FODBOLD - SERIE 1

Fremgang trods nyt nederlag

Søndag 22. oktober 2017 kl. 17:51

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Banen ved Munkebo Skole var glimrende - bortset fra de generende hjulspor. Her ses Dennis Filipovic i aktion. (Foto: Eigil Rasmussen)

FODBOLD - SERIE 1: Fremgang trods nyt nederlag
De
Munkebo spillede i store perioder lige op med rækkens tophold, men de kendte ikke deres besøgelsestid. I 2. halvleg slap kræfterne op, og Svendborg vandt en fortjent sejr.

Munkebo – Svendborg 0-3 (0-1)

Kampfacts: 25.min: 0-1 Christian Madsen 47.min: 0-2 Anders Staldgaard (straffespark) 88.min: 0-3 Anders Staldgaard
Kampens spiller: Nichlas Christiansen

Munkebo var totalt undertippet inden søndagens hjemmekamp mod Svendborg. Dels var det rækkens absolutte tophold, der var på besøg, og desuden har Munkebos egne præstationer på det seneste været tæt på det uacceptable. Træner Steen Klingenbjerg følte efter sidste weekends kamp i Broby trang til at bruge ordet ”arbejdsvægring” om indsatsen.

Derfor kunne de trofaste fans godt frygte en alvorlig afklapsning mod Svendborg, men det blev ikke tilfældet. Ganske vist tabte de ”blå-gule” 3-0, men der var alligevel flere ting at glæde sig over i en kamp, der reelt først blev afgjort i det 88. minut. Munkebo spillede i store perioder lige op med topholdet, men først og fremmest var indstillingen forandret. Der blev fightet af samtlige mand, og for første gang i lang tid stod man sammen som et hold.

Tæt på drømmestart
Især de første 45 minutter var lovende for hjemmeholdet. Mikkel Poulsen kunne – og burde – have givet sit hold en drømmestart. Allerede i det første minut havde han en kæmpechance for at score. Han driblede uden om målmanden, men afslutningen fik for lidt fart på, så en forsvarer nåede tilbage og reddede på målstregen. Senere – da gæsterne havde bragt sig foran – var det Emil Skovbølling, der fik et godt tilbud, men også han manglede skarpheden.

I 2.halvleg blev Munkebos gameplan slået i stykker allerede efter to minutters spil. En Svendborgangriber væltede omkring i feltet. Det var en af de situationer, hvor det var svært at se, om der var kontakt, men kampens dommer var ikke i tvivl og pegede på pletten. Anders Staldgaard udnyttede sikkert den store chance.

Annulleret scoring
2-0 målet gav Svendborg den ro, de havde brug for, og samtidig skulle Munkebo nu satse ekstra meget. Det gav muligheder for omstillinger, og på dem skabte gæsterne chancer. Men Munkebo red stormen af, og bl.a. havde målmand Andreas Brix et par fine redninger.

Munkebo fik reduceret – troede de. Nichlas Christiansen sparkede sikkeet bolden i netmaskerne efter et fornemt angreb, hvor Mads Kjærgaard og Jonas Fabricius leverede oplægget, men scoringen blev annulleret for offside. Det var ikke målscoreren men derimod Jonas Fabricius, der var i offside position, og kendelsen var helt korrekt.

Efterhånden slap kræfterne op for Munkebo. Svendborg blev mere dominerende, uden at de på nogen måde imponerede. Scoringen, der blev det sidste søm i kisten, kom til allersidst, efter at Mads Kjærgaard havde lavet et unødvendigt boldtab i den modsatte ende. Det gav gæsterne mulighed for en omstilling, som gjorde Anders Staldgaard til dobbelt målscorer.

Godkendt indsats
Træner Steen Klingenbjerg havde smil på trods det numerisk klare nederlag.

- Der var helt sikkert fremgang i forhold til de seneste kampe. Vi var meget mere med i denne kampe, end vi har været i lang tid. Spillerne var til stede og viste den rigtige udstråling. Så alt i alt en godkendt indsats, roste træneren.

Søndagens opgør blev afviklet på banen ved Munkebo Skole. Den viste sig som en rigtig god fodboldbane med et lækkert græstæppe. Desværre havde nogle hooligans i aftes gjort, hvad de kunne for at ødelægge banen. Der var tydeligvis blevet kørt bilræs på græsarealet ved Munkebo Skole, og der var tydelige – og meget generende – hjulspor på fodboldbanen.