HÅNDBOLDOPTAKT

KH glæder sig til 3. division

Onsdag 20. september 2017 kl. 15:02

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

KH glæder sig til 3. division
Sådan sluttede sidste sæson for Kerteminde HK. Der var både konfetti og champagnebrus. (Foto: Steen Sørensen)

HÅNDBOLDOPTAKT: KH glæder sig til 3. division
Træner Jens Bøye slår fast, at den kommende sæson bliver en regulær overlevelseskamp for KH. (Foto: Steen Sørensen)
Sidste sæson i fynsserien var et triumftog for Kertemindes håndboldherrer. Den kommende sæson i 3. division bliver en overlevelseskamp. Det er først og fremmest fysikken, der skal forbedres, hvis det skal lykkes at undgå nedrykning.

Kerteminde HK

Trænere: Jens Bøye (2. sæson) og Rasmus Bøye (2. sæson).
Tilgang: Stefan Egehøj (Stjernen).
Afgang: Ingen.
Efterårsprofiler: Rasmus Bøye, Mikkel Schmidt-Nielsen, Martin Hansen, Teis Bro.
Placering sidste sæson: Nr. 1 og oprykning fra fynsserien.
Målsætning: 8.-plads.

Det er svært at finde superlativer nok, når man skal beskrive sidste sæson for Kertemindes håndboldherrer. Det var en jubelsæson med næsten uvirkelige resultater. I mange kampe var der tale om ren magtdemonstration, hvor modstanderne blev skilt ad og spillet baglæns ud af hallen. Succesen kom i hus med charmerende og publikumsvenlig håndbold, der fik de lokale håndboldfans op af sofaen og ud i håndboldhallen.

De tørre facts om sæsonen 2016/17 er, at Kerteminde blev en suveræn nummer 1 i fynsserien og sikrede sig en stensikker oprykning til 3.division. De spillede 22 kampe og vandt de 21. 20 af dem i træk. I 2. turneringshalvdel – der var et oprykningsspil – gjorde KH rent bord og vandt samtlige 11 kampe. Desuden var der pokalsucces. KH var det eneste seriehold blandt de sidste 16 hold i Santander Cup.

Ny og anderledes opgave
Det var den nyansatte trænerduo, der var mændene bag succesen. Jens og Rasmus Bøye – far og søn – kom, så og sejrede i Kerteminde Håndboldklub. De ændrede kulturen i klubben og skabte et vinderhold.

Nu er opgaven imidlertid en ganske anden. Jens Bøye slå fast, at det bliver en ren overlevelseskamp, hvor det drejer sig om at undgå at blive rodet ind i nedrykningsspillet.

- Der er kæmpe forskel på fynsserien og 3. division. Målet er at få 16-18 point. Det skulle være nok til den 8.-plads, som betyder, at vi ikke kan rykke ned, lyder det fra den erfarne træner.

Fysik, fysik og fysik
Sidste sæson løb KH sine modstandere over ende på alle parametre. I den kommende sæson er det andre kvaliteter, der skal i brug. Først og fremmest skal spillerne være fysisk stærkere. Derfor er der blevet trænet stort set hele sommeren.

- Vi har kun haft tre ugers pause og har styrketrænet helt vildt. Der skal simpelt hen nogle kilo på kroppen. Det er tvingende nødvendigt, hvis vi skal overleve i 3. division, hvor der er mange hold, der er fysisk stærke og vant til at træne sammen med 1. divisionsspillere, fortæller Jens Bøye og tilføjer, at enkelte KH’ere har taget otte kilo på i forberedelsesfasen.

Stærk pulje
KH er efter eget ønske kommet i Region Øst og er havnet i pulje 5. Med enkelte undtagelser er puljens hold ikke lige nogle, der får håndboldklokkerne til at ringe. Men det er en stærk pulje, som måske endda er stærkere end de puljer i de jysk-fynske region, som man valgte fra. Ud over KH er der kun TPI fra Fyn. Favoritterne ser ud til at være Ajax, BK Ydun, Rødovre og Jernløse. De fire sidstnævnte er hold, dom KH næppe skal forvente at kunne matche – men premieremodstanderen Rødby er et mandskab, som man skal måle sig med.

Succesmandskabet fra sidste sæson er intakt, og der er tilgang af en enkelt spiller. Det er Stefan Egehøj, som er kommet til fra Stjernen. KH har fået ny anfører. Teis Bro, som er en af truppens mest erfarne spillere – og som har divisionskampe på cv’et – skal bære anførerbindet i 3. division.

På tros af, at der venter en barsk overlevelseskamp, så er humøret højt i KH. Spændingen og forventningen er en stor motivation.

- Vi glæder os helt vildt, siger træner Jens Bøye.

-e.
(eigil53@live.dk)© Copyright 2019 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- BR 66 viste klassen mod klassemodstander
- Så gik den ikke længere!
- Bundniveauet skal hæves
- Lakmustest i Ølstykke
- Systemskifte blev afgørende i lokalopgør
- Sejrsstimen fortsatte trods kvalificeret modstand
- Favoritter på hjemmebane
- Lokalbrag i Nymarkshallen
- Arbejdssejr i uskøn kamp
- Storsejr i håndboldpremiere
- Fynsk lokalopgør i Paarup-Hallerne
- BR 66 vil tilbage i fynsserien
 - Toppen af siden
© Copyright 2019 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 14Powered by Kjerteminde Avis :-]