Toppen af folkemusikken besøger Dalby Kirke

Onsdag 31. maj 2017 kl. 09:46

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Harald Haugaard & Helene Blum er nogle af landets mest travle musikere med 500 koncerter de seneste seks år, hvoraf de fleste har været i udlandet. Dalby Kirke har været så usandsynligt heldige at få en koncert på benene med de to verdensstjerner, to af Danmarks bedste indenfor folkemusikken.

Gennem de seneste 15 år har Harald Haugaard etableret sig selv som en af Danmarks fineste violinister. I sit virtuose spil forener han det legende lette med det halsbrækkende udfordrende i en karakteristisk dyb og melankolsk tone. Hans kompositioner er originale og i sit samlede kunstneriske udtryk trækker han bestandigt på dybe rødder i den rige danske musiktradition, som han behandler innovativt og vedkommende som ingen anden. Det ansete amerikanske musikmagasin Sing Out beskriver hans spil således: “Haugaard is the master of sublime moments”.

Helene Blum har bjergtaget mange tilhørere over hele verden med sin klare stemme og rene inderlige udtryk. Hendes kunstneriske ståsted er både det nyskabende og det rodfæstede. Som sanger tager hun udgangspunkt i århundrede gamle sange, som hun genopfinder i nutidige fortolkninger og blander elegant med nye sange, ofte hendes egne. Hun er dybt forankret i det danske musikalske modersmål, men er samtidig ikke bange for at udfordre det. Det britiske dagblad The Telegraph anmeldte hendes seneste album “Men med åbne øjne” med fire ud af fem stjerner og ordene: “The album is an unexpected treat”.

Torsdag aften den 1. juni kl. 19.30 ledsages de to af Christoffer Møller på klaver.

Kom og oplev en stjerne koncert i Dalby kirke.
Fri entré


© Copyright 2020 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Toppen af folkemusikken besøger Dalby Kirke
- På tur med Poul Larsen
- Tur med de lokale i Dalby
- Firmaer dystede på fodboldbanen
- Festdag i Dalby Kirke
- Dalby – en forstad til Odense og Kerteminde
 - Toppen af siden
© Copyright 2020 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 8Powered by Kjerteminde Avis :-]