Onsdagens mest læste uge 21

Underskriftindsamling mod Rådhusbyggeri

Søndag 29. maj 2016 kl. 14:00

Underskriftindsamling mod Rådhusbyggeri
Under overskriften "Vil du gamble med vores børns fremtid eller med servicen for vores ældre borgere?" har to privatpersoner iværksat en underskriftindsamling mod et nyt rådhusbyggeri i Kerteminde. Indsamlingen har i løbet af blot to dage rundet over 700 underskrifter.

- Det er galskab. Så ligefremt udtrykker Jan Sandison sig om planerne om at bygge nyt rådhus i Kerteminde. Sammen med Lena Bækholm, begge fra Langeskov, har han taget initiativ til en underskriftindsamling, som i skrivende stund tæller 741 underskrifter.

Baggrunden for underskriftindsamlingen er en stærk utilfredshed med at byrådet på torsdag med et snævert flertal forventes at stemme et nyt rådhus igennem, samtidig med at der er bebudet store besparelser på bl.a. skole- og ældreområdet i kommunen.

- Vi er bare to bekymrede borgere fra Langeskov, som synes, at der er vigtigere ting at bekymre sig om lige nu end et nyt rådhus. Hvis kommunen havde udvist rettidig omhu, så ville det ikke se så slemt ud nu med økonomien, siger Jan Sandison.

Underskriftindsamlingen foregår on-line, og det ses af statistikken, at underskriverne dækker meget bredt over hele kommunen med en overvægt i de tre største byer, Kerteminde, Langeskov og Munkebo. Flere har tilføjet en kommentar, og her er blot et lille udpluk:

- Fordi jeg synes det er tåbeligt at bygge et nyt rådhus, når en renovering kan gøres billigere, og "riget" fattes penge.

- Gode vilkår for de ældre og de svage fremfor et nyt rådhus. Dernæst kan jeg ikke se hvordan en sådan investering kan være rentabel.

- Unødvendigt, det ligner mere et prestige projekt.

- Meget imod et nyt rådhus.

Her kan man finde underskriftindsamlingen:
http://www.skrivunder.net/nej_til_nyt_radhus_i_kerteminde

Initiativtagerne håber med de mange underskrifter, at kunne påvirke politikerne til at genoverveje beslutningen om et rådhusbyggeri. Der er byrådsmøde på torsdag d. 26. og mødet starter kl. 17.

KLB