. finansieres som i direktionens indstilling.

Et flertal bestående af Socialdemokraterne, Venstre og løsgængerne Jørgen Schou og Solveig Gaarsmand støttede dette forslag, der dermed var vedtaget.

KJ

© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Det er ikke kønt at vedtage et så omdiskuteret, muligvis endda tvivlsomt, forslag med det mindst mulige flertal. Mon der bliver kø ved håndvasken?
Ole Borg, 30-05-2016 12:51:31

Nu da det er beslutte at vi skal hav et nyt Rådhus , så er det indretningen , der er mange muligheder , et værested for Borger der besøger Råduset og venter på transport hjem

Hvad med Turistbureau og Posthus også kan være der og en døgn Politistation

Og hvordan skal det indrettes , der er meget der skal på plads føst
Helsinghof, 30-05-2016 11:59:44

Kære Jesper
Hvis vi skal være præcise, så er SF jo ikke imod et nyt rådhus. I er blot uenige med V og S om placeringen. I kom ligefrem med jeres eget forslag om at bygge et nyt rådhus ved Fjordvangskolen.
I har så vidt jeg ved, heller ikke talt imod supermarkeder på Strandkilen.
Sanne Stemann Knudsen, 29-05-2016 22:57:41

Hvilket flertal? Det er godt nok flere dage siden, men såvidt jeg husker var vi en del af et mindretal, i Rådhusafstemningen.

Men som altid er det jo fornøjeligt at læse Kim Becks venlige og helt igennem upartiske analyser. Men 13 er altså mere end 12.

Jesper Hempler, 29-05-2016 21:57:31


Kære Kim Beck Danielsen

Lige i øjeblikket har vi 13 byrådsmedlemmer, som har besluttet, at der skal bygges et nyt rådhus.

Men vedtagelsen af rådhusbyggeriet kan vel ikke også indebære, at man også sælger Strandkilen til supermarkedskæder, - lige nu er det åbenbart Netto og Rema 1000, - for at skaffe penge til en havneudviklingsplan, som ingen har haft indflydelse på?

For slet ikke at tale om alle de faktorer omkring rådhusbyggeriet, som borgerne ikke ved noget om.

Venlig hilsen
Bodil Rohde


Bodil Rohde, 29-05-2016 19:17:19

Kære Bodil
Jesper Hempler og SF er jo en del af byrådsflertallet, så de går sikkert også ind for to supermarkeder på Strandkilen. Hele havneudviklingen bygger på, at man kan få 21 millioner kr. for Strandkilen, hvilket kun giver mening, hvis det er en supermarkedskæde. For de handlende i Langegade bliver det en katastrofe. Et af rygterne går på Dansk Supermarked(Føtex, Netto), der jo har hele palletten med fra tøj til, hvad ved jeg?
Kim Beck Danielsen, 28-05-2016 19:40:16


Kære Jesper Hempler

Nu har vi et resultat af afstemningen i byrådet, som indebærer, at der frem til byrådsvalget i efteråret 2017, skal tages stilling til en lang række forskellige forhold.

Bl. a. om placeringen af et nyt rådhus og stillingtagen, når projektet skal i EU-udbud.

Det indebærer også en løbende stillingtagen til forhøjelsen af den pris, der blev vedtaget på byrådsmødet.

I første omgang skal der f. eks. tages stilling til salg af byggeretter på Strandkilen.

Det vil sige salg til f. eks. supermarkeder, som så får mulighed for at bygge der. Hvis det så senere viser sig, at det slet ikke kan lade sig gøre, så har kommunen endnu et økonomisk problem.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 28-05-2016 19:09:52

Det hele er jo meget enkelt. Det er hamrende ligegyldigt, om det kan lade sig gøre eller ej.
Men i skal være velkomne til selv, at fortsætte denne interessante debat.

Jesper Hempler, 27-05-2016 21:53:30


Kære Jesper Hempler

Uanset, hvordan du fortolker Planloven, så beskytter den landets kystlinje, og den vil formentlig ikke blive lavet om, så den passer til dine planer om et rådhusbyggeri.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 27-05-2016 20:41:45

Der tager du fejl Bodil Rohde. Planloven er fin, men det er også en one size fitts All, som ikke tager hensyn til lokale forhold. I dette tilfælde handler det jo netop ikke om, at bygge i vandkanten. Her er der faktisk lige, en meget befærdet landevej der adskiller det område der kunne bygges på og så det åbne land ned mod Noret. I øvrigt er der også bebygget på begge sider af området. Og det ligger i byzone.
Jesper Hempler, 27-05-2016 19:52:25


Strandbyggelinjen

Tak for den detaljerede beskrivelse af SFs ændringsforslag til forslaget om rådhusbyggeriet.

SF mener, at der skal bygges et rådhus ude ved det såkaldte Kulturhus Fjorden.

Men, at det forhindres af strandbebyggelinjen, og at man derfor skal vente, indtil den er faldet.

Strandbyggelinjen er den linje, der forhindrer bebyggelser - hoteller, private boliger og andet, - helt ned til vandet, og som sikrer kystlinjen og offentlig adgang til den i Danmark.

Det slås både naturorganisationer og politiske partier for at forhindre.

For Kerteminde Kommune vil faldet af strandbyggelinjen betyde, at alle typer investorer kan bygge helt ned til vandet.

Venlig hilsen
Bodil RohdeBodil Rohde, 27-05-2016 19:01:27

Rigtigt godt at se, at Enhedslisten, De konservative, Dansk Folkeparti og De radikale valgte snusfornuften og fremsatte et forslag, der gik imod byrådsflertallets beslutning om at bygge et nyt rådhus. Ærgerligt at SF stadig vil bygge et nyt rådhus.
Kim Beck Danielsen, 27-05-2016 00:59:06

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 110Powered by Kjerteminde Avis :-]