HÅNDBOLD - 3. DIVISION

Sejrsstimen fortsatte trods kvalificeret modstand

Søndag 8. oktober 2017 kl. 18:04

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Mikkel Schmidt-Nielsen var flyvende i søndagens kamp. Her scorer han et af sine syv mål. (Foto: Steen Sørensen)

HÅNDBOLD - 3. DIVISION: Sejrsstimen fortsatte trods kvalificeret modstand
Claus Baslund skulle have været sparet, men han måtte alligevel træde til. Her jubler han over sin scoring. (Foto: Steen Sørensen)
Kertemindes succesmandskab blev udfordret i søndagens hjemmekamp mod bundholdet Himmelev. I 1. halvleg var KH i alvorlige problemer, men efter pausen blev tingene sat på plads. Stor kamp af Mikkel Schmidt-Nielsen.

Kerteminde HK – HVI Himmelev 25-19 (9-10)

Stillinger undervejs: 4-3, 5-7, 8-9, 11-10, 16-12, 20-17.
Målscorere: Mikkel Schmidt-Nielsen 7, Thomas Bo Danielsen 5 (1), Rasmus Bøye 4 (2), Teis Bro 3, Kristian Nygaard 3, Sebastian Java Andersen 1, Nicklas Bakkely 1, Claus Baslund 1.
Udvisninger: KH 1, Himmelev 0.
Kampens spiller: Mikkel Schmidt-Nielsen

3. division er noget ganske andet end fynsserien. I sidste sæson cruisede Kerteminde Hk gennem Fyns bedste håndboldrække, og i stort set alle kampe kørte de modstanderne baglæns ud af halgulvet. Så let går det ikke i denne sæson.

Forskellen blev tydeligt demonstreret i søndagens kamp mod Himmelev, der kom til Kerteminde som bundhold og uden point. Men sjællænderne viste sig at være et ganske godt håndboldhold, og de var en hård nød at knække. I 1. halvleg var KH i alvorlige problemer, og med 10-9 til gæsterne ved pausen var der bekymrede miner på tilskuerpladserne – og også på udskiftningsbænken hos træner Jens Bøye.

Kerteminde hev sejren hjem i 2. halvleg, men de måtte kæmpe for pointene. Man troede ellers, der var en afgørelse, da KH bragte sig foran 16-12 midt i halvlegen, men Himmelev gav ikke op. De kom tilbage og fik reduceret til 15-16, inden kræfterne slap op, og KH kunne trække fra. Reelt var det i de sidste fem minutter, at sejren kom i hus. Først da var alle i hallen med halspeaker Willy Olsen i spidsen sikre på, at den var hjemme.

Scoringskrise
Problemerne inden pausen handlede primært om, at Kerteminde for en gangs skyld havde scoringskrise. Det blev kun til ni mål de første 30 minutter, og det er der ikke mange, der kan huske, hvornår det sidst er sket. Der var flere grunde til scoringsproblemerne. Først og fremmest stod gæsternes målmand Rasmus Chrisander fremragende. Han var den rolige type, der ventede længe med sine udfald, og det drillede KH’erne. De brændte op imod 10 helt oplagte målchancer.

Dernæst var skarpheden ikke helt på det sædvanlige niveau. Med de småskadede Claus Baslund og Thomas Bo Daneislen på bænken fra starten var feltet af målscorere mindsket markant. Især manglede der rå skudkraft udefra. Teis Bro startede fint, men han fik et mindre skrub efter blot otte minutter, så også han måtte en tur på bænken.

Det var usædvanligt målfattigt i 1. halvleg. Efter et kvarter stod det 5-5, og det var først ved scoringen til 6-7 efter 22 minutter, at KH fik sit første kontramål. Til gengæld scorede Rasmus Bøye så to i træk efter præcise udkast fra Martin Hansen.

Uforståelig udskiftning
Der var flere grunde til, at KH satte tingene på plads efter pausen. Primært spillede de selv bedre. Forsvaret fortsatte det gode spil, og der kom mere flow i angrebsspillet. Claus Baslund måtte på banen, og selv om han kun scorede et enkelt mål, var det en styrkelse. Kontraspillet blev skarpere, blandt andet fordi Martin Hansen kom godt fra start med flere gode redninger. Thomas Bo Danielsen viste klassen i kontrafasen, og Kristian Nygaard gjorde et godt indhop med tre hurtige mål, da kampen skulle afgøres.

Og så kunne Kerteminde sende en venlig tanke til Himmelevs træner. Efter to hurtige KH-scoringer valgte han nemlig at pille målmand Rasmus Chrisander ud. Det var komplet uforståeligt. Han havde været kampens spiller inden sidebyttet, og han var sagesløs ved de to scoringer. Det er naturligvis umuligt – og uinteressant – at gætte på, hvordan det var gået, hvis gæsterne ikke havde byttet målmand, men i hvert fald havde KH betydeligt nemmere ved at score i 2. halvleg.

Endelig gjorde Mikkel Schmidt-Nielsen en afgørende forskel. Han var endnu engang syleskarp på sine raids gennem modstandernes forsvar, og han gik virkelig forrest, da der var allermest brug for det. Det skal nævnes, at Himmelev også fik vist, at de kunne spille flot håndbold. Deres scoring til 14-16 sat ind af Emil Svoldgaard var en håndboldlækkerbisken, som også kerteminderne måtte klappe ad.

Federe kampe
Mikkel-Schmidt Nielsen glædede sig over de to point, men han glædede sig også over, at det i denne sæson er blevet sjovere at spille håndbold.

- Der er stor forskel i forhold til fynsserien. I denne sæson er der flere spillere på holdene, der kan spille håndbold, og vi bliver mere presset. Men det må vi vænne os til. Sådan er det bare, og det betyder, at det er nogle fede kampe, og de er helt sikkert sjovere at være med i, forklarede kampens spiller.

KH’s topscorer var ikke helt tilfreds med angrebsspillet i 1. halvleg, og han var også imponeret af gæsternes målmand.

- Vi spillede os frem til helt oplagte chancer, men han (Rasmus Chrisander, red.) tog det hele. Så tak til deres træner for ”genistregen” med at skifte målmanden ud i 2. halvleg, filosoferede Mikkel Schmidt-Nielsen.

Selv om det var mere spændende end forventet, så må det bestemt også have været sjovere at være tilskuer til dagens kamp end til de overlegne magtdemonstrationer i sidste sæson. Og en sejr bliver ikke dårligere af, at man har skullet fighte for sagen. Det var den 23. turneringsejr i træk, og det skal blive spændende at se, hvor længe eventyret kan fortsætte. Næste kapitel skrives først om 14 dage, hvor det gælder HØJ på udebane. Umiddelbart den hidtil største udfordring for ”Bøyes bande”.