Stor interesse for hjertestartermøder

Torsdag 2. marts 2017 kl. 07:10

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst


88 deltog i mødet i Holmens Hus.

Der var fyldt godt op i Holmens Hus, da Kerteminde Landsbyråd tirsdag aften havde inviteret til et møde om hjerte/lunge-redning og brug af hjertestarter.

Ikke færre end 88 personer var mødt frem til informationsmødet, hvor en erfaren underviser levende fortalte om, hvad man kan gøre, hvis man skulle komme ud for en person, som har mistet bevidstheden.

- Mødet uddanner naturligvis ikke førstehjælpere, siger Steen Hjorth fra Kerteminde Landsbyråd, - men det er mit klare indtryk, at folk gik klogere fra mødet og nu ved lidt mere om, hvordan man anvender de hjertestartere, der findes rundt omkring på Hindsholm.

Mødet i Holmens Hus var det andet af tre, som Kerteminde Landsbyråd har inviteret til. Ved det første møde i Birkende deltog 35 personer og nu altså 88 ved mødet tirsdag. Det sidste møde afholdes tirsdag den 14. marts kl. 19.00 i Revninge Sognegård.

Kerteminde Landsbyråd oplyser, at der er to formål med møderne. - For det første at gøre folk mere trygge ved de ophængte hjertestartere og for det andet at efterlyse borgere, som kunne være interesserede i at blive tilknyttet hjertestarterne som "akuthjælpere". Akuthjælpere er lokale borgere, der alarmeres, hvis der bliver brug for en lokal hjertestarter.

Hvad angår interessen for evt. at blive akuthjælpere, kan Kerteminde Landsbyråd allerede udråbe møderne som en succes. Ved mødet i Birkende meldte seks personer sig, og ved mødet i Holmens Hus meldte der sig 30.

- Vi afventer nu det sidste møde i Revninge, oplyser Steen Hjorth. - Herefter tager Kerteminde Landsbyråd initiativ til at indkalde de potentielle akuthjælpere til et nyt møde m.h.p. at danne en hjertestarterforening, som kan organisere akuthjælperne.



© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Landsbypuljen sørger for fornyelse
- Bliv Førstehjælper
- Vellykket borgermøde på Materialgaarden
- Hvad kan udvikle Hindsholm
- 1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
- Teletaxaen er landsbyernes livsnerve
- Hindsholm får sin egen avis
- Landsbyer står stærkere, når de står sammen
- Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
- Opstart af hjertestarterforening - hjerteløbergrupper
- Stor interesse for hjertestartermøder
- Landsbyråd efterlyser akuthjælpere
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 513



Powered by Kjerteminde Avis :-]