Med landsholdet til Nordiske Mesterskaber

Fredag 25. marts 2016 kl. 18:31

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Med landsholdet til Nordiske Mesterskaber
Foto: Jakob Kildehave

Yvonne Bæk Rasmussen, Kertemindes Danmarksmester i amatørboksning, er henover weekenden i Sverige sammen med landsholdet og head coach Thomas Kyø. Her går hun efter at vinde titlen som Nordisk Mester.

Yvonne Bæk Rasmussen er udtaget af elitecheftræner Thomas Kyø - som én af fem danskere og eneste kvinde, til at dyste om kvalifikationen til OL i Rio senere i år. Men forud for OL er der en række kampe, der - helt bogstaveligt - skal vindes. Denne weekend står på De Nordiske Mesterskaber. Og 7. april starter kvalifikationskampene i Tyrkiet. Her skal Yvonne Bæk Rasmusen placere sig blandt de 5 bedste i sin vægtklasse for at komme med til Rio.

Går efter guldet
Når Yvonne Bæk Rasmussen tager til Sverige denne weekend, er det for at vinde guld.

Hun har henover de to sidste måneder tabt 4 kilo for at passe til én af de tre vægtklasser, der er repræsenteret for kvinder ved OL. Hun har trænet 10-12 gange om ugen i en kombination af løb, styrketræning og boksetræning, og har for kort tid siden været på træningslejr i Bulgarien, hvor hun for første gang fik prøvet af, hvad den lettere vægtklasse - mellemvægt 57-60 kg - betyder for hendes chancer i ringen:

- Jeg forventede, at de 4 kg, jeg har tabt, ville give mig en ulempe i kampene. Det gør de ikke, tværtimod. Jeg skal bare bruge hovedet på en anden måde. Det er vigtigt i kampene, at jeg slår hårdt og præcist, i stedet for at køre op i modstanderens tempo. Mine modstandere i denne vægtklasse er typisk hurtigere end mig, men mine slag er tilsvarende hårdere. Jeg skal vinde på præcision, forklarer Yvonne Bæk Rasmussen.

Hun bokser til daglig i Olympia, og deltager i De Nordiske Mesterskaber sammen med holdkammeraten Mikkel Nielsen og 14 andre danske junior og senior- amatørboksere.

Lørdag morgen står på indvejning. Herefter er der lodtrækning, hvor Yvonne Bæk Rasmussen bl.a. kan møde Finlands bedste bokser, Mira Potkonen, samt den svenske junior verdensmester og bronzevinder i junior-OL, Agnes Alexiusson.

No 1 på verdensranglisten
Yvonne Bæk Rasmussens har heldigvis selv noget af et CV med sig, når hun stiller op til De Nordiske Mesterskaber. Hun har tidligere bl.a. vundet fem DM-titler. Nordisk mesterskaber. En sølvmedalje ved Europamesterskaberne og bronze ved VM i 2005. I 2006 lå hun nummer 1 på verdensranglisten for kvindelige amatørboksere i klassen weltervægt. I november 2015 genvandt Yvonne Bæk Rasmussen titlen som Dansk Mester samt guld ved Golden Girls efter 5 års pause og to graviditeter.

RH

© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lokal dommer nomineret til Fyns bedste
- Billedgalleri: Oldboys landsholdet slog KB
- Kertemindere vandt Gold Cup
- Volley stævne dropper måske Kerteminde
- Beach Volley-stævne indtager Kerteminde
- Kerteminde-dreng tæt på fodboldsensationen
- Åbent Hus – kajak er for alle
- Tennissportens Dag i Kerteminde Tennisklub
- Træt af at tabe
- Kerteminde mødte Fyn 2 på en solskinssøndag i maj
- Jyderne var for gode
- I kvartfinale mod OL-guldvinderen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3833Powered by Kjerteminde Avis :-]