Landsbypuljen sørger for fornyelse

Onsdag 19. juli 2017 kl. 13:34

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst


Rundt omkring i de små hyggelige landsbyer i Kerteminde Kommune gør man godt brug af Landsbypuljen til at forny og gøre landsbyerne endnu hyggeligere.

Kølstrup har det og, Viby har det og, Rynkeby har det, og vi kunne blive ved. Landsbyerne gør, siden puljen på 150.000 kr. blev oprettet af Kerteminde Kommunes Erhverv og Vækstudvalg, godt brug af den til at forny sig. Der indkøbes bænke, flagalléer, bålhytter og bytelte med de tilskud der opnås ved at søge Landsbypuljen, der støtter lokalråd og sogneforeningers position i landsbyerne med henblik på at igangsætte nye lokalforankrede initiativer, som kan være med til at understøtte landsbypolitikkens vision om ”levende landsbyer”.

Der kan fra puljen søges om tilskud eller underskudsdækning til lokale fællesskabsfremmende initiativer og begivenheder som kan være med til at skabe opmærksomhed på den pågældende landsby, og være med til at markedsføre fællesskaberne i landsbyen og sætte fokus på ”Den levende landsby”.

Puljen administreres af Landsbyrådet, der er en sammenslutning af medlemmer fra de lokale foreninger og råd. I det hele taget er landsbyerne i Kerteminde Kommune kommet godt på banen gennem de seneste år med nye initiativer. Fx Hindsholmudvalgets idékonkurrence, der i juni måned mundede ud i valget af tre nye initiativer som man fremover vil arbejde på at få sat i søen, herunder et erhvervsudviklingsforum, vandrestier og en cykelsti mellem Martofte og Fyns Hoved.

Du kan læse mere om hvordan man søger Landsbypuljen på Landsbyrådets hjemmeside HER

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Landsbypuljen sørger for fornyelse
- Bliv Førstehjælper
- Vellykket borgermøde på Materialgaarden
- Hvad kan udvikle Hindsholm
- 1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
- Teletaxaen er landsbyernes livsnerve
- Hindsholm får sin egen avis
- Landsbyer står stærkere, når de står sammen
- Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
- Opstart af hjertestarterforening - hjerteløbergrupper
- Stor interesse for hjertestartermøder
- Landsbyråd efterlyser akuthjælpere
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 583



Powered by Kjerteminde Avis :-]