HÅNDBOLPREMIERE - KH

Divisionshåndbolden tilbage i Kerteminde

Fredag 22. september 2017 kl. 15:26

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Divisionshåndbolden tilbage i Kerteminde
Målmand Martin Hansen er en af fem KH'ere med divisionserfaring. Hans indsats i premieren kan blive afgørende. (Foto: Steen Sørensen)

HÅNDBOLPREMIERE - KH: Divisionshåndbolden tilbage i Kerteminde
Rutinerede Teis Bro skal bære anførerbindet, når KH gør comeback i 3. division. (Foto: Steen Sørensen)
Efter en suveræn jubelsæson i fynsserien skal KH’s håndboldherrer forsøge at overleve i 3. division. Premieren er en hjemmekamp mod Rødby, og den kan give et præcist fingerpeg om, hvor oprykkerne står.

3. division: Kerteminde HK – Rødby (søndag kl. 15.00)

Kerteminde: Martin Hansen, Nicolai Nordholm, Rasmus Bøye, Claus Baslund, Mikkel Schmidt-Nielsen, Kristian Nygaard, Sebastian Java Andersen, Thomas Bo Danielsen, Teis Bro, Nicklas Bakkely, Jens Møller, Stefan Egehøj (debutant).

Kommentarer: Det er 4½ år siden, der sidst blev spillet divisionshåndbold i Kerteminde Hallen. Det var helt præcist søndag den 24. marts 2013, hvor man rundede sæsonen af med en kamp mod Otterup. Den endte 32-32 efter en udligning af KH’s Nikolaj Jacobsen i de allersidste sekunder. Fem spillere fra det nuværende hold var med i afskedskampen: Martin Hansen, Teis Bro, Mikkel Schmidt-Nielsen, Thomas Bo Danielsen og Nicklas Bakkely. Det var samtidig dagen, hvor man sagde farvel til daværende træner Jan Larsen og KH-legenden Peter Due.

Da der blev fløjtet af for kampen mod Otterup, vidste man ikke, at det skulle blive den foreløbigt sidste divisionskamp for Kerteminde. Holdet sluttede på en ganske fin 7.-plads og var dermed kvalificeret til endnu en sæson i 3. division. Men henover vinterpausen vurderede klubbens ledelse, at der ikke var basis for at fortsætte som divisionsklub, så man valgte frivilligt at lade sig tvangsnedrykke til serie 1. En kontroversiel beslutning, som der siden har været delte meninger om.

Nu er Kerteminde Håndboldklub imidlertid tilbage i det fine selskab. Med den nye trænerduo, Jens og Rasmus Bøye, på kommandobroen nedlagde KH alle modstandere i fynsserien i sidste sæson. De fleste hold blev både spillet og blæst ud af banen, og det endte som bekendt med en suveræn oprykning til 3. division. Gensynet er hjerteligt og glædeligt. Både trænere, spillere og de mange trofaste fans glæder sig til, at der igen er divisionshåndbold på plakaten i Kerteminde.

Det bliver imidlertid en stor udfordring. Træner Jens Bøye slog i denne uge fast over for Kjerteminde Avis, at der bliver tale om en regulær overlevelseskamp. Målsætning er naturligvis at undgå nedrykning, men det bliver en særdeles vanskelig opgave.

Det er specielt fysisk, at KH’erne skal steppe op, hvis de skal overleve i 3. division, og trænerduoen er spændt på, om den intense styrketræning i løbet af sommeren har givet bonus. Hjemmeholdet stiller i stærkeste opstilling. Det er de velkendte navne, der er på holdkortet samt en enkelt debutant. Det er venstrehåndsspilleren Stefan Egehøj, der er kommet til fra Stjernen.

Der er mange stærke hold i Region Øst pulje 5, men netop premieremodstanderen er et af de hold, som Kerteminde skal måle sig med. Jens Bøye forventer en lige kamp, hvor returløb og målmandspræstationer kan blive afgørende. Og så kommer det mentale også til at spille en vigtig rolle. KH’erne skal være tændte – men ikke overtændte.

-e.
(eigil53@live.dk)© Copyright 2019 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- BR 66 viste klassen mod klassemodstander
- Så gik den ikke længere!
- Bundniveauet skal hæves
- Lakmustest i Ølstykke
- Systemskifte blev afgørende i lokalopgør
- Sejrsstimen fortsatte trods kvalificeret modstand
- Favoritter på hjemmebane
- Lokalbrag i Nymarkshallen
- Arbejdssejr i uskøn kamp
- Storsejr i håndboldpremiere
- Fynsk lokalopgør i Paarup-Hallerne
- BR 66 vil tilbage i fynsserien
 - Toppen af siden
© Copyright 2019 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 12Powered by Kjerteminde Avis :-]