Mindeord for Bodil Rohde

Mandag 1. maj 2017 kl. 14:30

Af redaktør Rikke Mohr Jørgensen

Torsdag den 27. april 2017 brændte Bodil Rohdes flamme ud. Det gjorde den alt for tidligt, og Kjerteminde Avis har med tabet af Bodil Rohde mistet sin mest flittige debattør. Bodil Rohdes opmærksomme pen, der nu ikke længere er i blandt os, vil efterlade et stort tomrum, især på Kjerteminde Avis' debatfelt.

Bodil kommenterede på sager her på avisen, næsten som var det hendes egen. Med et "tak for din kommentar" tog hun stort ejerskab og var altid saglig i sine kommentarer, og ikke mindst oplysende. For hun havde styr på tingenes gang - det var helt tydeligt - og hun brændte for Kerteminde og for retfærdigheden når borgerne efter hendes mening blev fanget i politiske spindelvæv. I problematikkerne omkring byudviklingen og i den seneste tid omkring slusen, var hun ivrig modstander af hvad hun mente var en gidseltagning af borgerne. Kjerteminde Avis og dens læsere har mistet sin vagthund, og vi kommer til at mangle Bodil Rohdes indsigt og ildsjæl.

Jeg havde tit og ofte kontakt til Bodil Rohde, der ikke var sen til at rose Kjerteminde Avis, som hun mente spillede en vigtig rolle i forhold til demokratiet i Kerteminde Kommune. Hun gav ofte udtryk for at hun kunne lide det hun læste, og hendes opbakning omkring mit arbejde i den spæde start var uvurderlig for mig. Så meget, at jeg valgte at gemme mange af hendes kommentarer i min inbox. Det er jeg glad for i dag.
Hun var ikke sen til at invitere mig hjem til sig da jeg var helt ny på posten som redaktør. Det takkede jeg selvfølgelig ja til, og Bodils hjem bar præg af at hun var journalist ind til benet. Ofte skrev hun til mig personligt omkring egne holdninger og det var en fornøjelse at udveksle meninger og debattere med Bodil over telefonen, hvilket hændte af og til.

Nu er Bodil her ikke mere - hun var unik, en one of a kind, og jeg savner hende allerede. Æret være Bodils minde.

Rikke Mohr Jørgensen


Læs herunder nogle af Bodil Rohdes bidrag til avisen, der omfatter en artikel om is, en om mad i 1700-tallet og en om vikinger.

Istid og parmesan-is

Vikingernes farver

Sommermiddag fra 1700-tallet