Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?

Tirsdag 16. maj 2017 kl. 09:43

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
Alle interesserede inviteres til møde torsdag den 18. maj.

Region Syddanmark har netop besluttet at involvere sig i at udbrede muligheden for at oprette hjertestarterforeninger rundt omkring i hele regionen. En model, som er inspireret af et privat initiativ på Langeland, hvor borgere var urolige over de lange responstider, der var, hvis man akut fik brug for ambulancer.

Kerteminde Landsbyråd har de seneste år arbejdet med at få ophængt hjertestartere mange steder i kommunen og føler nu, at det er tiden til at undersøge mulighederne for at supplere hjertestarterne med folk, som kan træde til, hvis ulykken sker.

- Vi oplever også, at det flere steder i kommunen, fx. på det nordlige Hindsholm, kan tage lang tid, inden en ambulance når frem, når der er brug for det , siger Steen Hjorth, som er formand for Kerteminde Landsbyråd.

- Hvis der er tale om et hjertestop, ved vi at det er af afgørende betydning, at der straks går en behandling i gang, men selv om der måske er en hjertestarter tæt på ulykkesstedet, kan der være flere forhold, som gør, at den ikke kommer i brug.

Hjertestarterforeninger kan være med til at knytte folk med viden om hjerte/lungeredning og brug af hjertestartere til de eksisterende hjertestartere - og foreningerne kan være med til at sikre at disse akuthjælpere eller hjerteløbere med mellemrum for opdateret deres viden og rutiner.

Langelands-ordningen, som Regions Syddanmark nu forsøger at udbrede til hele regionen, er en ordning, hvor der etableres grupper, som via en app kan tilkaldes via vagtcentralen, når og hvis der opstår en akutsituation.

Via app'en alarmeres tre personer. 1 som begiver sig til ulykkesstedet og begynder akutbehandling, 1 som hurtigst muligt får hentet en hjertestarter og endelig en 3. person, som er en slags reserve eller back-up.

- Kerteminde Landsbyråd afholdt tidligere på året tre hjertestarter-aftner rundt om i kommunen, og oplevede da en pæn stor interesse for at folk gerne vil være med til at gøre en vigtig forskel, hvis der bliver brug herfor, siger Landsbyrådets formand.

- Og vi tror, at tiden nu er inde til at formalisere denne interesse ved at danne en eller flere hjertestarterforeninger rundt omkring i kommunen'. Foreninger, som kan koordinere akuthjælperne/hjerteløberne og medvirke til at der løbende etableres kurser.

Derfor inviterer Kerteminde Landsbyråd alle interesserede til møde torsdag den 18. maj kl. 19.00 på Kulturhus Fjorden.

Her vil man bl.a. møde den lokale Jesper Schmidt-Nielsen, som har helt personlige oplevelser med, hvordan hurtigt assistance kan være med til at redde liv.

Desuden kan man møde Henrik Schakow, som er formand for Langelands Hjertestarterforening, der vil fortælle om arbejdet og erfaringer på Langeland.

- Vi håber, at der på mødet vil melde sig personer, som vil tage de næste skridt, der skal til for at få bemandet endnu flere af de hjertestartere, der allerede findes rundt omkring i kommunen, så folk overalt i kommunen kan føle sig lidt mere trygge', slutter Steen Hjorth.

KJ


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Landsbypuljen sørger for fornyelse
- Bliv Førstehjælper
- Vellykket borgermøde på Materialgaarden
- Hvad kan udvikle Hindsholm
- 1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
- Teletaxaen er landsbyernes livsnerve
- Hindsholm får sin egen avis
- Landsbyer står stærkere, når de står sammen
- Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
- Opstart af hjertestarterforening - hjerteløbergrupper
- Stor interesse for hjertestartermøder
- Landsbyråd efterlyser akuthjælpere
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 7



Powered by Kjerteminde Avis :-]