Kertemindes OL-håb

Mandag 1. februar 2016 kl. 15:58

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Kertemindes OL-håb
Foto: Jakob Kildehave

Kertemindes OL-håb
Foto: Jakob Kildehave
Yvonne Bæk Rasmussen fra Birkende er jordbrugsteknolog og mor til to. Og så er hun udtaget til OL-kvalifikationstuneringerne inden for amatørboksning.

Da jeg kører ind på ejendommen i Birkende, står Yvonne Bæk Rasmussen udenfor. I færd med havearbejde, selvom vi er i slutningen af januar måned. Naturligvis med pulsmåler.

– Jeg skal holde min puls under 150, forklarer hun. – Så forbrænder jeg fedt i stedet for sukker, hvilket er det, jeg skal, for at komme ned i en lettere vægtklasse til OL. Når jeg løber, kommer jeg ofte til at løbe for stærkt. Det er virkelig svært for mig at holde tempoet nede.

Yvonne Bæk Rasmussen er 34 år. Hun er udtaget af elitecheftræner Thomas Kyø - som én af fem danskere, til at dyste om kvalifikationen til OL i Rio senere i år. Som den eneste danske kvinde, i øvrigt.

Tilbage efter 5 års pause
Efter 5 års pause fra boksningen er Yvonne Rasmussen tilbage i Olympia. Hun er i topform. Hun skal tabe 4 kilo forud for kvalifikationskampene i Tyrkiet i april, fordi der kun er tre vægtklasser for kvinder ved OL. Det bliver en udfordring, men Yvonne Rasmussen er ikke i tvivl om, at hun når målet:

- Jeg er stærkere psykisk, end jeg nogensinde har været. Det ruster at få børn, fortæller hun. I dag træner hun 10-12 gange om ugen. Løb. Styrketræning. Boksetræning.

– Boksningen er mit frirum. Det er her, jeg finder mentalt overskud, konkluderer Yvonne Rasmussen.

Sponsorer søges
I 2009 fik Yvonne Rasmussen sønnen Kilian. I 2011 fulgte datteren Euphemia.

Sønnen har en medfødt sygdom, som udfordrer ham fysisk. Yvonne - og hendes mand Danny - træner dagligt med ham for at styrke hans fysik. Fordi Yvonne får tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med sønnens udfordringer, må hun tage ham - resten af familien og en fysioterapeut - med på træningslejr i Bulgarien. Det kræver alt sammen økonomi.

- Lige nu er jeg i gang med at finde sponsorer op til OL, fortæller Yvonne Bæk Rasmussen.

- Det giver god synlighed at være sponsor for én som mig, lover hun. Bl.a. er hun aktiv med at vise sponsorer frem på sociale medier, på tv, hvor hun ofte ses med logo på trøjen, under træning og når hun er ude at holde foredrag:

- Jeg vil selv kunne stå inde for sponsoratet, fortæller hun. Jeg tager ikke i mod penge, uden at give lige så meget igen.

At komme tilbage til toppen af dansk amatørboksning efter to graviditeter og en lang pause er i sig selv en kraftpræstation. Tidligere landstræner Eigil Jørgensen var Yvonne Bæk Rasmussens træner i Vejle i årene 2007-09, da en graviditet satte en midlertidig stopper for boksningen. Hans spontane kommentar var: ”Hvorfor? Så kommer du aldrig tilbage igen”.

– Jeg ringede til ham fem år senere og fortalte, at nu var jeg klar, smiler Yvonne Bæk Rasmussen.

I november 2015 genvandt Yvonne Bæk Rasmussen titlen som Dansk Mester i kvindeamatørboksning.

Nr. 1 på verdensranglisten
Tidligere har Yvonne Bæk Rasmussens bl.a. vundet fem DM-titler. Nordisk mesterskaber. En sølvmedalje samt bronze ved Europamesterskaberne og bronze ved VM i 2005. I 2006 lå hun nummer 1 på verdensranglisten for kvindelige amatørboksere i klassen weltervægt.

For at deltage i OL, skal Yvonne placere sig blandt de 5 bedste i sin vægtklasse ved stævnet i Tyrkiet. Skulle det ikke lykkes at kvalificere sig til OL, er håbet at deltage ved VM i maj.

At være kvinde og bokser bliver der også tid til at snakke om, for hvordan står det egentlig til med fordommene:

– Det er sket flere gange i toget, hvor jeg har siddet med et par blå øjne efter en kamp, at en eller anden har sagt: - Så gå dog fra ham.

– Så har jeg svaret: - Så skulle du se, hvordan han ser ud, smiler Yvonne Rasmussen.

RH


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lokal dommer nomineret til Fyns bedste
- Billedgalleri: Oldboys landsholdet slog KB
- Kertemindere vandt Gold Cup
- Volley stævne dropper måske Kerteminde
- Beach Volley-stævne indtager Kerteminde
- Kerteminde-dreng tæt på fodboldsensationen
- Åbent Hus – kajak er for alle
- Tennissportens Dag i Kerteminde Tennisklub
- Træt af at tabe
- Kerteminde mødte Fyn 2 på en solskinssøndag i maj
- Jyderne var for gode
- I kvartfinale mod OL-guldvinderen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3791Powered by Kjerteminde Avis :-]