Ekstraordinære besparelser blev hverdag

Tirsdag 17. oktober 2017 kl. 09:48

Ekstraordinære besparelser blev hverdag
Ane Sofie Andersen Hjorth, der er afgående formand for Ældrerådet, deltog på valgmødet arrangereret af Ældresagen. Hun mener, at nogle af byrådspolitikernes svar vedrørende besparelser på plejecenterene, var pinlige.

På Ældre Sagens valgmøde den 10. oktober stillede Karsten Holm Jensen spørgsmål om nedskæringer på Plejecentrene.

Politikerne svarede om maden og køkkener på plejehjem, men nedskæringer er faktisk meget mere omfattende.

I forbindelse med budget 2018 spurgte Ældrerådet, Bente Fournaise, chef for Sundhed, handicap og rehabilitering, om budgettet til plejecentrene, som er en million kroner mindre i 2018 end i budget 2017.

Historien er, at plejecentrene som alle andre institutioner i kommunen fik besked om at spare i et revideret budget for 2017.

Det gjorde plejecentrene, og det lykkedes dem at spare en million. Det påvirkede imidlertid dagligdagen på centrene meget både med hensyn til pleje og aktiviteter. Men man kan meget, hvis man skal, og det kun gælder en kort periode.

Politikerne vedtog desværre, at besparelserne skulle fastholdes også i 2018. Det vil sige, at plejecentrene nu har en million mindre om året, end det var tilfældet før 2017, og samtidig kan alle se, at beboerne bliver mere og mere plejekrævende.

Alle politikerne i det nuværende byråd burde have sat sig ind i det. Det blev vedtaget på byrådsmødet 22 eller 23/6.

Men de byrådspolitikere, der deltog på valgmødet, tog konsekvent afstand fra besparelserne ved at sige, at ”havde jeg vidst det, så...”. Det var pinligt at overvære.

Ældrerådet forsøgte at gøre opmærksom på problemet ved atsende et høringssvar, selv om vi ikke blev bedt om det.

Ane Sofie Andersen Hjorth
Formand for Ældrerådet indtil årsskiftet
Midskovvej 260, Mesinge