Ugens mest læste uge 6

Ny rådhus-runde

Søndag 14. februar 2016 kl. 08:50

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Ny rådhus-runde
Hans Luunbjerg afholdt mandag aften et ekstraordinært møde for forligspartiernes gruppeformænd

I går aftes holdt gruppeformænd fra forligspartierne et ekstraordinært møde om rådhusets fremtid.

Mandagens ekstraordinære møde mellem gruppeformænd fra forligspartierne endte ud i en beslutning om, at der skal foretages en mere detaljeret beregning af de udgifter, det vil føre med sig at renovere og tilbygge kommunens eksisterende rådhus.

- Vi er enige om at foretage en endnu mere detaljeret beregning af projektet, fortæller borgmester Hans Luunbjerg. Det sker, fordi nogle af forligspartierne har ment, at de eksisterende beregninger ikke er tilstrækkelige.

Ifølge Hans Lunnbjerg vil der blive udarbejdet et udkast forud for beregningerne, som bliver sendt rundt til forligspartierne for at undgå, at der denne gang bliver uenighed om grundlaget:

- Vi skal være helt enige om, hvad det er, vi skal undersøge, understreger Hans Luunbjerg.

Derfor er det heller ikke på nuværende tidspunkt fastlagt, hvem der skal stå for beregningerne af projektet. Det vil være en del af oplægget til forligspartierne.

Hans Lunnbjerg fremhæver, at der i princippet er truffet en beslutning om at bygge et nyt rådhus. Men at den nye beregning sagtens kan ændre denne beslutning.

Beregningen skal kortlægge, hvad det vil koste at renovere det eksisterende rådhus i forhold til både at bringe det til en nutidig energimæssig standard, sikre de nødvendige lysindfald, samt få overblik over, hvor mange m2 der skal reelt skal til, for at huse de samlet ca. 300 kommunalt ansatte under ét tag. Det er tidligere anslået, at kommunen kan spare 3,2 millioner i driftsudgifter årligt ved at samle de 4 kommunale administrationsbygninger på et sted.

Der er endnu ikke sat en frist på, hvornår beregningerne skal ligge klar.

- Beregningerne bliver foretaget samtidig med, at kommunen venter på afgørelsen, hvorvidt man kan få en ophævelse af strandbeskyttelseslinjen i forbindelse med et eventuelt byggeri på Strandkilen, fortæller Hans Luunbjerg.

Lars Ole Valsøe (C), Sonja Rasmussen (P), Kasper Olesen (A), Jesper Hempler (F), Knud Ahrnkiel (O) og Hans Luundbjerg (V) var tilstede ved mødet.

RH


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:
Kære Carsten Møller. Jeg respektere til fulde dine udmærkede indlæg i denne debat. Lad os holde den gode tone At vi ikke er enige er helt ok. Sådan er det i en debat hvor man siger sin ærlige mening Jeg ønsker iheller kke at betale mere i skat end nødvendigt. Men vi skal tænke på lang sigt, måske er det en beslutning for de næste 50 år. Hvis en renovering vælges er det svært at nå det samme lave energiforbrug som i en ny bygning klasse 2015 eller 2020. Det er ikke umuligt men ofte så dyrt at det ikke kommer til at ske. Så det kan godt være at en renovering er billigst på kort sigt, men efter min vurdering ikke på lang sigt. Vh. Niels.
Niels Hørby, 09-02-2016 21:19:36

Kære Niels Hørby. Som bygningsrådgiver og energikonsulent burde Du vide at man ikke kan sammenligne gamle biler med gamle bygninger.Forskellen på renovering og bygge nyt er 8.000 kr. pr m 2 eller 35 mill. kr.Synes Du, at det er en god investering ?Ellers godt forsøgt.
Carsten Møller, 09-02-2016 18:35:16

Min anbefaling vil være at bygge et nyt rådhus. Der er efter min vurdering ikke nok kvalitet i den nuværende bygning at bygge videre på Lidt som med gamle biler, hvor det på et tidspunkt ikke er fornuftigt at stoppe flere penge i.
Venlig hilsen Niels Hørby. Bygningskonstruktør og energirådgiver.
Niels Hørby, 09-02-2016 17:13:22

Det kunne da godt være forligspartierne skulle starte med at blive enige om, hvad de egentlig er enige om. Hvis Borgmesteren mener at der er truffet beslutning om at bygge nyt, men at man da godt lige kan kigge på økonomien i at renovere, så virker det da mest af alt som om Hans Luunbjerg ikke helt har styr på sine aftaler.

Jeg kan forstå at man på mødet i går også drøftede forslaget der ligger om at bygge i Langeskov, men at det blev forkastet på grund af at økonomien bag forslaget ikke var tilstrækkeligt belyst. Hvordan kan borgmesteren så nå frem til at satse på et nyt rådhus i Kerteminde. I den model er økonomien om ikke endnu ringere belyst.

Det virker lidt som om, at man endnu engang iværksætter dyre undersøgelser uden reelt at ville benytte analysen til noget - alene for at lukke munden på en forligskreds, der er ved at få kolde fødder.
Jesper Hauritz Sørensen, 09-02-2016 15:23:47

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 162Powered by Kjerteminde Avis :-]