Følelser op på væggen

Fredag 7. april 2017 kl. 07:43

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Følelser op på væggen
Det er tankevækkende at se den udstilling, som den talentfulde syriske kunster Hani Arsan i øjeblikket har i Hans Tausen Centeret i Birkende.
Hani Arsan kom til Danmark som flygtning i 2015. I sin bagage havde han dels en masse uhyggelige oplevelser fra sit syriske hjemland, dels en uddannelse som billedkunstner fra Akademiet for de skønne kunster i Damaskus.

I den første tid boede Hani i Dyrehaven, en tidligere døgninstitution i Kerteminde. Nu bor han i en lille lejlighed i Marslev.

Alt, hvad han havde malet inden sin flugt, var brændt sammen med hans atelier, men vel ankommet til Kerteminde og ved mødet med den lokale integrationsforening LINK lod han klart forstå, at han var meget afhængig af at komme til at male igen. Han manglede bare lærreder, pensler og farver.

Bente Grønlund på Art Week hjalp ham med alt det praktiske, og siden har Hani bare malet og malet. I begyndelsen malede han billeder, der med pigtråd og tårer fortalte den gruopvækkende historie om et smukt land i krig. Hvad hjertet var fuldt af, kom op på lærredet.

Siden da har gode mennesker givet Hani alt, hvad de kunne, af hjælp, omsorg og tryghed, og selv om integrationsydelse, kontanthjælpsloft og andre ubehageligheder gør hverdagen temmelig hård, så er Hanis sind nu anderledes lyst, end da han netop var kommet til Danmark. Det ses også på hans billeder, hvor masser af farver og humør har fået plads på lærrederne.

Udstillingen i Birkende rummer værker fra såvel den mørke som den lyse periode i Hanis liv. I begge tilfælde er det stærke følelser, der kommer til udtryk.

Udstillingen kan ses i Hans Tausen Centeret, Hans Tausensgade 29, frem til den 11. maj. Tirsdage, onsdage og torsdage kl. 9 til 16.

KJ


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Visesangeren Erik Grip kommer til Birkende
- Hans Tausen fejres i Birkende
- Hans Tausens møde med Martin Luther
- Langeskov får besøg af svenske kunstnere
- Fællesspisning og en fængslende fortælling
- Flere dialogmøder om renovering af legemiljøer på vej
- Følelser op på væggen
- Supportstøtte til Birkende Borgerforening
- Syrisk kunst i Birkende
- Øl- og vinsmagning i Birkende
- Lokalråd inviterer til nabohjælpsarrangement
- X-sheriffen kommer til Birkende
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 379



Powered by Kjerteminde Avis :-]