Fredagens mest læste uge 26

Hvordan er det nu med det rådhus?

Søndag 3. juli 2016 kl. 11:45

Fredagens mest læste uge 26: Hvordan er det nu med det rådhus?
Sådan kan det nye rådhus måske komme til at se ud.
På byrådsmødet i maj vedtog et snævert flertal som bekendt, at Kerteminde skal have et nyt rådhus. På avisen får vi imidlertid mange spørgsmål om, hvad det egentlig går ud på, helt konkret.

De siger, at det nye rådhus skal bygges på Strandkilen, men hvor er det?
Strandkilen er hele det område, der ligger mellem Strandvejen og Hindsholmvej og fra Renæssancehavnen i Syd til Peder Møller Stræde i nord. Det nuværende rådhus ligger også på Strandkilen, men det er ikke givet, at det nye rådhus skal ligge samme sted. Placeringen kan også blive syd for Hans Schacksvej, dvs. hvor postkontoret, det nuværende bibliotek, ligger.

Hvad har rådhuset med Nordre Havnekaj at gøre?
Til tider bliver der luftet et argument om, at kommunen skal gå forrest med at realisere en havneudviklingsplan ved at bygge rådhuset. Sagen er, at udviklingsplanen omfatter hele det område, der ligger øst for Strandvejen, med Strandkilen, bådopbevaringspladsen og Nordre Havnekaj.

Er det rigtigt, at der skal ligge supermarkeder i rådhuset?
Det er tanken, at dagligvarekæder skal købe sig ret til at etablere lokaler i stueetagen til det nye rådhus, hvor selve rådhuset så kan ligge på 1. og 2. sal. Konkret er der tale om, at Netto kan flytte fra sin nuværende adresse til det kommende rådhus. Også Rema 1000 er interesseret i at komme til Kerteminde.

Hvad sker der med det nuværende rådhus?
Funktionerne i det eksisterende rådhus flytter naturligvis til det nye. Det nuværende rådhus bliver derfor overflødigt og bliver revet ned.

Hvor skal de kommunale medarbejdere være, når rådhuset er revet ned?
Hvis rådhuset bliver bygget syd for Hans Schacksvej, kan det opføres, inden det nuværende rådhus bliver revet ned, og medarbejderne kan pakke deres ting og gå over vejen for at installere sig det nye sted. Hvis det nye skal ligge, hvor det nuværende er, kan det blive aktuelt at indrette nogle midlertidige funktioner andre steder.

Får det nye rådhus rødt tag?
En torn i øjet på mange har været, at det nuværende rådhus ikke har rødt tag, selv om Kerteminde kalder sig byen med de røde tage. Borgmester Hans Luunbjerg erklærede sig villig til lade det nye rådhus beklæde med røde tagsten, når det når så langt.


KJ