Pressemeddelelse fra den socialdemokratiske byrådsgruppe

Hvor er troværdigheden?

Mandag 1. februar 2016 kl. 13:36

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Hvor er troværdigheden?
Først de konservative og så borgerlisten springer fra et forlig, som blev indgået omkring budgettet for 2016. Det er jo let nok at sige nej ! Men hvad vil man så gøre i stedet, det venter vi spændt på at høre.

Sonja Rasmussen tog et tag i kassen med arvesølvet og fik 80 mill. kr. til at forsøde tilværelsen med (sommerhus pengene). Det betød farvel til en årlig lejeindtægt i kommunekassen på omkring 5 mio. kr. i al evighed.

Nu er pengene væk, og vi kunne i sandhed godt have brugt de 5 mio. kr.

Vi var uenige i salget, men fik i en efter følgende aftale indskrevet, at pengene skulle investeres i bygninger og anlæg, som kunne nedbringe de kommunale driftsudgifter.

I dag har vi resultatet. Pengene er brugt, og en investering i at samle administrationen og dermed få 3,5 mio. kr. om året i sparet drift meget tvivlsom. Der er lavet nogle spændende ting: Renæssancehavn, cykelsti langs Hindsholmvej, ny børnehave
i Langeskov, P pladser til togstop m.v., men ingen af disse ting giver jo hjælp til driften, hvilket Borgerlistens nyeste 1. prioritet, Maritimt hus heller ikke giver, faktisk tværtimod så er det igen en stigning i driftsomkostninger.

Lad os nu få lavet en samlet havneplan først og så en økonomisk analyse af et maritimt center. Hvad skal det rumme og hvordan er driftøkonomien.

Vi står med administrationen i 4 bygninger, der så godt som ikke er blevet vedligeholdt i de sidste 10 år, fordi der jo ikke er stemmer i at bruge penge på et rådhus.

Kommunens centrale rådhus i Kerteminde er i særlig grad ramt af manglende vedligehold, og skal gennemgås for alt fra olieforurening i kælderen, manglende ventilation og isolering, adgang for
handicappede, udskiftning af tag m.v.

Vi venter spændt på, hvad udspillet fra de "frafaldne" kan være. Når man indgår et forlig må alle give og tage. Forliget var heller ikke vores livret, men det var det 23 af byrådets medlemmer kunne blive enige om. En beslutning om indretningen af kommunens administration skal have et bredt flertal i byrådet.

Vi deltager gerne i forhandlinger, men forventer troværdighed fra de parter vi forhandler med.

Denne sag rummer alt andet end troværdighed.© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgerlistestemmer kunne have sendt et klart signal
- Modstand bunder i økonomi
- Rådhus lokomotiv for investeringer
- Rådhus hverken vælter læs eller løser problemer
- Facebookgruppe er velkommen
- Det blev der bl.a. sagt
- Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene
- Facebookgruppe mod nyt rådhus
- Hvordan er det nu med det rådhus?
- Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
- 1200 underskrifter kunne ikke vælte et rådhus
- Beslutningen om nyt rådhus er truffet

Kommentarer til artiklen:

Til Socialdemokraterne

Det er en glædelig dag.

Og forhåbentlig bliver der nu penge til frisk mad til kommunens ældre borgere.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 01-02-2016 20:08:52

Til Socialdemokraterne. Det var da godt at i kom til fornuft selv om det tog sin tid.Så må vi
håbe det varer ved, så i kan få jeres troværdighed igen.
Lili og Poul Madsen., 01-02-2016 18:20:39

kære socialdemokrater.
Det er jo netop troværdighed at sige stop, når forudsætningerne ikke er til stede længere. Det vil da være dybt utroværdigt og uansvarligt bare at forsætte, som om intet er hændt. Siden I lavede det rådhusforlig, er kommunens økonomi kørt i sænk, og der skal, incl. regeringens sparekrav, spares 90mill. om året de næste 4 år. At bygge et rådhus til en pris mellem 65 og 100mill. er i den nuværende situation ikke i orden,selvom det vil give en besparelse på 3,5mill. om året.
Den manglende vedligeholdelse er et kæmpe svigt af administration og byråd, da det er deres ansvar.

Preben Mohr Ernst, 01-02-2016 17:47:07

Hvordan er det lige med troværdigheden når I har forsøgt at gennemtrumfe et rådhusbygge imod borgernes ønske? Glemte I at I er valgt til netop at varetage borgernes interesser?
At forliget nu ser ud til at smuldre er jo ikke et forsøg om at leve op til dette, men et uskønt forsøg på at redde hvad reddes kan inden det kommende valg! Det bliver ikke sjovt at skulle forsvare det vi har været udsat for.
At vedligeholdelsen på rådhuset har været forsømt er jo, bortset fra slidte stole i kantinen, den mest tåbelige begrundelse for at bygge nyt. Tag nu at se på det med seriøse øjne og få igangsat en fornuftig løbende vedligeholdelse. Rådhuset er jo ikke i så ringe forfatning, som der ofte er fremført. Istandsættelse i det omfang der har været fremført er jo vildt overdrevet, for vi skulle jo alle synes at det var den eneste løsning at bygge nyt.
Besparelsen ved sammenlægning af administrationen er næppe realistisk og vil som så meget anden vise sig at være varm luft. Der er ingen gevinst i moderne kontordrift ved at alle sidder sammen, nok nærmere tværtimod.
Lige nu synes vores største problem at være, at vi har solgt ejendomme, som vi rent faktisk har brug for. Det er der vist ingen i byrådet der skal have ros for.

Nils Høj, 01-02-2016 17:29:14

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 125Powered by Kjerteminde Avis :-]