En teknisk formalitet

Mandag 16. oktober 2017 kl. 09:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

En teknisk formalitet
En teknisk formalitet
Lars Ole Valsøe, byrådskandidat for De Konservative Folkeparti præciserer her at valgforbundet med Venstre og Kertemindelisten er en ren teknisk formalitet.

I fredags blev det offentliggjort, at spidskandidaterne fra Socialdemokratiet og Venstre her i valgkampen, nu tilbyder, at komme ud til folket. Tilsyneladende har man på venstrefløjen besluttet sig for, at samle sig om Socialdemokratiets spidskandidat, som deres bud på en kommende borgmester.

På højrefløjen skal der ikke herske tvivl om, at konservatives borgmesterkandidat er Klavs Norup Lauridsen. Vi ønsker Klavs som borgmester i Kerteminde Kommune fordi han med sit erfarne helhedssyn på bløde værdier, såvel som økonomiske overblik, er den rette mand til at lede kommunen ud i en bedre fremtid.

Derfor vil jeg gerne fastslå, at hvad Venstres spidskandidat end vil fremkomme med på møderne mellem V og S, så dækker det udelukkende Venstre holdninger til såvel den forgangne byrådsperiode som til tiden efter 1/1-2018, når et nyt byråd starter.

At vi er i valgforbund med Kertemindelisten og Venstre, er kun en ren teknisk formalitet, så vi får samlet tiloversblevne stemmer op, og dermed undgår stemmespild.

Lars Ole Valsøe
Byrådsmedlem og
byrådskandidat C


© Copyright 2020 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde Kommunes forbrug af konsulent og advokatbistand i byrådsperioden
- Vælgermøde
- Fup eller fakta om halal i Kerteminde
- Undgå politisk lotto
- Møller atter til debat!
- God kollektiv transport
- Kommunens organisering
- I dag er alle unge talentfulde
- Hvilken lederstil ønsker vi?
- Fokus på borgere med sygdommen demens!
- Lad ikke nogen få krammet på dig
- Bedre indeklima kan gavne både trivsel og økonomi

Kommentarer til artiklen:
Årsagen til at Enhedslisten er gået i teknisk valgforbund med Alternativet, SF og Socialdemokratiet er, at vi på den måde ønsker at trække politikken i en langt mere rød og grøn retning.
Vi har bestemt ikke været enig med SF og Socialdemokratiet i alle ting -fx nyt rådhus og Havneplan - men vi håber på, at vi, med det håndslag vi har givet hinanden, kan enes om en anden politiks retning end den, vi har set de sidste fire år. Det vil vi i alle tilfælde kæmpe hårdt for.

Vi håber selvfølgelig at få glæde af hver eneste Enhedslistestemme, men hvis vi skal give overskydende stemmer væk, foretrækker vi at give dem til et parti til venstre for midten.
Jutta Lundqvist Nielsen, 17-10-2017 22:20:16

Det er således, at i et valgforbund tilfalder de tiloversblevne stemmer, den kandidat inden for valgforbundet, som er tættest på at blive valgt ind, når alle øvrige stemmer er fordelt ud på de nyvalgte kandidater. Herved sikres det at stemmerne bliver i, for vores vedkommende, blå blok. Rød blok har gjort tilsvarende. Der skal godt 600 stemmer til et mandat, og står man uden for et valgforbund, kan et parti risikere at stå med, måske 500 stemmer, som så går til spilde, og dermed medvirke til at borgmesterposten skifter side.
Lars Ole Valsøe, 17-10-2017 10:45:38

Kære Lars Ole Valsøe. Det er muligvis en god idé. Men hvad er jeres aftaler omkring De tiloversblevne stemmer? Er der f. eks. en risiko for, at de kan komme Venstyre tilgode? Steen
Steen Ørsted, 16-10-2017 18:30:58

Det er en meget dårlig ide med valgforbund med Venstre.
Nils Høj, 16-10-2017 09:48:48

Helt så lille "teknisk formalitet" er det nu ikke, at en stemme på én kanditat / ét parti i et valgforbund sagtens kan ende hos et andet parti, som man måske ikke havde tænkt sig at stemme på....
Det bør man som vælger være opmærksom på.
Karsten Holm Jensen, 16-10-2017 09:44:10

 - Toppen af siden
© Copyright 2020 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 16Powered by Kjerteminde Avis :-]