Byrådet siger ja til første led af havneplan

Fredag 13. oktober 2017 kl. 14:54

Byrådet siger ja til første led af havneplan
Der ryddes op på havnen, der i fremtiden vil huse boliger, bibliotek, turistkontor og meget mere. Foto: Emil Andresen.

Havneudviklingens første etape begynder med udbud af arealer 1. november. Det vedtog byrådet endeligt på torsdagens møde. Vi har simpelthen brug for en visionær by- og havneudvikling, udtaler Hans Luunbjerg.

Nu går startskuddet for by- og havneudviklingen i Kerteminde. De første arealer i den omfattende havneudviklingsplan bliver sat i udbud 1. november. Det blev vedtaget på byrådsmødet torsdag aften.

Kommunen fortæller, at formålet med havneplanen er, “at skabe vækst via udvikling og sørge for, at Kerteminde også i fremtiden danner rammerne om det gode liv – både for borgere og for besøgende.”

Kerteminde Havneplan 2017 blev vedtaget af et flertal i byrådet bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Kertemindelisten og SF tilbage i februar. Det var de samme partier, der med et 18-7-flertal torsdag sagde god for udbuddet af de første grunde. Hans Luunbjerg kalder det nødvendigt for byen.

- For at Kerteminde fortsat skal fremstå som en attraktiv by, som kan tiltrække og fastholde borgere, erhverv, arbejdspladser og turister, har vi simpelthen brug for en visionær by- og havneudvikling, udtaler borgmesteren.

Sammenhæng med kulturarv er vigtig
Socialdemokraternes borgmesterkandidat, Kasper Olesen, er enig og påpeger vigtigheden af at gribe arbejdet ordentligt an.

- Kerteminde by er en af landets ældste købsstæder. Det er derfor et krav fra os, at køber færdigudvikler projektet i dialog med Kerteminde Kommune. Sammenhængen mellem de nye projekter og den rige kulturarv i byen er vigtigt for os. Respekten for det eksisterende
har vi sikret i alle tre udbud, siger han.

Der er tale om tre arealer ved havnen i Kerteminde, som går under navnene Strandkilen Nord, Strandkilen Syd og Ndr. havnekaj. I alt er der tale om over 10.000 m2 på og ved havnen, og man kan læse mere om planerne med arealerne HER.

NTM