" /> Onsdagens mest læste uge 21: Underskriftindsamling mod Rådhusbyggeri
Onsdagens mest læste uge 21

Underskriftindsamling mod Rådhusbyggeri

Søndag 29. maj 2016 kl. 14:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Underskriftindsamling mod Rådhusbyggeri
Under overskriften "Vil du gamble med vores børns fremtid eller med servicen for vores ældre borgere?" har to privatpersoner iværksat en underskriftindsamling mod et nyt rådhusbyggeri i Kerteminde. Indsamlingen har i løbet af blot to dage rundet over 700 underskrifter.

- Det er galskab. Så ligefremt udtrykker Jan Sandison sig om planerne om at bygge nyt rådhus i Kerteminde. Sammen med Lena Bækholm, begge fra Langeskov, har han taget initiativ til en underskriftindsamling, som i skrivende stund tæller 741 underskrifter.

Baggrunden for underskriftindsamlingen er en stærk utilfredshed med at byrådet på torsdag med et snævert flertal forventes at stemme et nyt rådhus igennem, samtidig med at der er bebudet store besparelser på bl.a. skole- og ældreområdet i kommunen.

- Vi er bare to bekymrede borgere fra Langeskov, som synes, at der er vigtigere ting at bekymre sig om lige nu end et nyt rådhus. Hvis kommunen havde udvist rettidig omhu, så ville det ikke se så slemt ud nu med økonomien, siger Jan Sandison.

Underskriftindsamlingen foregår on-line, og det ses af statistikken, at underskriverne dækker meget bredt over hele kommunen med en overvægt i de tre største byer, Kerteminde, Langeskov og Munkebo. Flere har tilføjet en kommentar, og her er blot et lille udpluk:

- Fordi jeg synes det er tåbeligt at bygge et nyt rådhus, når en renovering kan gøres billigere, og "riget" fattes penge.

- Gode vilkår for de ældre og de svage fremfor et nyt rådhus. Dernæst kan jeg ikke se hvordan en sådan investering kan være rentabel.

- Unødvendigt, det ligner mere et prestige projekt.

- Meget imod et nyt rådhus.

Her kan man finde underskriftindsamlingen:
http://www.skrivunder.net/nej_til_nyt_radhus_i_kerteminde

Initiativtagerne håber med de mange underskrifter, at kunne påvirke politikerne til at genoverveje beslutningen om et rådhusbyggeri. Der er byrådsmøde på torsdag d. 26. og mødet starter kl. 17.

KLB

© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Jeg mente underskriftindsamlingen på skrivundernet. (Det er jo ikke en afstemning).
Steen Ørsted, 26-05-2016 10:50:43

Kære Knud Arnkiel. Du har fuldstændig ret. Og jeg troede faktisk, at jeg netop undlod at gøre det, præcis den grund, som du nævner i 2.linje. Men det er vel legitimt, at forholde sig til Solvejgs argumenter, da hun for kun et par dage siden nævnte dem i Fyens Stiftstidende.
Jeg er helt enig med dig, og hvis jeg har hængt Solvejg Gaardsmand ud beklager jeg det. Det har ikke været min hensigt, og det troede jeg fremgik af mit første afsnit. Så undskyld. Jeg deler ikke Solvejgs og de andres argumenter, men jeg er helt enig med dig. Mød op, og husk netafstemningen. Den er sikkert ikke lukket endnu. Steen
Steen Ørsted, 26-05-2016 10:47:58

stop det rådhus byggeri der ikke råd til det
Inge Lise Thomsen, 26-05-2016 10:33:06

Kære alle debattører, syntes ikke det er fair at hænge Solveig Gaarsmand ud som den alene ansvarlige for et nyt rådhus, Solveig er en stemme ud af 13, hvad med Borgmesteren, det er i sidste ende ham der som øverstansvarlig, der burde komme til fornuft og vise ansvarlighed over for sine borger, det er desværre ikke tilfældet.
Min personlige opfordring, mød op i aften belejre rådhuset, så det vandvittige rådhusprojekt, kan afgå ved døden
Knud Ahrnkiel
Dansk Folkeparti
Knud Ahrnkiel , 26-05-2016 09:13:00

Kære Solvejg Gaarsmand (og andre).
Selvfølgelig kan man ikke lægge hele skylden for afstemningsresultatet på dine skuldre alene, uanset om du stemmer ja eller nej. Der er jo også andre, der stemmer ja og nej. Men det pres lægges ofte på den sidste brik i puslespillet, så du er sikkert under stort pres fra begge sider.
Jeg har set dine tre argumenter i papiravisen.
1) "Vi kan ikke byde medarbejderne de forhold, de arbejder under".
Jeg mener, det er et svagt argument, fordi arbejdsforholdene ikke er så ringe, som nogle vil gøre dem til, og fordi mange hellere vil arbejde under nuværende forhold end i de fælleskontorer, der har været omtalt. Det har været prøvet, og man er gået væk fra det, fordi det hæver stressniveauet. Desuden vil arbejdsforholdene blive ændret uanset, hvilken løsning, man vælger, så det er ikke et argument for et splinternyt rådhus.
2) "Vi skal score effektivitetsgevinsten på 3,2 mio".
Det synes jeg efterhånden også er et tvivlsomt argument, for sådan som økonomien har udviklet sig, er der meget stærk brug for pengene andre steder, og effekten af gevinsten vil først kunne måles i en fremtid, hvor ingen kender behovet for et nyt rådhus. Desuden forudsætter denne gevinst, at det er nødvendigt at sælge Strandkilen til nye supermarkeder, som al logik siger vil gøre ubodelig skade på handelen i den bykerne, som endnu fungerer, selvom den er trængt. Så den beskedne besparelse kan medføre stor skade på byen, og det er den ikke værd.
3) "Vi bliver aldrig enige, og et snævert flertal har ret til at sætte sin vilje igennem". Det har du ret i, men lige nu er der skred i tilslutningen til rådhuset, og det er formentlig borgmesterens ønske, at det skal afgøres her og nu, inden flertallet er væk om en måned eller måske kortere, så alene valget af tidspunktet for afgørelsen er måske betænkeligt.
Og til politikerne: Drop kissejavet. Der skal også først regnes på overbygningen af nuværende rådhus. Der skal regnes på skadevirkningerne af nye supermarkeder m.m., så selvom der er gået lang tid synes jeg som før sagt, i på torsdag skulle blive enige om, at udskyde afgørelsen og lade rådhuset blive et tema i næste valgkamp.
Det ville også signalere en vilje til måske at begynde at overveje at inddrage borgernes meninger og ønsker i beslutningerne.
Til alle andre: Husk nu underskriftindsamlingen.
P. S. Jeg håber inderligt, at der på torsdag vil være sket endnu et bare lillebitte skred i den fornuftige retning. Man kan undlade at stemme, hvis man er kommet i tvivl.
Venlig hilsen Steen Ørsted
Steen Ørsted, 26-05-2016 01:55:48

Jan Sandison plejer som regel lynhurtigt at komme på kant med alt og alle i Langeskov, men denne gang har han ramt lige på kornet. Det drejer sig for en gangs skyld ikke om, at borgere fra Kerteminde føler sig finere og mere værd end borgere fra kommunens andre byer (bare se på Luunbjergs shuttlebusser fra Kerteminde til Ladby), men derimod om noget langt vigtigere: De folkevalgte politikere er helt åbenlyst ligeglade med kommunens borgere og vores synspunkter. Hvordan kan man undgå at stikke en finger i vejret, og derefter erkende, at vinden går i en strid retning imod et nyt rådhus (igen uden at jeg denne gang vil gøre mig til talsmand for et nyt rådhus i Langeskov). Vinden går ganske enkelt imod et nyt rådhus, hvor end de skulle placeres. Det er så trist, at politikere som på ingen måde er klogere end os andre (det værende Jan Sandison, mig selv eller alle andre), uhindret kan smide millioner og atter millioner ud på et fuldstændig unødvendigt prestigeprojekt, mens kommunen på de rigtig vigtige områder (hvor det drejer sig om mennesker) fattes penge. Normalt plejer Kjavis.dk at slette kritiske kommentarer her fra Langeskov og undertegnede, men mon ikke de denne gang kan nære sig? Det er trods alt os alle, som bliver ramt af disse "politikeres" stædighed.
Lars Leerberg Jeppesen, 25-05-2016 23:18:43

Fællesskabet på Facebook " Nyt rådhus i Kerteminde - nej tak " har ca. 1300 underskrifter , hvorfor går man ikke sammen.
H D Rasmussen, 25-05-2016 23:05:06

Så er der 1000 underskrifter.
Godt gået på to dage.

VH Bodil Rohde


Bodil Rohde, 25-05-2016 22:55:59Kære Solveig Gaarsmand

Lige nu er der 950 underskrifter mod rådhusbyggeriet i Kerteminde. De kommer fra alle dele af kommunen.

Du er det byrådsmedlem, som er den såkaldte tunge på vægtskålen. Det vil sige, at du er afgørende for, at byggeriet går igennem på byrådsmødet i morgen.

Hidtil har vi ikke hørt en lyd fra dig, og ingen ved, hvorfor du - med en afgørende stemme - går ind for et rådhusbyggeri, som der meget stor modstand mod, og som i den grad kommer til at koste borgerne
dyrt.

Det må være passende, at du som byrådsmedlem forklarer, hvor du mener, at det er rigtigt.


Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 25-05-2016 21:03:54


Underskiftsindsamlingen

Nu går det hurtigt med den underskriftsindsamling, som Jan Sandison og Lena Bækholm fra Langeskov satte i gang for to dage siden.

Lige nu er der godt 900 underskrifter mod rådhusbyggeriet.

Man kan finde den på skrivunder.net

VH
Bodil Rohde


Bodil Rohde, 25-05-2016 19:43:47


Underskriftsindsamlingen kan man finde på skrivunder.net

VH
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 25-05-2016 14:36:30

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 136Powered by Kjerteminde Avis :-]