Araberne fra Taarup

Fredag 28. august 2015 kl. 06:51

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Araberne fra Taarup
Helena Jodie Byrne.

Araberne fra Taarup
Carina Byrne på Ta Gazal.
Helena Jodie Byrne når lige at fylde 10 år, inden hun skal til EM i dressur i næste måned. Her skal hun blandt andre voksne ryttere konkurrere mod sin mor, Carina Byrne.


Hun fylder 10 år på tirsdag, men er allerede en erfaren dressurrytter. Hun kender sin hest godt, Demir er en fuldblodsaraber på 16 år. Sammen skal Helena Jodie Byrne og Demir ride under EM i dressur i Polen.

– Det store statsstutteri Janow Podlaski med over 300 heste arrangerer stævnet, der finder sted den 10.-13. september, fortæller Helenas mor, Carina Byrne, til Kjerteminde Avis. Hun skal også deltage i stævnet, og selv om mor og datter nu officielt er konkurrenter om EM-titlen, er det først og fremmest en stolt mor, der udtaler sig til avisen om datterens præstationer.

– Helena har lige deltaget i de nordiske mesterskaber i Sverige. Der fik hun en 4. plads i disciplinen classic plesure, i konkurrence med 14 voksne ryttere, fortæller Carina Byrne, som dog lægger vægt på, at det primært skal være sjovt at være med. Konkurrencen er hård, og umiddelbart efter turen til Polen skal de to deltage i et nyt internationalt stævne i Tyskland.

– Helena håber på at blive professionel en dag, men der er lang tid til. Jeg synes bare, det er fedt, at en 9 årig pige kan være med, siger Carina Byrne, som har afstemt sine egne ambitioner efter hesten Ta Gazal, der ikke altid er lige samarbejdsvillig. At blive nummer 10 eller 15 ud af 30 deltagere vil være et tilfredsstillende resultat for hende.

Ta Gazal er avlet på stutteriet og rideskolen Taarup Arabiens, som Carina Byrnes far oprettede i sin tid. For 7 år siden overtog hun bedriften sammen med sin mand, ireren Phillip Byrne. Sammen har de Helena og sønnerne Patrick på 12 år og William på 8 måneder.

Patrick interesserer sig nu mest for fodbold, men William har allerede redet med under EM sidste år, da han lå i sin mors mave. Så hvem ved, måske er der en Byrne mere på vej til ridesporten?

– Det er en kæmpestor oplevelse at deltage i stævnerne, fortæller Carina Byrne, som ikke lægger skjul på, at det er dyrt i transport og udstyr. – Vi kunne godt bruge nogle sponsorer til Helena. Det behøver ikke være en formue, men måske er der nogle lokale virksomheder, som vil bakke hende lidt op?

Spørgsmålet er hermed givet videre. Vi ønsker mor og datter held og lykke, og god tur til Polen.

MKA


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lokal dommer nomineret til Fyns bedste
- Billedgalleri: Oldboys landsholdet slog KB
- Kertemindere vandt Gold Cup
- Volley stævne dropper måske Kerteminde
- Beach Volley-stævne indtager Kerteminde
- Kerteminde-dreng tæt på fodboldsensationen
- Åbent Hus – kajak er for alle
- Tennissportens Dag i Kerteminde Tennisklub
- Træt af at tabe
- Kerteminde mødte Fyn 2 på en solskinssøndag i maj
- Jyderne var for gode
- I kvartfinale mod OL-guldvinderen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3807Powered by Kjerteminde Avis :-]