Munkebokoret fik besøg fra Tyskland

Mandag 23. oktober 2017 kl. 16:05

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Munkebokoret fik besøg fra Tyskland
De to kor er her stillet op til fællesbillede efter en veloverstået weekend.

Et kor på 32 mand fra byen Neuenkirchen i Nordtyskland besøgte i weekenden Kerteminde. Anledningen var en invitation fra Munkebokoret, som havde planlagt en weekend med bl.a. bustur og koroptræden.

De to kor er venskabskor, og har kendt hinanden i 20 år, så gensynsglæden var stor, da korsangerne fra Neuenkirchen ankom til Kerteminde fredag aften. Det fortæller Munkebokorets formand Grethe Nielsen. Korene ses hvert andet år, og skiftes til at være værter.

- Det betyder noget at have 32 gæster, alle mand tager fat og det lykkes hver gang. Det er bare så dejligt, siger Grethe Nielsen.

Tyskerne blev indlogeret på Kerteminde Vandrerhjem, og det var de meget tilfredse med.

Lørdag formiddag var der bustur rundt i lokalområdet. Turens højdepunkt var uden tvivl besøget i Kølstrup Kirke, hvor gæsterne bl.a. sang en russisk sang med en ubeskrivelig smuk bas.

Dirigent fik sin debut
Om eftermiddagen var der koncert, hvor begge kor lod sig høre – både hver for sig og i fællesskab. Koncerten var samtidig Munkebokorets første optræden med deres nye dirigent, organist Uffe Hansen, der kommer fra Otterup. Ifølge Grethe Nielsen blev debutten meget vel modtaget.

Søndag formiddag var det afskedens time – det foregik helt rituelt med bl.a. ”Skuld gammel venskab…” og fotografering af hele selskabet. De to kor ses igen om to år, hvor Munkebokoret rejser til Neuenkirchen.

- Efter sådan en intens oplevelse får man den tanke, at det nærmest er ufatteligt, hvad kombinationen af sang, musik og dejlige mennesker kan føre til, slutter Grethe Nielsen.

Næste gang man kan opleve Munkebokoret optræde, er til Spil Dansk Dagen. I begyndelsen af december optræder de til adventskoncert i Munkebo Kirke.

KLB


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Rock for feinschmeckere
- Mal på museet: Fugle og Himlen
- Familiekoncert: En elefant, en måge og en hare
- Bedre held med anden omgang live-streamet foredrag
- Mens vi lever
- Rock som i 80’erne
- Skumringstime i Den Gamle Byrådssal
- Munkebokoret fik besøg fra Tyskland
- God stemning i pølsevognen
- Havnefest og musikalsk underholdning på programmet
- Carmen i Kino
- Unge, der kan noget særligt
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 541



Powered by Kjerteminde Avis :-]