" /> Førstehjælp i Revninge

Førstehjælp i Revninge

Tirsdag 12. januar 2016 kl. 10:39

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Førstehjælp i Revninge
Med en donation fra Trygfonden har Dansk Folkehjælp gennem projektet "Førstehjælp i lokalområder", uddannet 16 lokale borgere i førstehjælp i Revninge. Samtidig bliver der opsat en hjertestarter på Revninge Sognegård.

Hjertestarteren vil være tilgængelig for borgerne hele døgnet rundt, ligesom den bliver registreret på hjertestarter.dk. Dansk Folkehjælp har i samarbejde med Kerteminde Kommune, hvor projektet skal komme de lokalområder til gavn med de længste responstider.

Overlevelseschancerne for personer, som rammes af hjertestop og som ikke modtager livreddende førstehjælp og behandling, falder drastisk med 10% pr. minut. Hurtig førstehjælp ved hjertestop vil ikke alene resultere i en større overlevelseschance og sikre en hurtigere genoptræning, men vil også spare samfundet for udgifter til langvarige behandlinger og varige mén.

Derudover vil en hurtig førstehjælpsindsats ved hjertestop skabe en stør­re tryghed blandt borgere i landkommunerne og små landsbysamfund, hvor responstiden på ambulancer eller hjælp kan være lang.

Borgere uddannes i førstehjælp
Igennem projektet "Førstehjælp i lokalområder" har Dansk Folkehjælp etableret et samarbejde med Kerteminde Kommune, hvor der dels er lang responstid, og dels er et velfungerende lokalråd, som kan være samarbejdspartner på projektet i det enkelte lokale om­råde.

Projektet giver mulighed for uddannelse af i alt 16 borgere i hvert af de fem lokalområder, og efter tilendebragt uddannelse vil de være i stand til at yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop, ulykker og pludselig opstået sygdom. Der bliver runddelt en informationsfolder i området med oplysning om hjertestarterens placering og en telefonliste med de nye førstehjælpere. Førstehjælperne erstatter ikke det professionelle beredskab, og der skal fortsat som altid alarmeres på 112.© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Revninge kom tilbage på landkortet
- Hærværksramt byskilt vil blive lavet snarest
- Hvem har et horn i siden på Revninge?
- Friskolen spiller Holbergs "Jeppe på Bjerget" som musical
- Revninge bobler af aktivitet
- Førstehjælp i Revninge
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 123Powered by Kjerteminde Avis :-]