Verdens bedste Mikkel kommer til Kerteminde

Tirsdag 20. juni 2017 kl. 10:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens bedste Mikkel kommer til Kerteminde
Mikkel Hansen i aktion i en tidligere håndboldcamp. På mandag er han i Kerteminde. (Foto: Ulrik Jantzen)

På mandag er der MH24-håndboldcamp i Kerteminde. MH24 er en forening stiftet af Mikkel Hansen mod mobning og for udvikling og trivsel blandt børn og unge. Budskabet til deltagerne er, at en bedre kammerat også er en bedre håndboldspiller.

- Der er faldet en appelsin ned i turbanen på Kerteminde Håndboldklub.

Sådan beskriver KH’s formand Joan Wehner den håndboldbegivenhed, der finder sted på mandag i Kerteminde Hallen. Mikkel Hansen har startet foreningen MH24 – Foreningen Mikkel mod mobning – som arrangerer håndboldcamps i Danmark for håndboldglade børn i alderen 12 – 16 år, og i næste uge foregår det altså i Kerteminde. Der er kun to camps denne sommer, og man skal søge MH24 om at blive værtsby, så i KH er naturligvis ret tilfredse med, at man slap gennem nåleøjet.

- Vi er både stolte og beærede over, at vi blev valgt, indrømmer KH’s formand

De rigtige værdier
På campen er der naturligvis håndboldtræning – men det største fokus er på holdånd og godt kammeratskab. Formålet med foreningen MH24 er ”at modarbejde mobning og øge trygheden og tolerancen blandt børn og unge i sportslige, kulturelle og sociale fællesskaber”.

- Alle de værdier passer perfekt til Kerteminde HK. Derfor sagde vi naturligvis øjeblikkeligt ja, da vi fik muligheden for, at Kerteminde kunne lægge hal til Mikkel Hansens camp, siger Joan Wehner.

KH’ere i aktion
Når der er MH24 camp, er det ikke ”kun” Mikkel Hansen, der er træneren. Som regel er der landsholdskolleger med som assistenter. Ofte er klubkammeraten fra PSG Henrik Mølgaard med. Men der kommer også KH’ere på banen mandag eftermiddag.

- Det er jo ikke vores camp. Vi lægger bare hjemmebane til, men vi er så heldige, at der et nogle Kertemindespillere, som MH24 har udvalgt som deltagere. De bliver så en slags ambassadører for projektet i KH i næste sæson, fortæller KH’s formand.

Der deltager i alt 75 børn og unge i håndboldcampen. De kommer fra klubber fra hele Danmark, og der er faktisk en enkelt med fra Sverige.

Kammeratskab
Projektet MH24 indgår i et samarbejde med Mary Fonden, som kronprinsesse Mary står for. De to projekter har en fælles mission om at gøre noget for at undgå mobning. Mikkel Hansen er bevidst om, at han er et forbillede for masser af børn og unge. Hans budskab er, at en bedre kammerat også er en bedre håndboldspiller. Men håndboldstjernen erkender på MH24’s hjemmeside, at sådan har han ikke altid tænkt. Han kommer fra en familie med en ekstrem vindermentalitet. Det gjaldt om at vinde – uanset om man spillede brætspil eller løb til bageren.

- Det kan være svært at acceptere, at andre ikke er lige så seriøse. Men man må lære, at vi ikke allesammen har de samme ambitioner, og at man også kan vinde ved at være en god kammerat, forklarer håndboldstjernen i et videoklip på hjemmesiden.

På hjemmesiden kan man også høre, hvad tidligere deltagere har fået ud at være med på MH24’s håndboldcamps. De fortæller, at det naturligvis er fedt at lære smarte skudvarianter og nye tricks, men en 12-årig dreng udtrykker præcist projektets ånd, når han siger, at ”det er ekstra sjovt at spille sammen med én, man godt ka’ li’”.

Verdens bedste
Mikkel Hansen har siden 2012 spillet i den franske klub PSG. Han startede karrieren i barndomsklubben Helsingør, men i 2007 blev han danmarksmester med fynske GOG.

Landsholdsdebuten kom som 20-årig i 2007, og siden har hædersbevisninger og titler drysset ned over den sympatiske sportsmand. Han er både europamester og OL-vinder og to gange – 2011 og 2015 – kåret til verdens bedste håndboldspiller.

Alle er velkomne til at overvære håndboldcampen, men det understreges, at man skal forholde sig roligt på tilskuerpladserne. Lige præcist på mandag arrangerer Kerteminde HK selv håndboldskole for omkring 50 børn, og mon ikke mange af dem har lyst til at smutte ind i hallen og se ”verdens bedste Mikkel”. Det kunne godt tænkes, der var et eller andet, man kunne lære.

-e.
(eigil53@live.dk)© Copyright 2019 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- BR 66 viste klassen mod klassemodstander
- Så gik den ikke længere!
- Bundniveauet skal hæves
- Lakmustest i Ølstykke
- Systemskifte blev afgørende i lokalopgør
- Sejrsstimen fortsatte trods kvalificeret modstand
- Favoritter på hjemmebane
- Lokalbrag i Nymarkshallen
- Arbejdssejr i uskøn kamp
- Storsejr i håndboldpremiere
- Fynsk lokalopgør i Paarup-Hallerne
- BR 66 vil tilbage i fynsserien
 - Toppen af siden
© Copyright 2019 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 22Powered by Kjerteminde Avis :-]