Ugens mest læste uge 22

Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt

Søndag 5. juni 2016 kl. 11:45

Derfor er rådhusbyggeri fornuftigt
Rådhusbyggeriet løser mange opgaver i ét hug, skriver borgmester Hans Luunbjerg. Foto: Emil Andresen

Af Hans Luunbjerg (V), borgmester i Kerteminde

Et flertal har besluttet at udskifte 4 gamle administrationsbygninger med 1 nyt. Finansieringen sker ved salg af kommunalt ejede bygninger og grunde. Kommunekassen skal intet levere. Bibliotek og turistbureau har brug for nye og mere velegnede lokaler. Kerteminde By har brug for flere boliger og byfornyelse.

Biblioteket har haft til huse i det gamle rådhus, som allerede ved indflytningen i 1974 blev betegnet som utidssvarende. Jeg syntes det er på tide at også disse kommunale medarbejdere samt bibliotekets mange brugere for tilsvarende forhold.

VisitKerteminde har de senere år haft en helt igennem fremragende udvikling og har stigende pladsproblemer. Flere kunder i butikken og et stadig stigende antal medlemmer i Turismens venner. En udvikling jeg mener Kerteminde Kommune bør understøtte på bedste vis, både i form af praktisk, finansiel men også lokalehjælp. Jeg syntes de har fortjent bedre og større rammer.

Kombinerer man ovenstående med et stadigt stigende behov for lejeboliger i Kerteminde centrum giver det god mening at Strandkilen får en endnu mere central rolle i den byfornyelse som Kerteminde Bys fremtid bl.a. skal baseres på.

Vi har mulighed for at løse flere problemer på samme tid: Byfornyelse, rådhussamling og rådhusforskønnelse samt finansiering via salg af kommunale bygninger uden kassetræk. En unik mulighed, som meget få andre kommuner har mulighed for.

Derfor er rådhusbyggeri sund fornuft. Vi løser mange opgaver i et hug. Uden kassetræk.