Søndag 1. oktober 2017 kl. 18:45

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Thomas Bertelsen (th) og BR 66 kom flot fra start i søndagens premierekamp mod Nyborg. (Foto: Eigil Rasmussen)

HÅNDBOLD - SERIE 1: Storsejr i håndboldpremiere
Nikolaj Thomsen fejrede sit sats på håndbolden med en fremragende indsats og 11 mål. (Foto: Eigil Rasmussen)
Søndagens kamp mod Nyborg var lidt af en walkover for BR 66. Afgørelsen faldt allerede i 1. halvleg, og efter pausen havde hjemmeholdet problemer med at holde koncentrationen. Nikolaj Thomsen flyvende fra start.

BR 66 Langeskov – Nyborg 32-19 (19-11)

Stillinger undervejs: 1-2, 8-5, 15-8, 22-14, 24-17, 30-17.
Målscorere BR 66: Nikolaj Thomsen 11, Mads Volder 6, Mads Bøgelund 5, Lasse Schmidt 5 (1), Thomas Bertelsen 3, Patrick Nielsen 2.
Udvisninger: BR 66 2, Nyborg 1
Kampens spiller: Nikolaj Thomsen

BR 66’s spillende træner Thomas Bertelsen havde inden sæsonpremieren i serie 1udtrykt usikkerhed om holdenes niveau – både hans eget og modstanderne. Skal man vurdere ud fra søndagens premierekamp, så var der ingen klare svar. Med hensyn til BR 66 så antydede premierekampen, at der er kvaliteter i holdet, men om det er nok til at spille med om oprykning – som er det erklærede mål – er nok for tidligt at sige.

Det blev til en storsejr på 13 mål over Nyborg, men det vil være fornuftigt at tage premiereresultatet med et gran salt. Nyborg er næppe et hold, der kommer til at befinde sig i den bedste halvdel, og det var bestemt ikke en modstander, som BR 66 skal måle sig med.

Tidlig afgørelse
Der var ikke på noget tidspunkt tvivl om, hvor de to point ville ende. Gæsterne var foran en enkelt gang – 2-1 – men der gik ikke længe, før man anede, hvordan det ville gå. Hjemmeholdet bragte sig hurtigt komfortabelt foran, og da Mads Volder med et kanonskud bragede bolden i nettet til 16-8 efter 20 minutter, forsvandt den sidste rest af spænding.

Det var en godkendt 1. halvleg for hjemmeholdet. Det startede med skydetelt i begge ender. To skydeglade angreb mod to svage forsvar satte gang i måltavlen. Efter 12 minutter valgte begge mandskaber at skifte målmænd. Det hjalp – i begge ender. Hos BR 66 kom Mike Hansen ind, og han leverede de redninger, der skulle til.

Offensive kvaliteter
Offensivt var der flere ting at glæde sig over. Specielt Nikolaj Thomsen fejrede, at han i denne sæson har kvittet fodbolden og satset på håndbold. Det var tydeligt, at venstrehåndsspilleren befandt sig bedst som back. Han lagde forrygende ud med tre flotte mål og virkede skarp og veltrimmet.

Der var comeback til Patrick Nielsen, der er vendt hjem efter et kort og skuffende ophold i Team Vestfyn. Han forlod BR 66 for næsten et år siden som den absolutte styrmand. I dagens premiere startede han på venstre fløj. Patrick Nielsen spillede i perioder sin vante plads som playmaker, men det var som om, der manglede noget dynamik. Han scorede kun to mål, og hans timing i sammenspillet var ikke helt skarp.

2. halvleg blev et langt stykke hen ad vejen noget roderi. BR 66 var overlegne på alle parametre, og da kampen var afgjort – og de slet ikke blev presset – gik gassen af ballonen. Sløsede afleveringer og svage afslutninger – blandt andet to brændte straffekast – gjorde, at Nyborg undgik den store ydmygelse. De fik reduceret til 17-24, inden hjemmeholdet igen vågnede op. De blev vækket af Nikolaj Thomsen, der efter et ophold på bænken kom tilbage med nyt fokus og masser af speed. De grønblusede vandt de næste fem minutter med 6-0, og Nikolaj Thomsen var med i det hele. Han sluttede på i alt 11 mål, og så tillod han sig endda at brændte et par helt oplagte chancer.

Håndboldsatsning
Dagens topscorer – der spiller med nummer 89 på ryggen – forklarede, hvorfor han har valgt håndbolden som den eneste sportsgren i efteråret.

- Det skyldes flere ting. Jeg er startet som træner for U14 pigerne, og desuden syntes jeg, at jeg havde forsømt håndbolden nogle år, så derfor besluttede jeg at koncentrere mig om én ting.

Træner Thomas Bertelsen meldte i denne uge ud til Kjerteminde Avis, at oprykning til fynsserien er målsætningen i BR 66. Den målsætning er Nikolaj Thomsen kun delvis enig i.

- Umiddelbart synes jeg måske ikke, vi skal rykke op nu. Der er for mange spillere, der ikke træner nok, og skal vi rykke op, så kræver det i hvert fald, at der bliver lavet om på det, fastslog kampens spiller.

Den manglede træningsiver kunne måske være en forklaring på, at man ikke kunne holde dampen oppe i 2. halvleg. I hvert fald skal BR 66 kunne holde niveauet i to halvlege, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at vende tilbage til fynsserien. I næste weekend får man sandsynligvis et bedre indtryk af mulighederne, når modstanderen er naboerne fra Kølstrup-Rynkeby.