Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen

Mandag 12. juni 2017 kl. 15:30

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Efter længere tids kritik er Kerteminde Kommune gået i gang med at genoprette det glacis eller stendige, der tidligere beskyttede brinken i havnen mod, at vandet i havneløbet skulle undergrave betondækket.
Men den kendteste kritiker, Hans Petersen, er langt fra tilfreds med løsningen.



Ingeniør Peter Bundgaard fra Teknik og Anlæg i Kerteminde Kommune bekræfter, at kommunen er gået i gang med garantiarbejder i Renæssancehavnen. Garantien på arbejderne fra Renæssancehavnen udløber næste år i 2018.

Det sker efter lang tids kritik, der især har været rejst af Hans Petersen.

Problemet var, at opførelsen af Renæssancehavnen betød, at det tidligere stenglacis blev ødelagt.

Kritikken virkede
Derfor er man nu gået i gang med at skrue brædderne af for at komme ind og lægge en dug klar til et nyt, beskyttende stenlag under trinene. Peter Bundgaard lægger ikke skjul på, at kritikken har haft sin virkning:

- Forhåbentlig kan dette gøre Hans Petersen og alle andre tilfredse og forhindre, at vandet slider på brinken, siger Peter Bundgaard..

Ikke tilfreds
Hans Petersens reaktion var meget kontant:
- Det er jeg slet ikke tilfreds med, siger Hans Petersen, der tog fat på sagen, efter at ejeren af Dosseringen 6 havde konstateret lugtgener som følge af rådnende tang, efter at glacis’et var blevet fjernet.

- Det er langt fra godt nok, siger den ildsjæl, der ellers af andre krediteres for, at skaderne nu forsøges genoprettet.

- Vi ved fra alle byggereferater, at man gang på gang pointerede, at projektet med Renæssancehavnen ikke måtte berøre glacis’et. Og alligevel valgte entreprenøren at bore stolper igennem, hvilket glacis’et ikke kunne tåle.

På trods af alle byggereferater
- Rambøll modtog mange penge for at overvåge hele projektet, og det har de ikke gjort i forhold til, at alle byggereferater netop pointerede, at ændringer skulle godkendes af bygherren.

- Jeg mener, at Kerteminde Kommune nu skal kræve, at det gamle glacis skal retableres

Hans Petersen understreger, at han ikke selv er ekspert på feltet, selv om han nu har brugt mange timer på at sætte sig ind i det. Han følte sig forpligtet til at gå i gang, da beboeren i Dosseringen 6 døde.

Lige nu leder Hans Petersen efter en kapacitet, der kan gå projektet efter i sømmene igen, for det er vanskeligt som menigmand at vide, hvad der foregår nu.

Hvorfor kun det halve?
Og Hans Petersen er stærkt utilfreds med genopretningen, som den ser ud:

- Hvorfor tager de kun halvdelen af området, spørger han og henviser til, at der i 1955 blev etableret en spunsvæg ved den nye Langebro. Ifølge Hans Petersen lyder svaret fra kommunen, at væggen ikke fejler noget.

- Jeg er stærkt utilfreds med, at den løsning, de nu arbejder med, måske kun holder i 15 år, for området er udsat for et vandpres af den anden verden.

Og kort fortalt er Hans Petersen stort set lige så utilfreds, som han var, inden “genopretningen” gik i gang:

- Det er noget sjask. Der er ingen lidenskab, ingen kamp!

Anbefalet af uvildige ingeniører
Ingeniør fra Teknik og Anlæg Lars Bertelsen fastslår, at kommunen nu er ved at etablere en reparation, der har samme funktion som det gamle glacis. Også han fastslår, at det sker på baggrund af kritik fra Hans Petersen.

- Nu er vi ved at være fremme, hvor vi kan retablere i henhold til garantien, siger Lars Bertelsen, der godt er klar over, at det ikke er det samme, som det gamle glacis.

- Vi lægger en kraftig fiberdug med ballaststen ovenpå, og det skulle beskytte mod nedbrydning. Vi kan ikke give garantier i antal år, men der er tale om en gængs løsning, der skulle holde i lige så mange år som træanlægget, vurderer Lars Bertelsen.

Står der det?
Der står i byggereferaterne, at man ikke må røre glacis’et, siger Hans Bertelsen?

- Står der det? Jamen, nu er det jo sket, og så må man se på, hvordan vi så løser det nu, siger Lars Bertelsen. Vi har spurgt nogen, som ikke er part i sagen, og det her var den løsning, de anbefaler. (Rådgivende ingeniører M.S. Rosbæk fra Svendborg, red.)

Hvorfor retablerer man ikke selve glacis’et - det var jo en konstruktion, som skulle kunne holde i flere hundrede år?

- Nu er den jo væk. Skal man til at retablere hele den gamle konstruktion, vil det kræve, at man fjerner hele broanlægget igen, mener Lars Bertelsen

Hans Petersen kritiserer, at det kun er halvdelen af området, man forsøger at beskytte med denne løsning. Hvad sker der med spunsvæggen?


- Den er god nok. På den vestlige del er der en spunsvæg, som vi har inspiceret fra havsiden. Den er forseglet med cementlaget, vurderer Lars Bertelsen.




© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 641



Powered by Kjerteminde Avis :-]