Steen Ørsted tabte sit væddemål

Fredag 28. juli 2017 kl. 15:26

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Steen Ørsted tabte sit væddemål
Steen Ørsted afleverede 500 kr til borgmster Hans Luunbjerg, der giver pengene videre til Kerteminde Boldklub. Foto: Kj

I flere indlæg her i avisen har forskellige læsere rejst kritik af, at borgmester Hans Luunbjerg øjensynlig underskrev forliget med SuperBrugsen om en ny lejeaftale uden at tage forbehold for byrådets godkendelse. Steen Ørsted var så sikker i sin sag, at han satte 500 kr på højkant på, at der ikke var et sådant forbehold.

På et pressemøde fredag den 28. juli overrakte Steen Ørsted en 500 kr. seddel til borgmester Hans Luunbjerg i erkendelse af, at han havde tabt sit væddemål, om at forliget med SuperBrugsen ikke indeholdt et forbehold for byrådets godkendelse.

Forbeholdet fremgår af en udskrift fra retsbogen som retten i Odense udfærdigede i forbindelse med forhandlingerne, der foregik ved retten i Odense.

Retsbogen formulerer det således: ”Parterne udfærdigede et udkast til en aftale/retsforlig med henblik på forelæggelse af denne og godkendelse af henholdsvis bestyrelsen i Kerteminde Brugsforening og byrådet i Kerteminde Kommune.”

Byrådet sagde ja til lejeaftalen på et møde den 22. juni og borgmester Hans Luunbjerg forklarer, at han først skrev under om morgenen den 23. juni.
Dette kan han imidlertid ikke dokumentere, da underskriften ikke er dateret.

Steen Ørsted bed mærke i en udtalelse af Luunbjerg til Fyens Stiftstidende, hvor han bruget formuleringen, at man normalt ville tage et sådant forbehold.

– Det er politikersprog, hvor man udtaler sig om en sag og omhyggeligt undgår at sige noget, der er forkert, og alligevel formulerer sig uklart, mener Steen Ørsted.

– På den baggrund antog jeg, at der var sandsynlighed for, at der ikke var taget forbehold, og jeg satte 500 kroner ind på et væddemål, om at det var tilfældet. Det er jo ikke sådan, at jeg påstår, at politikere generelt lyver. Det gør de som regel ikke, men jeg sagde de bare, at det var sandsynligt, at der ikke var taget forbehold.

Hans Luunbjerg sagde ja tak til væddemålet og inviterede Steen Ørsted til kaffe på rådhuset for at vise ham udskriften fra retsbogen.

Her accepterede Steen sit nederlag og overrakte de 500 kroner til borgmesteren. Steen mente selv, at pengene måske ville lune lidt i kommunekassen.

Luunbjerg har imidlertid valgt at give pengene videre til Kerteminde Boldklub, som et plaster på såret efter nogle uheldige oplevelser for de bolddrenge, der under Kirsebærfestivalen forsøgte at opkræve 20 kr. i parkeringsafgift fra de gæster der parkerede ved havnen.

– En del kørte bare forbi eller uden om drengene, og gjorde i det hele taget meget for ikke at betale 20 kr. - Det synes jeg er helt urimeligt og derfor giver jeg de 500 kroner til boldklubben, siger Hans Luunbjerg.


Kim Jørstad


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Dødsfald
- Guldbryllup
- Kerteminde-person ny formand for Nyborg Voldspil
- Farvel til Mr. Kjerteminde Avis
- Den fødte optimist fylder 95 år
- Fødselsdag: 90 år
- Set gennem glasset: Frank Sander fylder 70
- Hyldest-dag for veteraner kom til Kerteminde
- Ny serie: Hvad skal fremtiden mon bringe?
- Vi løber for Gitte
- Anni Stilling fylder 70 år den 12. august 2017
- En mand, der sætter sig store mål
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 387



Powered by Kjerteminde Avis :-]