Byrådet siger ja til første led af havneplan

Fredag 13. oktober 2017 kl. 14:54

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Byrådet siger ja til første led af havneplan
Der ryddes op på havnen, der i fremtiden vil huse boliger, bibliotek, turistkontor og meget mere. Foto: Emil Andresen.

Havneudviklingens første etape begynder med udbud af arealer 1. november. Det vedtog byrådet endeligt på torsdagens møde. Vi har simpelthen brug for en visionær by- og havneudvikling, udtaler Hans Luunbjerg.

Nu går startskuddet for by- og havneudviklingen i Kerteminde. De første arealer i den omfattende havneudviklingsplan bliver sat i udbud 1. november. Det blev vedtaget på byrådsmødet torsdag aften.

Kommunen fortæller, at formålet med havneplanen er, “at skabe vækst via udvikling og sørge for, at Kerteminde også i fremtiden danner rammerne om det gode liv – både for borgere og for besøgende.”

Kerteminde Havneplan 2017 blev vedtaget af et flertal i byrådet bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Kertemindelisten og SF tilbage i februar. Det var de samme partier, der med et 18-7-flertal torsdag sagde god for udbuddet af de første grunde. Hans Luunbjerg kalder det nødvendigt for byen.

- For at Kerteminde fortsat skal fremstå som en attraktiv by, som kan tiltrække og fastholde borgere, erhverv, arbejdspladser og turister, har vi simpelthen brug for en visionær by- og havneudvikling, udtaler borgmesteren.

Sammenhæng med kulturarv er vigtig
Socialdemokraternes borgmesterkandidat, Kasper Olesen, er enig og påpeger vigtigheden af at gribe arbejdet ordentligt an.

- Kerteminde by er en af landets ældste købsstæder. Det er derfor et krav fra os, at køber færdigudvikler projektet i dialog med Kerteminde Kommune. Sammenhængen mellem de nye projekter og den rige kulturarv i byen er vigtigt for os. Respekten for det eksisterende
har vi sikret i alle tre udbud, siger han.

Der er tale om tre arealer ved havnen i Kerteminde, som går under navnene Strandkilen Nord, Strandkilen Syd og Ndr. havnekaj. I alt er der tale om over 10.000 m2 på og ved havnen, og man kan læse mere om planerne med arealerne HER.

NTM


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker

Kommentarer til artiklen:
Kære socialdemokrater
I sagde jo nej til en Kulturarvsmasterplan
, der kunne have sikret Kerteminde. I Nyborg har man en Kulturarvsmasterplan, der sikrer en en udvikling af byen med hensyntagen til dens historie. Hvad angår et discountsupermarked bruger i en eufemisme, når I skriver dagligvarebutik. Men det vil da glæde mig, hvis I nu siger nej til et discountsupermarked, men
det fremgår jo ikke klart af det I skriver. Så lad os få en klar melding.
Kim Beck Danielsen, 14-10-2017 17:16:53

Hvad hedder Socialdemokratiet til fornavn? I AL DEN TID denne diskussion har kørt har der aldrig været sået tvivl om, at der skulle være supermarked. Af denne ene grund virker det ikke troværdigt at forsøge at gøre det nu. Forsøg hellere at forklare hvad visionen og visdommen i det handler om, hvis ikke borgmesteren vil. Men hvorfor dog ikke bevare noget, der fungerer perfekt på den perfekte plads - bibliotek og rutebilstation - som forlængst HAR bevist, at det virker, og biblioteket kan udbygges til at blive virkelig godt, hvis der er en vilje til det. Turisbureau på havnen kan lige gå, men sg. ikke bibliotek. Ting, der virkelig fungerer til gavn og glæde, skal man ikke smadre (som nu den vedligeholdende træning på Aktivhuset, salg af ældreboligerne med mere).
Hvorfor er det godt med endnu et supermarked klods op ad dem vi har i forvejen. SÅ FORTÆL OS DET DOG. I stedet for at forklare os visdommen i det får vi bare at vide: Der skal ske det og det og det og det, og så kan vi kigge på nogle af de psykomanipulerende "arkitekttegninger", man bruger nu om stunder over det hele.
Hvorfor synes du, det er godt og ønskeligt med et nyt supermarked et stenkast fra de andre, vi har? (Luunbjerg må også gerne svare, hvis han har lyst). Steen

Steen Ørsted, 14-10-2017 16:52:40

Kære Kim
Hvorfra ved du, der vil komme et discountsupermarked? For det står der ikke noget om i den vedtaget Havneplan, der står, der er mulighed for en dagligvarebutik, for os er der forskel på skal og mulighed. Vi slår os ikke op på historien, men vi har en vision om
“havnen udvikles under hensyntagen til byens historie og fremtid, og til det arbejde, er vi i Byrådet nok ikke de klogeste, derfor ønsker vi der inddrages intressenter og fagfolk, som f.eks. Østfyns museer samt By- og Landskabspanelet” det var hvad vi sagde, da havneplanen var til politisk drøftelse i Byrådet den 23. februar 2017, og det mener vi stadig, hvilket jo også er sket, da både museumsdirektøren for Østfyns museer og en repræsentant for By- og Landskabspanelet kommer til at være med i Bedømmelsesudvalget.
Socialdemokratiet, 14-10-2017 10:00:25

Støb Kerteminde helt ind i Cement, hvor tåbelig kan det blive
Helsinghof, 14-10-2017 08:56:41

I stedet for endnu et supermarked, som der ikke er brug for. Kunne man ikke lave et food court, som der eks. er i København.
Et område hvor byens og oplandets lokale producenter kan have en standplads og sælge lokalt producerede fødevare, blomster, brugsgenstande, krydderier, food trucks etc.
Et torvemarked.

Blot en tanke i stedet for en Lidl eller lign. på byens bedste adresse.
Michael, 14-10-2017 08:48:53

Kan borgmesteren dog ikke forbarme sig over os og forklare , hvorfor det er det er nødvendigt eller bare en fordel for Kertemindes fremtid, at der skal ligge nok et supermarked klods op ad Brugsen og Netto. Hvis behov er det der skal tilgodeses, og hvorfor er det godt? Vi har aldrig fået svar på det, og jeg forventer det heller ikke denne gang. men hvorfor har har byens øverste leder ikke for længst svaret på det spørgsmål. Hvad er den visionen bag????????????? Sten
Steen Ørsted, 14-10-2017 08:01:15

Kære Socialdemokrater og Venstre
I har solgt ud af kulturbærende ejendomme og nu slår I jer op på Kertemindes historie. Kunne I ikke godt forklare, hvad et discountsupermarked på en af byens bedste grunde har med Kertemindes historie at gøre?
Kim Beck Danielsen, 13-10-2017 23:31:51

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 23



Powered by Kjerteminde Avis :-]