FODBOLD - SERIE 1

Langeskov har fundet melodien

Torsdag 12. oktober 2017 kl. 22:12

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Langeskov har fundet melodien
Pirasath Raguleswaran (i midten) fik endelig scoret i åbent spil, da LIF bankede Ringe torsdag aften. (Foto: Steen Sørensen)

FODBOLD - SERIE 1: Langeskov har fundet melodien
Anfører Pelle Hansen, der spillede en stor kamp, tror på LIF som tophold. (Foto: Steen Sørensen)
LIF var længe om at komme i omdrejninger i torsdagens fremrykkede kamp mod Ringe. Men i de sidste 45 minutter var de totalt overlegne og sikrede sig den fjerde sejr på stribe.


Langeskov – Ringe 4-1 (0-0)

Kampfacts: 48.min: 1-0 Casper Mortensen 60.min: 2-0 Anders Rasmussen 62.min: 3-0 Pirasath Raguleswaran 63.min: gult kort Rune Månsson, Ringe 72.min: 4-0 Pirasath Raguleswaran 74.min: 4-1 Poul Eirik Ørum Sørensen
Kampens spiller: Pelle Hansen

Det begynder for alvor at ligne noget i Langeskov IF. Efter en skidt sæsonstart med to nederlag i de to første kampe er skuden langsomt men sikkert blevet vendt. Resultaterne er blevet bedre i takt med, at efteråret har meldt sin ankomst, og inden for den seneste måned har de ”grønne" for alvor fundet melodien. Med fire sejre på stribe er Langeskov kravlet op gennem tabellen, uden at nogen rigtigt har lagt mærke til det.

Torsdag aftens stensikre sejr over Ringe betyder, at holdet – i hvert fald indtil weekendens kampe er overstået – pludselig ligger på en oprykningsplads, og selv om cheftræner Claus Udengaard afviser, at man er oprykningskandidater, så er der meget, der peger i retning af, at LIF kommer til at blande sig i toppen.

Sløv start
Kampforløbet i den fremrykkede kamp viste med al tydelighed, at tingene fungerer for tiden. De første 20 minutter – hvor regn og rusk gjorde det til en tvivlsom fornøjelse at være til fodbold på kunststofbanen – var det som om, hjemmeholdet ikke rigtigt var kommet ud af omklædningsrummet. Ringe sad på det hele og styrede begivenhederne uden for alvor at skabe reelle målchancer.

Men det rystede ikke LIF’erne. Den seneste tids gode resultater forvissede dem om, at det nok skulle komme – og det gjorde det. Da regnen stilnede af, begyndte hjemmeholdet at vise tænder. Det startede med et kommandoraid fra Pirasath Raguleswaran, og Thomas Abildtrup havde to gode scoringsmuligheder i de sidste minutter. Halvlegen sluttede dog målløst, selv om målmand Joakim Thomsen med et drop var tæt på at give gæsterne pauseføringen.

Klasseforskel
De sidste 45 minutter var der ikke mere slinger i valsen. Halvlegen blev nærmest en magtdemonstration af Langeskov, der fuldstændigt kørte Ringe ud af kunstgræsset. Der var lige pludselig klasseforskel og på trods af, at Casper Mortensens tidlige åbningsmål kom efter en tilfældighed, så kom målchancerne som perler på en snor. Indskiftede Jeppe Johansen nåede at misbruge en stor chance, inden midtstopper Anders Rasmussen fordoblede føringen med sit kolde højreben efter en fadæse af Ringes målmand.

Resten af halvlegen var det bare et spørgsmål om sejrens størrelse. Pirasath Raguleswaran gjorde stort set, hvad der passede ham, og selv om han nok overdrev driblingerne, så var han ustoppelig og scorede to gange. Sidste sæsons suveræne topscorer havde inden aftenens kamp kun scoret på straffespark. Nu fik han skudt hul på bylden.

Ringe fik scoret et trøstmål, men det var kun kosmetisk. Pointene var fordelt, og Langeskov havde rigeligt råd til at spare nogle af de spillere, der på grund af småskader – og måske alder? – havde behov for en pause.

God præstation
Der var også tid og plads til, at træner Claus Udengaard kunne læne sig tilbage i havestolen og nyde sit holds præstation. Der var flere ting at glæde sig over. Defensiven fungerede godt og gav ikke Ringe mange muligheder for at komme til fadet. Man lagde igen mærke til René Andersen, der synes at have fundet topformen.

På midtbanen blev der arbejdet stenhårdt. Der var afbud fra en sygemeldt Kasper Kristensen, men de to erfarne herrer, Pelle Hansen og Claus Høyer, styrede løjerne. Især førstnævnte var godt spillende med gode aktioner både defensivt og offensivt.

Helt fremme fik Casper Mortensen for anden gang inden for en uge vist, at han stadig ved, hvor målet står, og selv om Thomas Abildtrup ikke kom på scoringslisten, så gav han mange eksempler på, at Langeskov er et markant bedre hold, når han er spilleklar. Aftenen blev specielt god for Pirasath Raguleswaran. Manden med det store potentiale fik endelig noget ud af anstrengelserne, og fortsætter han formfremgangen, så bliver de ”grønne” virkelige giftige.

Gamle dyder
Midtbanespiller Pelle Hansen havde et godt bud på, hvorfor det er begyndt at køre for LIF.

- Jeg tror, vi er ved at vende tilbage til de dyder, vi havde førhen. Det handler først og fremmest om, at vi står godt bagude og ikke giver chancer væk. Det giver tryghed for hele holdet, og så er vore angribere begyndt at score mål, lød forklaringen.

Anføreren tror på, at Langeskov kan blande sig i toppen af tabellen.

- Selvfølgelig kan vi spille med om oprykningen. Jeg synes, vi er blandt de tre bedste hold i rækken. Problemet er, at vi har nogle udsving. Vi skal være mere stabile, sagde Pelle Hansen efter torsdagssejren.

Mod lysere tider
Det er tvivlsomt, om Langeskov beholder 2.-pladsen, når de øvrige hold har spillet i weekenden, men det er et faktum, at Langeskov har momentum. De har to kampe tilbage i efteråret. Begge mod andre tophold. Vinder de også dem, så er det sandsynligt, at de kan gå på vinterferie som et hold, der skal regnes med, når oprykningen afgøres til foråret.

Under alle omstændigheder går det mod lysere tider. Gudskelov. Lysforholdene netop nu på kunststofbanen i Langeskov er kritisable - ikke mindst hvis der skal tages billeder af, hvad der foregår på banen.

-e.
(eigil53@live.dk)



© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fremgang trods nyt nederlag
- KB magtede ikke opgaven mod FC Broby
- Kollektiv offday
- Gæsterne er tårnhøje favoritter
- Ny målsætning i KB
- God mavefornemmelse i LIF
- Stensikker sejr på kunstgræs
- Målfest i Broby
- Ny ændring af turneringsplanen
- To kombattanter med dramatisk forhistorie
- Langeskov har fundet melodien
- Uændret målsætning trods topplacering
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 513



Powered by Kjerteminde Avis :-]