Fart på Kerteminderevyen

Tirsdag 6. juni 2017 kl. 11:43

Fart på Kerteminderevyen
Demokrati kæmper en uretfærdig kamp imod Terror Foto: Emil Andresen


Kerteminderevyen kunne i år melde om udsolgt allerede inden premieren. Titlen som værende Årets Revy 2016 har gjort sit arbejde, og desuden har Kerteminderevyen med sin lidt anderledes tilgang til emnerne formået at slå sig fast som både samfundsrevser og humørspreder.

Gæster fra nær og fjern var søndag i pinsen mødt op til bobler og kendisparade foran Tornøes Hotel i Kerteminde, inden Mads Nørby og Co. slog gækken løs til premieren på årets Kerteminderevy. Og lige netop pinsen var måske årsag til, at den nationale kendisfaktor var mindre end sædvanlig. Et par folketingspolitikere, en sangerinde, skuespillere fra Odense Teater, en håndfuld lokalpolitikere uden borgmester, der havde familiearrangement på dagen, samt lokale forretningsdrivende var mødt op til hvad der plejer at være Den røde løber, som i år var reduceret til en parade af røde blomster.
- Vi opdagede for sent, at møllene havde taget den røde løber, erkendte Mads Nørby, der smilende tog imod sine gæster.

Se billeder fra dagen HER

Salen på Tornøes Hotel var stuvende fuld som altid og emmede af sommer og godt humør. Nationalretten; stegt flæsk med persillesovs - så meget man kunne spise, blev serveret inden forestillingen gik i gang, og inden stolene med møje og besvær blev vendt én efter én. For man sidder tæt, og man kommer hinanden ved under Kerteminderevyen.

Gadeberg, Hammelsvang, Kholgi og den nye i klassen Christiane Bjørg Nielsen leverede et stramt og gakket show med gode grin. Bjørg Nielsen formåede endda at spille på harmonika med brækket arm, og det var ikke så lille en bedrift.
Flere gange under revyen var der en slags flashback tilbage til sidste års revy, og det kan da også være svært at distancere sig fra succesen som Årets Revy. Alligevel tror jeg, at overraskelsesmomenterne og Kholgi havde været sjovere set med disse øjne, havde man ikke set Årets bedste revy. Men det er jo bare heldigt for dem, der ikke nåede at se 2016's succes - de kan nu glæde sig til forskellige sproglige parodier - og ikke mindst til Trine Gadebergs smukke stemme, og sigøjnerne foran Brugsen ikke at forglemme. Mon ikke brugsuddeler Jan Sandgaard går en ekstra tur gennem flaskeautomatområdet i dag efter den tåreuddrivende sketch fremført af Hammelsvang og Kholgi.

For hvad er det egentligt tilladt at grine af? Uden for revyens rammer havde jeg næppe grint af Terroren, der slås mod Demokratiet, af Putin, der styrer det amerikanske demokrati, eller af statuen Amanda, der oversvømmes grundet stigende vandstande. Men i salen på Tornøes Hotel er alt tilladt og alt forladt. To timers frikvarter fra verdens kvaler, hvor smilebåndende aktiveres i en sådan grad, at man nærmest forstuver kæberne. Jo, Kerteminderevyen har sin helt egen stil, og det vinder den på. Skuespillerne er vedkommende og dygtige personligheder, der forstår at ramme momentet, og Mads Nørby får gæsterne til at føle sig sig om de var inviteret hjem i direktørens egen stue.

Længe leve Kerteminderevyen! Lad den blive ligeså gammel som vor alle sammens, og Matadors, overmoder, Lise Nørgaard.

Rikke Mohr Jørgensen